Frigjøringsdag..

 Så er den her. 8. Mai. Frigjørings og Veterandagen vår. Her flagges det på begge sider av huset, som alltid! En viktig dag, aldri glemme ❤

For noen år siden, hadde jeg en liten samtale med en litt yngre bekjent. Jeg er for de som kjenner meg stolt av de fleste forfedrene våre, og vi flagger alle disse dagene. Men denne personen valgte å ikke flagge på denne dagen, fordi det var så «kleint» jeg spurte rett ut hva som skulle være «kleint» med å flagge 8.mai?! Denne svarte da, at dagen er en «oldisdag» som hverken angikk eller berørte denne personen. Siden har vi ikke snakket sammen, er nok ingen spesiell grunn for det – men jeg husker at svaret jeg sendte tilbake var som sant er.

Hadde ikke våre forfedre kjempet for at det skulle bli en 8.mai – så hadde vi neppe hatt en 17. Mai å feire heller. Så jo, det burde berøre og det burde angå, oss alle!

Jeg legger likevel hvert år merke til, at det er veldig mange flere flagg 17. mai enn både 1 og 8, og jeg ser dessverre også flaggstenger med vimpler også disse dagene. Folk om det. .

Gratulerer med dagen, alle sammen! La oss fortsette å jobbe med å bevare freden i minimum 73 år til. Helst til evig tid, og hver og en kan jobbe litt med det i seg selv. Ikke mobbe, trakassere og plage andre! Slikt blir det så mye mer hygge ut av!

Husker du oppfordringen min om å smile til din neste?!
Smil til en ukjent, gjør dens dag og få et smil igjen
🙂

Ironisk nok er det en liten frigjøring innendørs også i dag. Jeg kom i mål med å få filmer i mapper, og har nå en sekk med covere som jeg skal frigjøre meg fra. Ja, ok. Jeg angrer på 3, noe jeg tenkte over en stund etterpå – men da hadde jeg lite lyst til å lete opp igjen coverene. Grunnen til angeren?! Platene var dønn like. He he he. 3 forskjellige versjoner av «Askepott» kliss like. Men men. Ikke den jeg ser oftest på – så det går nok veldig bra. Hehe.

Jeg er nå foreløpig i mål med prosjektet. Hurra og trampeklapp for frua. He he. Hørte ingen (gliiis) mange filmer er nå i mappe, men en og en halv hylle får bli igjen med covere. Å ja, jeg ville nok ikke ha alle i mapper, kun de nyere filmene er i mapper. De man lett får tak i blant annet.

Nok om det. Kvadet er for nå avsluttet. He he.

Gemalen har hatt første nattevakt av fem, så her blir det å liste seg rolig rundt på tåspissene – helt til jeg tupper borti noe. Det skjer bestandig, nevnt det her inne før også – prøver jeg å være så rolig jeg kan, så skjer det stikk motsatte. Ikke et eneste unntak, heldigvis er været like herlig – så tok med meg Ludvik ut i sola, der kan jeg tuppe borti så mye jeg orker uten at gemalen hiver seg opp å lurer på hvilken del av huset jeg har revet ned. I ren vanvare, selvfølgelig. Ha ha.

Har satt meg helt rolig ned, he he. Her blir jeg nok sittende med kaffekoppen en times tid – til han står opp. Kanskje finne boka mi en stund. Godt ute nå.

Det er nå en vanlig arbeidsdag, med flagg denne dagen – så får se hva vi finner på rundt her senere. Litt snodig er det nå likevel. Å se flaggene vaie i vinden til lyden av spikerpistol og kappsag. He he. En arbeidsmaur har aldri fri.

Lag deg en finfin dag så lenge «I?ll be back»

#frigjøringsdag #veteran #mai #flagg #vår                       

18 kommentarer om “Frigjøringsdag..

  1. Toini: He he he ❤ Går så bra, det er fort gjort å glemme når vi flagger noen få ganger i året. Det viktigste skjer vel inni en 😉 at en ikke glemmer :-))

    Liker

  2. Har en utrolig morsom og litt sleivete tone med legen min. Han er kjempeflink. Ikke på den måten at han er doktor snill. I dag da han hentet meg på venterommet så gikk han og kasta på en sprettball. 😛 Fikk høre at det var godt å se at jeg ikke sjangla, men det hue mitt måtte det være no’ gæærnt med. (Hans ord. LOL)

    Liker

Kommentarer er stengt.