Nabolag søker beboere..

..Ikke sponset, men inneholder skjermdump bilder.

Når jeg venter på potetene, klesvaska eller andre ting koser jeg meg gjerne med et spill på nettbrettet mitt. Jeg har noen simulator spill som jeg synes er koselige, og et av dem er «Hay Day«

I disse dager flytter en del beboere ut av nabolaget mitt, en del er kastet ut, noen har meldt seg ut selv, andre kommer til å gjøre det. Resultatet er uansett slik at det nå er plass til nye koselige beboere i nabolaget. Hvorfor, hele historien og noen tanker rundt det skal jeg komme tilbake til – men først litt om spillet slik at du som ikke har hverken spilt eller har anelse om hva dette er kan få et lite innblikk.

 «Hay Day« er et veldig koselig simulator spill av typen bondegård. I all enkelhet driver man sin egen bondegård selvstendig ved å samle inn blant annet melk, bacon, ull og geitemelk fra dyr – man høster det man sår på sine jordlapper og ut av alt sammen lager man produkter. Alt man gjør gir poeng slik at man når nye nivåer som gir ulike nye funksjoner. Slik starter spillet, og med nivåøkningene åpnes dørene for mange muligheter. Man får nye maskiner, en båt man kan laste opp å sende – en liten by som kommer med turister via et tog, et fiskeområde hvor man etter hvert kan samle inn fisk, hummerhaler og andefjær og ikke minst – et nabolag!

Alt sammen er veldig barnevennlig, veldig søtt rett og slett. Velger man etterhvert å bli med i et nabolag, eller lager et selv så kan det også bli veldig sosialt. Et nabolag har mange ulike innstillinger – så en kan velge om andre kan legge seg til selv, eller om man ønsker å godkjenne nye medlemmer etc. I et nabolag kan man også prate sammen. Man kan chatte i et felles forum, hvor man kan spørre etter produkter man trenger, hjelpe hverandre for å nå egne eller felles mål. Det er automatisk en veldig streng sensur i chatten slik at en god del ord blir *** Med nabolag kommer også Derby.

I derby kan man ta et visst antall oppgaver i løpet av uken, som gir en samlet poengsum til hele laget med premier deretter, får man nok poeng så hopper man opp et trinn i ligaen, får man for lite ramler man ned. Man kan også velge å melde seg av derby om det er uker man ikke vil delta, eller om nabolaget ikke bryr seg så mye om derby men ønsker å ha det sosialt – mulighetene er mange =)


Kort og greit fortalt?! – Det er lettere å sette seg inn i enn det høres ut –
men for å understreke faktum, det er et spill!


Jeg har spilt dette spillet i over 5 år nå, som nevnt synes jeg det er både sosialt og koselig, veldig
hyggelig alt sammen. Jeg valgte å opprette eget nabolag når den funksjonen kom til, og før jeg visste ordet av det var det fullt av koselige spillere innenfor Skandinavia. Vi satte sammen opp enkle kjøreregler for nabolag og derby, og alt sammen var koselig, jepp – det var det, vi nådde stormesterligaen og holdt oss der til topp premien kom etter 50 sammenhengende uker. Vi kom så høyt sammen som man kan komme, og jeg i alle fall følte en enighet for at vi nå ønsket å forbli liggende i stormesterligaen. Spille for å bli værende på toppen med en like rolig og avslappende holdning til spillet.

 Men sakte endret noe seg, noen ønsket å komme høyere enn mulig er, og jeg som eneste leder i mitt eget nabolag begynte sakte men sikkert å motta såpass mye krass pepper både i spillet OG privat at det like sakte begynte å bli mindre gøy for meg å spille. Jeg hadde helt ut av det blå fått en for lat og laber holdning til dette med å slette oppgaver ingen ville ha i derby. De siste 2 månedene ca har de hatt helt rett, igjen noe jeg igjen skal komme nærmere tilbake til.

I flere år har jeg slettet oppgaver i gjennomsnitt 3 ganger per dag, sånn har det vært, og sånn vil det fortsette =) Men i går så rant begeret rett og slett over for min del – da var jeg lei den ufortjente pepperbøssa, jeg fikk en såpass sur og veldig lite koselig melding på privaten. En melding av den typen jeg ikke vil akseptere for og mot meg selv, så jeg svarte, og sa blant annet at nå måtte nok rett å slett være nok.


