Gemalens jakt er i gang..

For ordens skyld: Ikke sponset, men inneholder bilde av et gavekort med reklamelogo.

 Min kjære gemal skal nok «aldri» måtte beskyldes for å ha dilla på klesshopping… Det er helt sikkert, he he.

Periodevis hender det at gemalen nevner noe om klær. På vei fra A til B i huset når han skal kle på seg kan han slenge ut av seg fraser som «Du mor, nå skulle je nok hatt ei ny bukse snart» eller «nå tror je jaggu denne genseren snart har gjort sitt….» Like mange ganger som han nevner det så har jeg svart at «jammen da må vi jo ta en tur ut å se etter noe nytt til deg da…» Så fort jeg har sakt det så synes det å komme grå tåke ned fra taket og ned over hodet hans. Det er nok akkurat da han kommer på hva det betyr, og da haster det ikke like fælt lengre. Med ett står gemalen med hodet langt inn i klesskapet hvor han finner frem det ene plagget etter det andre som det fortsatt er «håp» for, samt at den aktuelle buksa også plutselig kan holde noen få vask til.

Motsetninger sier du?! He he. Å nevne klesshopping, på gemalens vegne er nesten det samme som å hinte til at den årlige tannlegetimen nærmer seg det. He he.

Er plaggene slitt nok – så får en del av dem automatisk nytt liv, som arbeidsklær. Klær det ikke lenger er så «farlig» med. Arbeidsklær er jo det det er, fillete og med olje, maling og diverse over det hele – veldig kjekt å ha noen slike plagg også når man for det meste har et prosjekt på gang. Ellers er han både kjekk og fin i tøyet, helt til han selv ser at tidas favorittgenser nærmer en mellomting av hverdags og arbeidsklær. En handyman som min, i turnus med alle fire skift tenker ikke så mye på klær, enten er han på vei til jobb og jobbens arbeidsklær, eller så er han hjemme i et prosjekt – I arbeidsklær. Hverdager uten noe på gang er det få av for hans del. Slik han liker det…

Skulle jeg altså «driste» meg til å hinte mot shopping av nye klær på hans vegne, så haster det nesten aldri å reise ut innen rimelig tid. Haster det, ja da er det virkelig krise. Da er det en verkende klesbyll av «arbeidsklær» som ligger i en haug foran han å gjør tilværelsen sur, for….

«Ooooofff, butikk, shopping…..stønn…» kommer det uten unntak fra gemalen.

I går hørte jeg det igjen… «Du mor….» Da kom jeg plutselig på hva jeg fant mens jeg vasket rundt omkring her om dagen. Labbet avsted og hentet gemalens «jaktlisens…»

«Jaha…. å det er gyldig enda?!» svarte gemalen i en noe mutt tone, noe sa meg at han hadde innsett nødvendigheten denne gangen – og at det nærmest sto shopping til herrer i panna til frua. Jeg måtte riktignok sjekke kortet på baksiden, men «Javisst, kortet varer i 2 år, så du har faktisk litt over et år igjen å kikke etter nye klær» kvitret jeg.

Jeg kan jo med ett se for meg en superromantisk tur til storbyen. En stund hvor vi rolig kan rusle rundt med hånd i lanke å se på bukser og gensere, ta en kaffe å småflire som to nyforelska ungdommer en heit vårdag på let etter markjordbær. Eller noe sånt….

Det er bare det at vi snakker jo september nå (ironi) he he he. September og jaktsesong. For vår del en jakt mellom utallige klesstativ som bugner av høstens nyheter.

Vår har blitt til høst. Og gemalen synes fortsatt ikke det er så veldig festlig å handle klær, til seg selv. Kun én gang har jeg blitt «blåst i bakken» av at gemalen på egenhånd har kjøpt seg nye bukser, det var nok en veldig god dag. Ha ha… Å nei, frua veit nok akkurat hvor «brumlemantisk» detta blir. Men det er nå lov å håpe da… Han viser faktisk litt entusiasme for en tur akkurat i dag. Mulig han fortsatt er trøtt etter nattevakt… He he he..

Ja ja, med gårsdagen er det er bare å konstantere og erklære gemalens jaktsesong på klær anno 2018 for åpnet.

Blir spennende å finne ut hvor lang sesongen blir denne gangen?! Eller om den i det hele tatt tar slutt før våren og dens følelser slår til igjen. Ha ha. Vi tar i alle fall den første turen ut i dag, han på post og jeg helt plutselig på ulende los..

Lykkeønskninger tas i mot med stor takk, he he. Trofeene blir nok gjeve på knagg og i skap, når de først er «fanget…» og bomulls «busta» fyker rundt her inne. Da går det nok atter en stund til neste gang. Startsskuddet går i dag, og «jaktlisensen» fra butikken er i fruas veske.

#ikkesponset #menn #humor #ironi #shopping #klær #gavekort #dressmann #blogg               

20 kommentarer om “Gemalens jakt er i gang..

 1. Håper han fant noe han trengte, og kanskje fant du noe selv også..mye salg nå..så man kna fort bli revet med…Det er best å holde seg unna….tenker jeg…men så trenger jeg ikke noe heller da…Disse mennene de klarer faktisk å slite ut klær..noe ikke jeg ihvertfall rekker…:-) Håper jakten var vellykket!

  Liker

 2. Ha ha ha, jeg ler:)) så herlig<3 Likte spesielt godt det du beskriver som to nyforelska:) Jeg og mannen min kan også dra på shopping, ta en kaffe eller godbit. Være nyforelska, helt til jeg får satt på radaren og spretter avgårde hit og dit før han har kommet forbi det første stativet<3 he he… men klær blir det:) vi er ikke veldig glad i shopping noen av oss, men må jo noen ganger og da er det veldig hyggelig å gjøre en tur ut av det ❤ Herlige dere to<3 ønsker deg og dere en fantastisk dag:)) klen

  Liker

 3. Toini: Det har du rett i, min sliter i alle fall godt på sine klær :-)) Jeg kjøpte meg ingen verdens ting i går, jeg trenger bare lyslykter. Ha ha, men fant ingen på runden. Håper formen er bedre hos dere ❤ så søndagen blir god 🙂

  Liker

 4. Orkidedatter: Ikke sant, det er nok ca der vi er også :-)) Ingen av oss er veldig glade i å traske rundt. Klær er noe av det vanskeligste egentlig 🙂 Men moro ble det 😉 Håper du har en herlig dag så langt ❤ Klem klem

  Liker

Kommentarer er stengt.