Det var den dagen..

Kåseri om torsdagens start.

Det var skjærtorsdag i huset, og den dagen svigermor skulle komma på trammen. Frua hadde som vanlig svinset rundt seg selv i noen dager, med ønske om å slippe husarbeid mens familiens eldste inntok hjemmet. Den biten så ut til å gå helt etter planen. Helt til…

Nå visste ikke frua lengre, om dette var den skjærende gode torsdagen, eller den skjærende dumme dagen. Dagen var enda for ung til å gjøre opp status.

Noen litt småhektiske dager hadde det vært førut, da malamuten brått ble litt pjusk, men frua var nå optimist på den fronten – trodde at det skulle gå over alle mulige forventninger. Litt stell av sår, og noen medisiner så ut til å begynne å jobbe. Nå skulle da også «bæssmor» komme. Så alt dette her trodde frua skulle gå finfint.

Verre var det vel med gemalen, som kvelden før kom hjem bærende på en del småhosting og nys?!

Skulle dette velte hele påsken?!

Frua så med ett for seg noen dager mer hektiske enn noen andre, sammen med svigermor, pleie av hund – og nå en gemal med hyppige nyse og hostekuler.

Dette kunne rett og slett bli en interessant påskehelg tenkte frua, dette kunne rett og slett bli alt mulig – det kunne nesten gå bra, eller den veien høna sparker 😉

Åsså «Mannesyken» da, den verste av dem alle. Den man helst ikke vil ha i hus, under noen omstendigheter. Frua måtte flire. Det var på alle mulige måter godt ment. Men helt sikker var hun ikke.

Især ikke da hun hadde vasket over alle kjøkken frontene, og endelig dro ut proppen å så seg fornøyd og ferdig. Da samlet gemalen sammen en del plast. Deriblant noen angivelig tomme flasker, med essens til sodastream’en. Det han hadde slurvet med siste gangen han lagde brus var – å sette på korkene………..

Så da han grabbet tak i dem i full fart, for å slenge dem i plastsekken – så var med ett kjøkkenet, fra front til gulv forvandlet til et uvasket og fraflyttet slakteri. Alt som hørtes var lyden av plastkorker som kunne fly!

Akkurat da forsvant fliret til frua. Hun satte bare proppen tilbake i vasken, og satte på krana.. Hun forble taus i dette øyeblikket.

Bjørnene var allerede på tur ut vinterdvale, nå hadde frua mest lyst til å krabbe inn – og overta det lunkne hiet.

Det var bare torsdag, og det var lenge igjen av den. Hun håpte i det lengste, der hun vasket videre – at det bare var noen få utagerende nys..

Fortsettelse følger…. 😉

To be continued…

#påske #humor #ironi #kåseri

6 kommentarer om “Det var den dagen..

Kommentarer er stengt.