En liten oppfordring..

Vi har vel alle våre dager hvor vi helst ville blitt under dyna, gått tilbake til det varme «dynehiet» og blitt der til et bedre egnet klokkeslett. Hvem har ikke vært der liksom, da dagen starter 5 på halv ugunstig. Det er kaldt ute, varmt inne. Det er onsdag og enda et par dager igjen til helg. Alle utfordringer man helst skulle ønske at man kunne feiet vekk, under det første og beste teppet, og glemt at det og de fantes.

Vel, det er kanskje akkurat da en bør ta seg en tur bort til det største speilet i hjemmet å smile stort og bredt til seg selv!

Har du en sånn dag, akkurat i dag så er det vel verdt et forsøk, ta turen til speilet og smil til deg selv, lag en grimase, se så «teit» ut som du bare klarer – og se om du greier å la være å smile tilbake.

Ta et dypt magedrag god luft og tenk en gang til om dette er en så dårlig dag som først forespeilet. Er det sannheten – så smil igjen, og igjen 😉

Når mine dager starter dårlig, så tar jeg en ekstra tur bort til speilet å geiper som bare jeg kan. Og vet du… Det hjelper, for speilbildet det geiper tilbake. Og akkurat det øyeblikket er det bare jeg og meg selv, og jeg kan ikke la være å flire av hvor «teit» jeg ser ut. Og på et lite øyeblikk eller to, så tar jeg det smilet med meg videre utover i dagen.

Det smilet, kanskje noe moderert viser jeg til min neste – som først kanskje ser litt rart på meg, men ved å ha tenkt seg om kanskje smiler tilbake. Vips så har du fått en annen til å smile den dagen, som igjen smiler videre til sin neste. Ringvirkningen av et ekte smil er undervurdert i dagens samfunn. Ikke over alt og hos alle naturlig nok 😉 Alt har jo minst et unntak. He he.

Men hadde alle kunnet være bare litt flinkere til å smile til sin neste, så hadde veldig mange flere fått en bedre dag. Og det skulle vi vel ønske alle sammen?!

Istedenfor å legge merke til de små negative tingene rundt oss, som at dorullen henger «feil» vei for deg, at det og det plagget ikke har nådd vaskemaskinen enda, alle de små og egentlig helt ubetydelige tingene i hverdagen som for mange faktisk synes å forsure halve eller hele dagen.

Jeg anbefaler å forsøke å se forbi det. Se på din neste og smil, ditt og den andres smil denne formiddagen kan smitte så mange fler hvis det videreføres. Først til den tredje, fjerde og femte. Disse vil også smile, kanskje ikke direkte til deg, men inni skjer det noe – og kanskje den eller de vil videresmile det til den sjette, syvende og åttende!

Smil til den i kassen i butikken, smil til den som ser på deg et lite sekund på tog, buss eller trikk. Smil til den som stopper for deg når du skal over gaten. Se menneskene rundt deg istedenfor å overse dem. Tenk hvor mange man kan glede en hel dag, bare ved å gi dem et smil 🙂 Kanskje nettop den du smiler til – bare får det ene smilet den dagen?!

Prøv så skal du nok få se, kan nesten garantere at du får et smil tilbake av noen også 😉

Her på Hadeland skinner sola fra klar blå himmel i dag, det aleine er nok til at jeg smiler om mulig enda mer 😉

Lag deg en smilende dag så lenge..

Jernbanefrua..

som smiler veldig mye.

#hverdag #smil #glede

26 kommentarer om “En liten oppfordring..

Kommentarer er stengt.