Maria av Svaneberg.

Mens vi som er glade i serieromaner enten venter på at nye serier skal lanseres, eller er midt i en spennende seriebok ser jeg nå litt tilbake, og skriver noen ord om en veldig fin førstebok 🙂
En perle om jeg får si det selv.

Maria Av Svaneberg er en ferdigskrevet serie, forfattet av Elisabeth Hammer. Historien fikk sin slutt ved bok 16, som alle kan bestilles i en komplett bokpakke på nettstedet til NorskeSerier som er linket fast på toppen av bloggen min.

Jeg valgte meg denne da jeg liker Elisabeth Hammers forfatterstil veldig godt. Historiene hennes er så sprell levende. Jeg leser fast hennes nye serie som hun skriver nå «Skumringstid» Innrømmer at jeg legger av noen nå og da, så jeg kan fortsette å lese uten å måtte vente når det alltid er like spennende avslutninger.

Baksiden av denne boken, forfatterinnens debut fortalte meg at denne nok er like full av hendelser, like fengende og spennende som serien hun nå skriver på – og det stemte. Like spennende, like fengende og altoppslukende. Hurra.

Vi er i Tenvik, sørvest på Nøtterøy i Vestfold. Året er 1807, og som baksiden forteller blir Maria på en av sine nattlige rideturer vitne til at våpen blir lastet ombord i et skip. Vi som leser blir regelrett kastet inn i historien fra første side, og det er ikke uten hverken dramatikk eller adrenalin vi leser oss igjennom denne natten. Maria blir oppdaget, og forfulgt helt hjem av en staselig militant. En av dem som skulle beskytte borgerne i krig, kanskje en sjørøver med papirer?! Uansett forsvinner han ikke ut av Marias hode.

Som godseierens datter under Napoleonskrigene har Maria i det skjulte fått med seg det meste av det som skjer. Veldig lite går forbi farens ører, og helt til nå har hun greid å få med seg like mye under jevnlige festeligheter. Nå derimot mener foreldrene at hun er blitt for gammel til å naturlig sitte sammen med herrene. Hennes plass er sammen med kvinnene og barna – noe Maria liker dårlig. Skipet hun så den natten hadde hun ikke hørt om tidligere, visste faren noe om dette?! Maria ønsker å finne ut mer, hun tenker ikke på ekteskap, men det skal vise seg at foreldrene nær sakt ikke tenker på annet, tenker de ikke på alt som foregår i det skjulte, eller er det ikke så hemmelig som hun føler?!

Maria er 19 år, og for å sikre hennes trygge fremtid er det på tide å bli godt gift. Det skal ikke gå lenge før vi introduseres for Philip. En velstående godseier, en enkemann på let etter en ny mor til sin syv årige datter. Han er eldre enn Maria, og virker en smule hovmodig – et godt parti mener foreldrene, samtidig ankommer den nye sognepresten i Tenvik, en særdeles imøtekommende mann, likevel er det rytteren fra den spennende natten som opptar henne, og da søsteren forteller at hun er så kjær i sin trolovede at hun føler seg syk – ja da begynner Maria å forstå.

Her ligger det nok an til drama utover i serien. Er det fordi faren er syk at de vil gifte henne vekk?! Kan hun ikke bli boende på Svaneberg gods så lenge hun vil?! Skulle det verste skje så ville vel broren Knut bli hennes verge, eller blir Maria rett og slett nødt til å giftes til en herre som mener at Norge bør styres av Danmark?

Har du lest hele denne serien?

Jeg innrømmer at jeg har ikke lest den. Jeg har kun lest denne første boken nå i helgen. Jeg var veldig fornøyd med den. Historisk fin, full av følelser og hendelser. Aldri et kjedelig øyeblikk, det synes å være en fin rød tråd som følger serien videre. Jeg leser i alle fall gjerne hele serien, om jeg får muligheten.

#Norskeserier #forlag #cappelendamm #Elisabethhammer #serieroman #bok #lese #bokomtale #bokanmeldelse        

6 kommentarer om “Maria av Svaneberg.

  1. Toini: Har nok ikke resten av denne serien 🙂 Men er i gang med neste bok jeg kan du skjønne. Vært et herlig lesevær i dag :-)) Håper du nyter kvelden din.

    Liker

Kommentarer er stengt.