Hva brukes stemmene til..

Ytringsfrihet er en fin ting. Om den brukes med fornuft. Noe de fleste av oss tenker at vi gjør. Men tenker du noen gang over – at alt du skriver her inne ligger åpent for alle?! Selv om du kanskje ikke har de største lesertallene, og tenker at det da ikke er så mange som leser det du skriver – så ligger dine innlegg fullt åpne – for alle. Og da mener jeg alle!

Alle som potensielt greier å knotte seg frem til …no kan finne dine ord. Så hvordan velger du å bruke stemmen DIN her inne?! Hva velger du skal være ordene som setter spor etter deg?

Denne bloggen er ikke så veldig gammel, så jeg har mange mange sider igjen å fylle ut, mange sider jeg ennå ikke vet hva kommer til å inneholde. Men en ting vet jeg, den blir fylt opp av mitt eget. Mine bilder, mine ord, min humor.

Jeg har hatt blogg og brukt den sporadisk nå og da, i snart 10 år nå. I oktober har jeg 10 år her inne. En vei langs den som er skiltet prøv og feil. Alt sammen ledet meg nok hit. Til denne bloggen som jeg opprettet en tidlig februar dag i år, og som jeg setter mer og mer pris på for hver dag som går. Den er ikke rosa, den er ikke gjennomtenkt ned til minste detalj. Den er som livet. Alle de dagene som kom og gikk!

Har du tenkt over at bloggen din er ditt sted?! Ditt eget forum for ytringer av alt du har på hjertet ut i den store verden. Ja til grensene underdomenet vi har, er nådd hvert fall. Men ytringene våre står vi selv til ansvar for. Fin tanke ikke sant, men også bittelitt skremmende? Ikke la tankene skremme for mye. Dine ord er gode nok! Du er bra NOK. La ingen få la deg tro noe annet.

Her inne finnes naturlig nok alle typer mennesker. De du gladelig ville delt en kaffekopp eller to sammen med, og alle de du helst unngår. Noen veier sine ord ned til minste bokstav, andre overhodet ikke. Vi er så forskjellige, mange ulike karakterer i et stort rom. En positiv ting, stort sett 🙂 Eneste fellesnevner som utgangspunkt er bloggen. Våre blogger. Min og din. Dette er min blogg, og min stemme.

Hvorfor skriver jeg alt dette her, og hvorfor akkurat nå?! Fordi i løpet av uken skal jeg lese en ny bok vel 🙂

Baksiden av boken forteller, at hovedkarakteren blir en bloggers «mål» selv om den ikke blogger selv….. Hørtes ikke akkurat forlokkende ut må jeg si. Men det er likevel overraskende mange som skriver og da mener noe om andre. Skaper debatter og kjører på, om andre – på sine fora. Bruker sin unike stemme, til å mene noe om andre!

Men boken handler altså litt om forskjellen det da blir, når den andre ikke har vært bevisst om at den og dennes liv skrives om. Ikke før noen gir til kjenne av at de leser den helt anonyme, men veldig populære bloggen. Og at de da et eller annet sted på veien har forstått, at det er denne personen de leser om der inne. Høres ut til at det kan bli en del drama her. Men jeg håper også det blir litt humor.

Den fristet meg uansett såpass at jeg vil lese den. En bok på over 500 sider, vitner om en lang historie som kan gi en del tanker også kanskje?! Glad jeg ikke vil føle meg direkte truffet. Jeg skriver ikke om andre enn meg og oss selv, innenfor de rammene vi har snakket om i forkant 🙂

Men jeg skal lese denne boken jeg, så skal du få lese hva jeg mener om den når jeg er ferdig. I mellomtiden håper jeg baksnakking i negativ forstand blir skikkelig umoderne 🙂 Og at vi alle bruker vår unike stemme til noe som er om vårt. Hva nå enn det måtte være 😉

Nei til baksnakk. Ja til framsnakk 🙂

Noen drømmer må en jo ha 😉

Lag deg en finfin søndag.

#bok #blogg #baksnakking #framsnakking

8 kommentarer om “Hva brukes stemmene til..

  1. annebe: Samme her =) Men hele poenget snirkler seg rundt den boka – skal snart begynne på den, og tenker at det kanskje er et viktig tema å få frem?! For de det gjelder altså – de som velger å bruke sine stemmer til å skrive nedlatende om andre. Noe jeg i grunn ikke har brukt veldig mye av min tid til å fundere over 😉 he he. Meninger er fint, konkrete fine meninger er alltid bra =) Men kjenner jeg er spent på denne historien =)) Ha en herlig søndag du også, sammen med dine ❤

    Liker

  2. Jøss har du vært på blogg så lenge du 🙂 Jeg har 6 år på baken 🙂 Og elsker det like mye ennå jeg, bloggingen 🙂 Moro , og får utfoldet meg mye kreativt pga den 🙂

    Liker

  3. frodith: Ja =) Når oktober møter oss i døra har jeg vært her i 10 år. Først og foreløpig lengst som «minmenings.blogg» men det er nok denne bloggen jeg kan håpe på å slå rekorden med. He he he. Like glad i det enda jeg også, mer nå tror jeg. Bruke hodet litt – og ikke minst, ha det kreativt og moro =))

    Liker

Kommentarer er stengt.