Litt om steaming, litt om kuer, litt om mye…

I går skrev jeg litt om varmen, og det at det er bittelitt varmt å holde på med husarbeid om dagen. Smarte frua skulle vente til kvelden hun, da skulle det være så mye bedre temperatur å få tingene gjort. Ha ha ha.

1) Det var før jeg kom på at etter solnedgang var det fremdeles 30 grader inne. Trodde jeg at det ville være mildere etter timer med sola rett inn?! Hmm.

2) Satte opp terassedøra fordi det var varmt, kom på at jeg ikke ville ha inn masse insekter som eventuelle knott og sånne som digger lys, slo dermed av alt lyset.

3) Satte på støvsugerdyret, slo litt ekstra borti det meste fordi jeg ikke så like godt. Jeg ser egentlig utrolig godt i mørket – men ikke rett etter jeg har slått av alt lys..

4) Utsatte daten med «McSteamy» fordi den damper veldig varmt, og det er greit å se hvor det foregår – samt at jeg ikke vil brenne meg i kasus. . .

For denne frua sin del er det ingenting som er «bare» det meste blir et kasus enten jeg planlegger det – eller kløner det til underveis. He he. Godt jeg er aleine hjemme si…..

Nå er vi i gang med en ny dag. Utrolig, men sant så er det spådd like varmt denne dagen også, snart 3 måneder med sol og varme. Kan ha det sånn 50 uker i året jeg – men nå straks setter jeg i gang med steamingen av gulvene. Sånn må det jo nesten bare bli, om jeg skal komme i mål med dette her før det blir for varmt. He he.

Oppe i fjellheimen er sprosser og andre gode greier malt, anslagsvis tørt etter gårsdagens strøk og muligens på full fart opp dit det hører hjemme. Gemalen og svigermor er de som sover bort sumarnatta og spretter opp i otta sammen med meis og andre kråker, sauer og kuer. Jeg derimot sov garantert litt lengre.

Apropos kuer! Jeg leste i avisa i går, at en ku hadde stanget en 9 åring på Sjusjøen, og med det står det da svart på hvitt i avisa at da kan det rett og slett ikke være kuer i det området mer?!
Hva er det for noe tull?

Velmenende råd til den eventuelle uvitende som skal ferdes i beiteområder. Vær så snill gode foreldre, vær der! Bruk litt tid på å lære barna deres først som sist å respektere at alle dyr er dyr. Ikke la dem få løpe bort å herje med dem som om de er leker eller andre kosebamser på egenhånd eller sammen med andre. La dyrene bestemme om det skal hilses eller ikke. Alle dyr svarer jo på den måten som verner barna sine, og eller seg selv – og da svarer de heller aldri på den måten vi kan like – respekter det, vær så snill!

Vi har ikke hytte der, men det er både kuer og sauer helt i nærheten av hytta vår også, men når respekten er der så er det utrolig koselig å omgås dem alle sammen. Herlig å våkne opp til lyden av bjeller fra beitedyr, noe annet enn hjemme. Hehe.

Et lite eksempel vi kan le av i dag, men som var ramme alvor der og da. For 2 år siden hadde vi med oss Ludvik som liten muttegutt for første gang på fjellet. Gemalen pakket ut av bilen mens jeg løftet ut Ludvik fra bilen. Et stykke opp i veien på andre siden av oss så jeg ei søye med tre små, i løpet av ytterst få sekunder får jeg med meg at de er på full fart rett mot oss. Jeg skjønner fort at dette her kom vi ikke til å rekke på en anstendig måte, så jeg stoppet og løftet Ludvik opp i armene mine. Ludvik skjønte ingen verdens ting, men søya blåste i nesa å så tydelig vår lille ulldott som en trussel mot hennes små. Jeg godpratet med saue mamma til gemalen kom tilbake å fikk de unna oss, men hadde Ludvik vært på bakken – og øynene mine andre steder. . . . At kuer og sauer har et horn i siden til hunder er ikke akkurat en nyhet, og her var det vår oppgave å respektere at det var vi som kom til deres beite, selv om det er vår hytte.

Ydmyk respekt er det beste uansett å åkkesom.
Og ved å vise a mor at vi ikke var noen trussel,
så gikk dagene videre i fjellet veldig veldig bra.

Nå er ny dag er i full sving som sakt, og min plan går ikke lengre enn å steame gulv. Derifra tar jeg dagen og varmen som den kommer. Jeg fortsetter nok å lese i skyggen når det drar seg til med sol. Mange gode bøker der ute som venter på å bli lest, og jeg gleder meg til å lese noen av dem.

Dette skal bli en god dag uansett, det har jeg bestemt.

#husarbeid #ku #sau #beite #lese #blogg

18 kommentarer om “Litt om steaming, litt om kuer, litt om mye…

Kommentarer er stengt.