Hobbymesse 18.03.18.

En liten omtale av årets messe med bilder 😉

I går reiste vi avgårde til årets hobbymesse på Jevnaker. Fulle av iver og entusiasme så vi frem til å få se mye god modelljernbane, jernbanerelatert – og litt annet.

Vi ble ikke skuffet, hvert fall ikke hva modelljernbane angår 🙂

Som nesten alltid ble vi litt satt ut når vi kom inn i hallen, mye mennesker – enda mere lyder. Akkurat slik det skal være på messe. Men hvis jeg skal nevne en forskjell denne typen messer har, fra andre – så er det imøtekommenheten.

På modelljernbanemesse kommer man lett i kontakt med alle. Jeg/vi pleier ikke ha noen utfordringer med å prate med mennesker på messer vi altså, men på denne typen messer slipper man helt klart å begynne praten.

Har du vært på en slik messe før, eller handlet i noen av butikkene tidligere – så kjenner de deg igjen, og det merkes 🙂

Det var en veldig god messe for interessenter av modelljernbane, det var virkelig et stort hakk opp fra sist gang vi var der (2 år siden) helt utrolige anlegg. Veldig veldig fine. Så godt laget. Det er så mye flinke mennesker der ute 🙂

Nå som gemalen har kommet et godt stykke på vei med sin egen modelljernbane – så begynner man bare å ane hvor lang tid det tar å sette opp et slikt større anlegg fra bunnen av. En gjeng en dag i uken, kontra gemalen aleine så ofte han har mulighet – det tar tid.

Men det er kosen ved det som teller først og fremst. Å kjøre togene er gulrota, en stor del av bonusen når alle timene er endt 😉

Ingen tvil om at vi så mye tog og fine anlegg, men vi så også byggesett av både det ene og det andre, modellbiler, fjernstyrte trekkere, fly – veldig mye som kan røre på seg, og det meste skal dure 😉

For å si litt mer om selve messens + og –

så vi i tosomhet kommet frem til følgende 🙂

+

Det var veldig mye modelljernbane, som jo var hovedgrunnen til at vi reiste. Blide imøtekommende mennesker som alltid, samt at vi fikk noen nye bekjentskaper. Gemalen fikk handlet litt, og det var veldig veldig mye fint å se.

Noe man forventer når man drar på messe. Det var også litt strikk, quilt, skinnprodukter, noen kort, kniver og spekemat representert. Så var det flyoppvisning. Veldig moro å se på, alt sammen, så det var litt for enhver smak kan man si 🙂

Vi har ikke så mye negativt å si egentlig, vi fikk se det vi kom dit for. Eneste var tredreiing. Det så vi ikke noen steder. Ellers stemte messen noenlunde godt med plakaten 🙂

Vi vil trekke ørlite ned for noe dårlige messetilbud her og der. Skjønner at en ikke kan gå for langt ned på slike ting for at det skal bære seg, og at dette jo er helt opp til hver utstiller å stå for. Men litt kunne vært fint 🙂 følelsen av å gjøre gode kupp trekker muligens enda flere til messer.

Alt lå til rette for å begynne å lage bane selv, men det var kanskje litt lite for den og dem som allerede holder på med den?! Gemalen tenker da på lim, produkter for å lage realistiske vann, busker og trær – slike ting. Men bevares, gemalen fikk tak i lim 🙂

🙂

I helheten betyr ikke disse små negative detaljene allverden, men hvis det var mere på messen – så var det nok litt dårlig annonsert og eller skiltet, samt at det kunne med fordel vært en mikrofon på plass når utlodningen fant sted 😉

Hovedgrunnen til at jeg nevner disse tingene er at de ble snakket om ute ved parkeringen, når vi skulle reise kom vi i prat med flere – noe som tyder på at enkelte reiste dit for å se på noe de ikke så. En notis til neste år kanskje?! Kan ikke gjøre alle til lags, og vi var fornøyde vi.

Alt i alt var vi veldig fornøyde. Men så visste vi at vi fikk det vi var på utkikk etter, med unntak av det over her.

For aller første gang handlet jeg en ting på messen også 🙂

Jeg handlet meg en snasen bil som nå står i skapet sammen med likesinnede 😉

Det herligste med denne er at den er så gammel som den ser ut. Denne har en, kanskje flere lekt med i flere år. Så har den nok blitt sendt videre, hit og dit før den havnet i neven til denne frua – en mars dag i 2018.

Og nå skal den få hvile i skapet her med noen kamerater. Den er ca dobbelt så lang som en fyrstikkeske. Sto ikke skala på den, han jeg kjøpte den av visste ikke annet enn at den er gammel, noe jeg jo så. Den var ikke tuklet shabby for å si det sånn merkene under er naturlig slitt, nesten ikke lesbare. Uansett skala – tøff er den 😉

Neste modelljernbane messe for vår del blir nok på Hamar i november, hvis det passer seg sånn.

En liten takk til arrangøren. Tusen takk for en fin messe, får vi det til så dukker vi nok opp neste år også 🙂

Jernbanefrua

#messe #jevnaker #modelljernbane #jernbane

8 kommentarer om “Hobbymesse 18.03.18.

  1. Monica: Så bra du likte «sendingen» derifra i går =)) Den messa er til ca samme tid hvert år, så det er bare å henge seg på et år det skulle passe =)) Veldig moro å se noe annet, og ikke minst støtte det som skjer i nærmiljøet ❤

    Liker

  2. Toini: Var veldig koselig å komme seg ut å lufte sveisen 😉 Ja ikke sant, den bilen måtte bare hjem og i skapet hvor det står flere. Håper kvelden din er god =))

    Liker

Kommentarer er stengt.