Flammedans..

Ukens bok på bloggen. For ordens skyld – Ikke sponset 😉

Igjen ser jeg meg noen år tilbake. Hele 13 år har gått siden Jane Mysen begynte på denne serien.

Den startet i 2005 – og den går ennå. Akkurat nå er bok nummer 87 ute for salg, og jeg forstår nå så godt hvorfor denne er likt og leses av mange.

Som baksiden litt disig forteller – grunnet feil rammevalg på bildet, får vi her følge taterjenta Anna og hennes familie, fra sted til sted. Vi får være med på Olsok dans ved Mjøsa, med gryende følelser og basketak.

Vi får lese hvordan Taterne levde og ikke minst hvordan de opplevde verden. Hvordan man lett kan beskyldes for ting man ikke har gjort, eller har denne gjort det den beskyldes for?!

Uansett forteller historien litt om hvordan de opplever tankene om – at det ikke nytter prøve å legge frem sannheten. De tror nok kanskje ikke, at sannheten kan vinne.

Anna blir forelsket i Nikolai, og faren forteller samme kveld etter dansen, at de skal forloves. Anna er veldig delt i følelsene sine. På den ene siden vil hun kjenne lykken, men hun ønsker ikke at moren skal settes bort for hennes lykke.

Hun vil passe på moren, hun vil alltid passe på moren sin, som etter en ulykke ikke er seg selv mer.

Alt dette kan du lese mer om i den første boken – om du ikke allerede leser serien og har kommet mange år frem i tid?! Jeg vil nødig fortelle for mye av denne historien. Den må nesten leses selv.

Jeg likte denne første boken utrolig godt, mye grunnet det hverdagslige, rett frem lune språket. Hun skriver som jeg lett kan lese og oppfatte, jeg innrømmer så ærlig at jeg måtte finne et lite tørkepapir på slutten av denne her, det skjer ikke så alt for ofte – men her kjente jeg smerten godt innunder. En smerte jeg selv har kjent på en gang, så jeg kunne nok tenkt meg å lese denne videre. Kanskje en dag.

En lang serie kan vitne om en veldig god og fengende historie. Tviler ikke på at fortsettelsen på denne nok er god.

Liker du serieromaner, men ikke har lest denne så vil jeg varmt anbefale deg å lese den. Den første kan du få tak i kostnadsfritt gjennom nettstedet fast linket øverst på bloggen om det frister.

Dette var også den første boken jeg har lest av Jane Mysen. I en av mine bokhyller har jeg hele serien «Barn under månen» stående å vente på meg. Nå kjenner jeg at jeg gleder meg enda litt mer til å lese den.

#bok #leseglede #lese #serieroman #serieromaner #norskeserier #cappelendamm #janemysen #bokomtale #bokanmeldelse #leselykke #godbok #bokblogg

10 kommentarer om “Flammedans..

  1. poesimylife: Ja den første var veldig veldig fin. Den typen historie har alltid vært interessant å lese om syns jeg 🙂 Kos deg med den om du setter i gang ❤ Håper formen er litt bedre og at deres kveld er god ❤

    Liker

Kommentarer er stengt.