Topp 5 forfattere, del 1.

Jeg begir meg ut på det såkalte farlige farvann når jeg skriver dette her. Det slår meg med en gang at, å velge ut 5 forfattere nær sakt er umulig. Jeg burde satt 10, kanskje opp til 20. Men jeg skal ta min egen utfordring, prøve å luke ut 5 nå først – ut i fra de bøkene jeg har lest av dem – og som da traff rett i hjerterota.

Så kommer det sikkert flere oppfølgere til dette innlegget senere 😉

1) Karin Brunk Holmqvist.

2) Stephenie Meyer.

3) Jojo Moyes.

4) Elisabeth Hammer.

5) Synnøve Eriksen.

📚

 Jeg har lest noen av Karin Brunk Holmqvists bøker, og jeg har likt dem alle sammen. Jeg er veldig fan av hennes humor og nisje. Helt herlig, rett og slett. Jeg ler og ler.

 Fra Stephenie Meyers tastatur har jeg først og fremst lest Twilight sagaen, og jeg slukte den rått når den kom. Plukket ved en tilfeldighet opp den første i sagaen på flyplassen, når mutter og jeg skulle på jentetur til varmere strøk. Mutter kunne med et glis konstantere, at dattera så like mye frem til å lese den ferien. En veldig fin serie på 4 bøker, en overnaturlig kjærlighetshistorie, som ble til 5 filmer. Gode filmer, men magien i bøkene kommer aldri helt, helt frem 😉

  Jojo Moyes har servert meg mange følelser. Av henne har jeg lest triologien om Lou, tørket tårer og flira masse. Mens jeg ventet på tredje bok rakk jeg også å lese noen av de andre. Veldig fine og varme bøker serveres av henne synes jeg.

 Av Elisabeth Hammer leser jeg nå romanserien «Skumringstid» bok nummer 10 nådde meg denne uken, og jeg er helt hektet. Det er det første jeg leser av forfatterinnen, men jeg digger historien – elementene i den, og hvordan den fanger meg så jeg ikke kan legge fra meg bøkene før de er lest. (med det samler jeg opp litt 😉)

 Når jeg først skulle dele en rekke av mine favoritt forfattere så kan jeg ikke komme utenom Synnøve Eriksen. Det var hun som fikk meg til å like serieromaner i utgangspunktet.

Den aller første romanserien jeg leste var hennes. Bergfoss. En herlig samtidsserie, som jeg leste da den kom ut første gang i 2002. Serien er nå nylansert under navnet «Livet i Bergfoss» og er på 20 bøker. Den andre jeg leste av henne var «Syvende Sans» også en samtidsserie som utviklet seg til en lun og engasjerende krim. En miniserie på 7 bøker.

Koser jeg meg i bøkenes verden. Og jeg vil alltid lese mer.

Lesegleden har alltid vært til stede hos meg, og jeg liker også som du nok har fått med deg å skrive om bøkene jeg har lest 😉

Nå fikk du servert, mine 5 første tips til gode forfattere å kikke nærmere på – hvis du er like glad i bøker, og eller samme sjanger(e) som meg. Føler på meg som sakt, at jeg vil fremme flere gode forfattere i liknende innlegg nå og da fremover 🙂

Det beste av alt for en leseglad – det tar aldri slutt 🙂 Skal du lese en god bok i helgen?

#bok #lese

#forfatter #karinbrunkholmqvist #stepheniemeyer #jojomoyes #elisabethhammer #synnøveeriksen

#forlag #vigmostadbjorke #gyldendal #bastion #NorskeSerier

6 kommentarer om “Topp 5 forfattere, del 1.

  1. Toini: Veldig glad i bok «i» lyd ja. Koser meg mest med det i hobbyhula. God «gammeldags» CD spiller og bok i plateform 🙂 Veldig koselig det. Multitasking. He he he. Ha en herlig kveld du med 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.