En siste ferie..

Ukens Bok..

Mens jeg, og flere med meg venter på nye flotte romanserier, leser og skriver jeg om andre gode bøker. Det er mange av dem, og jeg prøver å ikke gå tom! Denne uken har jeg kost meg, flira godt og lenge – men også felt noen tårer over ukens bok.

 Originaltittel: The Leisure Seeker.
 Forfatter: Michael Zadoorian.
 Utgitt av: Vigmostad Bjørk
e.
 Innbundet, 256 sider.


Baksiden av boken forteller:
Ella og John har hatt et langt og lykkelig samliv. Nå er de over åtti, og hun lider av uhelbredelig kreft, han av alzheimer. Likevel er Ella fast bestemt på å få oppleve et siste eventyr sammen med mannen sin – før minnene hans forsvinner for godt.

Etter å ha trosset legene og narret de overbeskyttende barna sine, gjør de klar den gamle bobilen og gir seg ut på en roadtrip gjennom USA. Mens de kjører langs en vei kantet av minner, kjemper John for å bevare det lille han fremdeles kan huske, og Ella innser at det er opp til henne å avgjøre hvordan historien deres skal slutte.

En siste ferie er en kritikerrost, varm og uforglemmelig roman om livet, kjærligheten og retten til å bestemme over sitt eget liv.


Boken handler altså om disse to, deres diverse utfordringer på ferie i en eldre bobil langs den gamle Route 66. Vi får følge deres lune og ærlige humor som medpassasjer langs kronglete veier, med en del frivillige og ufrivillige stopp underveis. Boken er lett og ledig skrevet, med et dønn ærlig – godt reflektert og rett frem språk i behagelig font størrelse. Jeg lo veldig godt under deler av denne, og jo nærmere den andre permen jeg kom – jo mer ville jeg fortsette å lese, jeg ville ikke at historien deres skulle ta slutt – ville ikke legge vekk dette herlige paret, så for min del endte det med et tørkepapir. Det er ikke så veldig ofte det skjer, men noen karakterer treffer litt mer enn andre. Denne inneholdt to av dem. For den som har kjennskap til en eller begge diagnoser vil jeg si at den er veldig godt skrevet, forfatteren strekker det akkurat passe langt så det blir både lærerikt og verdig!

Jeg likte med dette boken særdeles godt, denne typen ærlige bøker treffer meg midt i blinken. Og når jeg i tillegg kunne få bli med langs den gamle Route 66, og få litt mer fakta mens de stoppet og humoristiske ting skjedde underveis, ja da var dette en innertier av de sjeldne. Anbefales på det varmeste for likesinnede, kanskje aller mest for de på min egen alder og oppover.


Det er nylig laget en film basert på denne boken (2017) Den kan sees i løpet av denne vår/sommer. Det ser jeg veldig frem til, har kikket på traileren – og vil nok med en gang anbefale å lese boken først, det er ikke alt som kommer like godt frem på film, og en del blir gjerne endret for at helheten skal passe bedre med tanker og samtaler som ikke så lett lar seg overføre helhetlig over til filmen. 

#bok #lese #vbforlaget #michaelzadoorian #theleisureseeker #roman #bokomtale #bokanmeldelse                   

10 kommentarer om “En siste ferie..

  1. Denne boka fikk jeg lyst til å lese. Tenkte underveis da jeg las anmeldelsen din, at dette burde vært lagd film av – og så forteller du at det er det det :))).

    Liker

Kommentarer er stengt.