Tur til Kunstnerdalen #4

Del 1 – Oppstart..

Del 2 – Lauvlia..

Del 3 – Hagan..

Del 4 – Dette innlegget.

Shopping i Kunstnerdalen.

Nå har du snart lest deg igjennom hele dagen min på tur. Den 24. Mai var fortsatt en fin dag. Og på tampen av denne serien av innlegg vil jeg vise frem hva som ble med frua hjem. Det var ikke så veldig mye, men det tok sin plass (og kvinne) å få med seg på bussen og over Noresundfjellet. Hehe.

Vi kom som tidligere nevnt først frem til «Lauvlia» Theodor Kittelsens hjem. Og der kan man handle reproduksjoner, kopier av leker Kittelsen lagde, bøker, og en hel del annet med de kjente maleriene påtrykt. Jeg ønsket meg først og fremst et minne, samt noe jeg kunne bruke – og da landet jeg på disse 3 ting.

Et handlenett i stoff med Trollet påsydd. En notatbok med det samme trollet, og en vaskeklut – også med trollet. Trollunger må ha troll si. Hehe.

Vi lunsjet ved Eggedal Brukstue (nydelig mat) veldig fin atmosfære og blid betjening. Eggedal Brukstue er også hotell, så der kan man fint på på ett av de fine rommene med artige navn. Siden vi var så mange, så fikk vi kikke inn og bruke toalettet på ett av rommene når det ble kø nede.

Eggedal Borgerstue har også et skattekammer av et loft. Etter maten tittet vi oppom «Mormors loft» en butikk med gammelt og nytt interiør, smykker, kobberprodukter og andre veldig fine ting.

Jeg handlet ingenting der oppe, men i turistbutikken ved siden av derimot, på vei tilbake til bussen – der fant frua to ting hun ikke kunne gå i fra. Lot seg ikke gjøre å forsøke en gang.

Det første en håndblåst julekule i glass på stativ. Motivet er håndmalt – og det er bildet «Soria Moria» som Kittelsen malte. Den var så fin og prisen var helt innafor.

Den andre tingen jeg ikke kunne gå forbi var en lyslykt. Lenge har jeg lett etter en stor lyslykt til overkommelig pris, og jammen gikk jeg jo rett på en.

Etterpå viste det seg at flere av damene hadde sett den, og kunne tenkt seg den – men ettersom det var et snart nedbrent kubbelys i den trodde de, at den var en del av butikkens eget interiør. Jeg så prislappen og bar den med meg til smil og flir. Ja, vi var jo tross alt på en dagstur på buss, og det var altså ingen liten lykt med glassruter jeg ville ha med meg – på humpete grusveier og over fjell og daler. He he.

Er den ikke fin?! 😉

Siste stopp på turen var «Hagan» Christian Skredsvig?s hjem. Der ble vi som nevnt guidet av oldebarnet, og i butikken der så frua et troll – nær identisk med trollet Kittelsen malte. Nå liker jeg jo Kittelsens motiver så godt – at jeg kunne ikke få forbi trollet. Og den energiske damen jeg handlet det av var ikke bare kunstneren selv, men i tillegg Skrevigs barnebarn. Hvor moro var ikke det da?!

Så det ble noen shopping øyeblikk på turen også, og jeg er allerede veldig glad i disse tingene. Alle på hver sin måte, men at jeg fikk meg til å bære med meg en «gylden halvmeter» lyslykt, den slår foreløpig «kaka» for min del. He he. Den tok over et sete alene i bussen, så bra for meg da – som jo hadde hele 3 seter for meg selv helt bakerst 😉

Med det er en dagstur a? 4 innlegg slutt. Det var en superherlig dag med masse masse moro. Slik jeg liker det, og trenger å ha det rundt meg – gøy.

Som vanlig greier ikke frua å gjennomføre en dag uten klønerier – ei heller ikke denne. Så det kommer nok et «bloopers» innlegg fra turen også, samt at jeg skal prøve å lage et story innlegg med noen flere av bildene. Tiden vil vise hva det skal bli. Haster ikke si 😉

#kunstnerdalen #shopping #ikkesponset #eggedal #utflukt #historie #historielag                  

8 kommentarer om “Tur til Kunstnerdalen #4

  1. Jeg også elsker troll! Vi har en del sånne gamle trollfigurer som jeg tok med fra min mor…Stygge..men et minne om barndom…Så flott lykt! ja jeg blir også så glad av sånne store flotte lykter! De varmer!! Så skjønner at du bare måtte ha den…Kjører man buss, så får man da med seg mye…de får bare lage plass…hihih..Flotte bilder! og det var noe en herlig dag forstår jeg! 🙂

    Liker

  2. Toini: Troll er bare tøft det, får ikke nok av Kittelsens troll :-)) Dette er hittil den største lykten jeg har. Har en hjertelykt i ett hakk lavere. Denne ønsket jeg meg for slike late sommerkvelder på terrassen – og den leverer :-)) Jeg ble jo lattermildt henvist helt bakerst i bussen, og der var det plass – både til meg, lykt – sekk og pose :-)) Kan ikke klage da ;-))

    Liker

Kommentarer er stengt.