5 tips til å bli en bedre blogger..

Hei hei 🙂

Håper dagen er god så langt, og at du kanskje tok oppfordringen min om å sende ut et eller to ekstra smil til dine nære og fjerne i dag, hvis ikke er det ikke for sent før lyset slukkes i kveld =) Du kan faktisk endre dagen for noen, med bare ditt smil =)

Her ute i blogglandet er det utrolig mange flotte og fine blogger, og jeg har sjelden og eller aldri sendt fra meg en kommentar uten et smil. Man kan ikke lese tonefall setningene menes i, men med et smil så forteller man fra seg at det er positivt ment. Så i kjølevannet av oppfordringen tidligere i dag vil jeg, etter 10 år i år her ute i bloggland komme med 5, av mine egentlig mange velmenende tips for å bli en bedre blogger, om du er interessert i å drodle litt rundt det.

Dette er ikke et typisk innlegg for meg å skrive, og jeg skriver det jo heller ikke for meg selv. Det er rett og slett mitt svar til et spørsmål jeg fikk under spørsmålsrunden, det hender jeg vil tygge litt på sånne ting og spørsmål før jeg sier noe om det =) Og det finnes vel heller ingen opplagt god og fin fasit, det er bare tanker en kan gjøre seg. Som da for eksempel disse her….?!

♠ Skriv om det du brenner for, smått eller stort.
♥ Skriv for og til deg selv, ikke for ditt eventuelle publikum.
♣ Svar på de positive kommentarene du får.
♥ LES andres innlegg FØR du kommenterer dem.
♦ Ikke forvent gull og grønne skoger.

Kunne nok kommet med flere, men det spiller jo i grunn ingen rolle hva jeg mener heller. En blogg er jo i veldig mange tilfeller personlig. Men for å gå igjennom hva jeg mener med disse punktene, noe jeg kanskje ikke trenger, men akkurat nå fikk jeg lyst til å utbrodere 😉

For å ta punkt en og to sammen:
Jeg syns de aller beste innleggene er de som er skrevet fra hjertet. Altså ikke en utfordring og sånne typer innlegg, men noe helt eget og ærlig. Samme hva det er bare det er ens eget og noe du hadde veldig lyst til å skrive om =) Men misforstå meg rett, disse utfordringene er i de fleste tilfeller både morsomme og knallfine, men det er jo ikke ens eget, det er svar på noen andres som fyller opp. Inspirert av derimot, det er fine greier =))

Punkt tre og fire:
Å svare på de positive kommentarene åpner opp for mer av den sosiale biten, det er jo egentlig dette her som kan bli det aller morsomste?! =) Tilbakemeldingene og dialogen rundt innleggene. Jeg skriver de positive, for de negative er det rett og slett bare å kaste og glemme 😉 (negative som spydige, troll etc) Men punkt fire kan også fort snu helt om på det – helt ærlig, hvor mange får kommentarer som vitner om at innlegget ikke er lest?

Jeg vet hvorfor de kommer, men hvorfor bruke tid på å kommentere andres innlegg når det egentlig ikke er interresant? Igjen, jeg vet svaret, men likevel skjønner jeg det ikke helt. Jeg bruker i alle fall ikke tid på det.

Så punkt fem: Ikke forvent gull og grønne skoger, altså at du vil nå toppsjiktet. Veldig mange ønsker seg rett opp dit. Men det skjer jo helt dønn ærlig ikke mange av oss bloggere, selv om så mange gjerne skulle ønske det. Det bør ikke være grunnen for å starte en blogg, da vil du muligens bli veldig skuffet, miste motivasjonen og til sist interessen.

Så til slutt, parentesen – den røde tråden snøres sammen til en søt knute man kan knyte sløyfe med. Er drømmen din punkt 5. Så kan bare ett av de fire punktene over her rase hele den drømmen alene. Tenk litt på det for deg selv, så skjønner du sikkert sammenhengen =) Ja, sett at du er enig i disse punktene da. Dette er et type innlegg jeg tror jeg kunne skrevet, slettet, endret og redigert på veldig veldig lenge, men det gjør jeg ikke nå. Står for disse 5, men det er nok mange flere, og eller som kunne passet som tillegg under ett eller flere av disse her. Ha ha ha… Det var den kvelden liksom..

Det viktigste er nå tross alt å være seg selv ♥ At en kan stå for det som skrives!

Jernbanefrua..
– Som helt ærlig forsøkte å svare på et plutselig noe innvikla spørsmål =)

#blogg      

16 kommentarer om “5 tips til å bli en bedre blogger..

Kommentarer er stengt.