Hundepose i privat dunk..

«Lille speil på veggen der…er det onsdag alt?»

Helt plutselig er «lillelørdag» her igjen. Dagene går så utrolig fort nå synes jeg. Nå har jeg hatt noe å gjøre de siste dagene så jeg kan forstå akkurat de – men nå kan timene gjerne bremse opp litt snart. Men, for andre igjen kan vel kanskje akkurat denne uka være en av de som ikke synes å bevege seg fremover i det hele tatt?

Her i brøtte (bakken) leses det i dag også. Det ser ut til å bli en godværsdag, og som jeg sa på fruas snap i går – jeg liker veldig godt å sitte ute, unntaket er regn, kraftig vind og snø. Ellers er jeg ute, finner på noe eller setter stussen ned på en stol. Men jeg er en av dem som synes fort det blir veldig kjedelig å bare sitte der, vil og ha en misjon. Gjerne en bok. Som jeg skrev helt i starten av denne bloggen så har jeg fast bok tirsdag, og eller torsdag.

I all hovedsak gjelder det tirsdager, så jeg skal rekke å lese, fordøye og skrive noen ærlige ord om det jeg leser – en utfordring jeg liker å gi meg selv. Denne uken er jeg så heldig å ha materiale nok til å levere en bok torsdag også. Det blir nok ingen vane, men veldig koselig å kunne levere noe for andre å like. Så for deg som liker romanserier – gled deg til i morgen 😉

Nok om det. Over til noe litt mer møkk. He he. Som jeg skrev her om dagen så er det mye som kommer frem når snøen forsvinner. Lass på lass med hundebæsj i grøftekantene. Så nå har det, helt plutselig – mens debattene florerer blitt populært å plukke opp hundene igjen. Ok. Vi kjenner jo og til denne vinteren, så laster i grunn ingen så hardt oppi her for at det har vært utfordrende å få plukket opp. Bæsj blir jo og til jord. Bedre med bæsj enn å plukke opp og slenge posen i grøfta, synes jeg!

Men, med det å igjen komme til for å plukke opp, kastes bæsjeposen i nærmeste søppeldunk. Din og min!

Hva synes du om det?

Jeg synes det er veldig veldig frekt, at noen nærmest usynlig løper flere meter inn på annens private eiendom, kaster bæsjeposen i dens like private dunk og jogger videre som om ingenting har skjedd!

Jeg synes at det går innunder folkeskikk å la andres dunker være i fred! Og vet dere, jeg har reglene på min side i denne saken. Artikkelen er noen år gammel, men det er de samme regler som gjelder. Så for deg som liker å kaste bæsjeposen i andres private dunk LES HER =)

Det er ikke det at én pose hadde gjort så mye, om den personen hadde spurt – så hadde det vært helt greit. Men det er ikke bare én! Vi bor tett mot skog, et prima turområde, og det er veldig mange som koser seg oppi skauen her. Så går de ned igjen til vårt boligfelt, og som jeg skrev slenger bæsjeposen sin oppi nærmeste dunk og turer videre ned og hjem til sitt!

For å si det rett ut – det blir fort veldig mange bæsjeposer i løpet av fjorten dager før de tømmes – og vi vil ikke ha alle posene deres! Hva må egentlig til for at folk skal respektere reglene og la andres dunker forbli private?

Vi har jo og hund, og Ludvik gjør som alle andre fra seg, men vi greier faktisk å få med oss posen vår hjem, eller til nærmeste offentlige dunk – det er vår hund og vårt ansvar å kaste den på egnet sted. Kunne ikke falle oss inn å slenge dritten hans i andres dunk. Veldig mange setter ikke pris på det, men er det noen som tar seg bryet med å spørre først? Sjelden og eller aldri. Ikke her.

Og vet du, ingen unnskyldning er faktisk god nok, om turen skal vare en time eller lengre, bryr oss ikke! Ei heller andres mening om at en kanskje er smålig – så lenge reglene er på vår side, så har vi fullt lov til å si nei når det er nok! Isteden kom det et glatt «herregud, det er da noe alle gjør?» Er det virkelig det? Da er det i så fall enorm manko på folkeskikk der ute!

Vil det si at man kaster alt man har av søppel etter langtur i andres dunker? Nei, søpla forblir i skogen eller grøftekanten, mens bæsjeposene havner i private dunker!

…tenker vi ut våre muligheter for å forhindre full dunk. Les artikkelen over som sakt. Jeg prøver å være så vennlig jeg kan, men vær så snill å respekter at vi ikke vil ha 20-40 poser i dunken vår!

Tenker at kommunene rundt om burde fått organisert flere offentlige søppeldunker til slikt formål, men det blir vel fort for dyrt. Jeg forhørte meg for et års tid siden, men da fikk jeg til svar om at joda – det kunne ordnes – men da måtte bestiller også betale. Så da er det ingen da, men det burde vært noen på boligfelt også! Blir så mye koseligere av sånt da gitt.

Nå skal dagen nytes. Håper du har en finfin dag så langt 🙂

#bok #lese #hund #hundepose #kommune #jevnakerkommune #jevnaker              

18 kommentarer om “Hundepose i privat dunk..

 1. Noen folk er så frekke atte :-/ Blir irritert … Og jeg er jo det generelt i dag.. så jeg hadde nok fyra meg opp om jeg hadde vært deg 😀

  Liker

 2. frodith: He he, da tror jeg vi har en litt lik dag 😉 Jeg gjorde det- for nå er vi så lei. Blir så maktesløst lei. Klem til oss for en sånn dag 😉

  Liker

 3. Håper du har hatt en fin dag…og det med søpledunkene skal jeg ikke argumentere så mye med..men jeg er av de som ikke bryr meg..så jeg har klistret merke på min..så der kan alle kaste sine møkkaposer…jeg respekterer andre, og finner i så fall en med klistremerke på, om jeg må kaste..for med tre hunder blir det noen ganger mye…og jeg har en lomme i rumpetaska jeg legger de i..men skal si det stinker noen ganger…hihihi..Jeg tørr ikke kaste i andre sine kasser..for har hørt at folk får kjeft…JEG personlig syns det er uhørt å kjefte om man kaster fra seg en liten pose i søpla…MEN det er min mening..og vi er alle forskjellige…Vi i hundeklubben delte ut klistremerker til de som ville..så er noen rundt om her som har det..så om jeg blir full i «taska» mi…så finner jeg en sånn..Man må jo respektere hverandre…alle er forskjellige…Ha en god kveld!

  Liker

 4. Toini: Finnes det slike merker altså?! Det burde det opplyses mye mer om – verden kunne blitt et bedre sted med slike merker =D Jeg kjefter ikke, men jeg sier klart i fra så fort jeg har muligheten – for jeg synes det er frekt å ta seg til rette hos andre som en slik selvfølgelighet. Det greier jeg ikke å respektere faktisk, for det er latskap =) Å ha en hund er frivillig, og jobben med og rundt dem er ofte kjedelig. Vi bærer våre poser hjem – og de har aldri stinket det jeg vet.. Problemet her er ikke en pose i ny å ne, så firkanta er heller ikke jeg 😉 men feltet her ligger før skogen med mange flotte turstier og områder. Så folk plukker opp i skogen og bærer med seg posen ned til nærmeste dunk her nede på feltet – før de går de få meterne til hjem. Kan fort dreie seg om 20-40 poser. At alle kaster sin ene her blir ofte halve dunken. For å løse alt sammen kunne kommunene sette ut offentlige dunker. Men det koster jo, så det er vel en drømmetanke å få til vinn vinn =) Så da må vi flytte dunkene da, sånn må det bare bli for å få plass til vårt eget avfall igjen =) Takk det samme snille, håper din kveld er god også =)

  Liker

 5. Er så enig med deg! Når jeg går tur med Rosie, plukker jeg alltid opp hundebæsjen og tar den med hjem til egen søppeltønne. Å kaste i andres private søppeldunker er frekt, og det er i alle fall ikke folkeskikk etter min mening… Jeg har også lagt merke til her hvor jeg bor at det er noen som er så late at dem plukker opp hundebæsjen og henger posen fra seg på et gjerde… blir så irritert jeg..

  Liker

Kommentarer er stengt.