Du kan fint si at det boblet litt i chatten i går kveld, he he – svaret mitt i en privat messenger samtale kom nok ut på spill chatten uten at jeg så det, for brått var det over 100 meldinger der inne å loggen sletter seg ettersom meldingene forsvinner ut av siden – men jeg så fort at et knippe medlemmer bestemte seg for at de skulle gå ut av nabolaget mitt å melde seg inn så fort en annen av dem hadde laget seg nabolag. Det skulle skje nå førstkommende mandag. Ja, for der har man en annen «hake» et derby varer fra tirsdags morgener til mandag morgener. Mandag morgen kan man hente premiene for uken som var, tirsdagene begynner det hele på nytt, med det var det jo også taktisk smart å vente til mandag med å forlate mitt 😉 

 Diskusjonen fløt i mitt nabolag både i går kveld og i mårres, mens mine spørsmål ble omhyggelig unngått i mange timer – det var alt fra hva det nye nabolaget skulle hete, og hvem som skulle få hvilke rettigheter – til å få deres nye regler brettet utover så jeg selv kunne lese alt de hadde mislikt ved mitt nabolag. Ja du skjønner sikkert, og da skjønner du kanskje også at jeg ikke syntes dette var så moro å følge med på siden vi satte opp de fleste reglene sammen. He he, jepp – de fleste reglene, jeg ønsket og ønsker nemlig ikke å dele lederrollen med noen, for igjen – jeg følte hva enkelte ville, og mitt nabolag skal være for alle! Hos meg skal ingen skal føle at en ikke bidrar nok, ingen skal føle at en må spille så og så mye for å føle seg velkommen. Ingen… Og med deres stadig økende press, gjorde jeg altså det motsatte disse to siste månedene, jeg ventet enda litt mellom hver gang jeg slettet oppgaver – jeg ønsket at de skulle komme dit de kom i går, så jeg forsøkte i det stille å bidra til at det skjedde. Tok sin tid – det tar omlag 2 minutter å lage et eget nabolag og jeg tenkte for meg selv at så lenge de ønsket mer enn mitt nabolag ville og skulle være, så kunne de jo flytte over å kjøre sin egen løype – hva ville vært stress med det?! Hvorfor lage kvalme i et nabolag som er og blir som det er?! De kunne gjort dette lenge før….. Syns rett og slett at det ble så alt for dumt..

 Jeg allierte meg med en annen spiller, en med likt syn på spill og spillet – og som faktisk meldte seg av derbyet for en stund siden, fordi den følte at det ble for mye galle og press, sammen ble vi enige om at jeg slettes ikke behøvde å være noe bedre enn dem i saken. Så i dag kastet jeg ut hele gjengen fra nabolaget mitt, før de rakk å lage seg eget nabolag, uten at de får denne ukens premier – men etter de rakk å legge seg til som venner med hverandre, så smålig ville jeg ikke være – men jeg ville ikke være noe mer «engel» for dem heller. Hvorfor skulle jeg egentlig det?! Det behøvde jo ikke gå så langt at hele eksistensen av mitt nabolag ble omtalt i en nedlatende tone – i nabolagets egen chat! He he, det behøvde ikke bli slik at de skulle føle det var greit å skrive setninger som «nå må du for faen våkne» til meg..


Det ER et spill, og for ikke å glemme en liten ingrediens til i dette halvveis morsomme kasuset her, alle disse er voksne mennesker. Enkelte av dem er godt voksne også – men lista for noenlunde smålig oppførsel også grunnet et spill kan tydeligvis være plassert lavt?!

Og der kommer poenget med å skrive ned alt dette her.
Dette som jeg fint kunne holdt helt for meg selv å aldri nevnt for noen mens som likevel pirret nysgjerrigheten min:

Hva tenker DU at et slikt spill skal og bør være?

Det er nemlig ikke fritt for at jeg sitter igjen med noen tanker, som at enkelte muligens har engasjert seg litt mer enn hva godt er i mitt nabolag – og dette spillet. Når et bondegård – spill angivelig blir så oppslukende at man nesten kunne gått i fistel hvis man rykker ned en uke eller to. Når oppgaver helst skal slettes kontinuerlig så en kommer i mål med sine oppgaver – helst i løpet av den første dagen, så en kan bruke de resterende 5 dagene til å iherdig hjelpe andre til å klare det samme så fort som mulig – så de igjen kan bruke sin tid til å hjelpe de som henger etter. De som helst skulle blitt kastet ut for flere uker siden grunnet manglende bidrag! Men som jeg lar bli ;)

Og en helt annen side av saken – jeg og vi tålte dette her – men hva med de mindre?! Opplever de dette her i sine spillopplevelser?! Det er en veldig begredelig tanke om noen sitter der ute å føler på spill-press og liknende – og det forundrer meg ikke om det skjer, tror helst AT det skjer… Og DET er ikke bra, og jeg håper at de eldre følger litt med på de tingene også – og ikke bare hvilke spill som spilles!


Jeg skjønner jo likevel godt at de som jobber mest iherdig fortjener at andre også bidrar så mye de kan, men jeg mener nå at en ikke må glemme at for mange er et spill – et spill! Noe man sitter med når lite annet skjer, kanskje ikke hver dag til og med. Så, det beste som kunne skjedd for alle parter har i dag skjedd. Vinn vinn.

Så kort kunne alt dette ha blitt fortalt – de har nå laget seg et nabolag hvor de kan jobbe seg til toppen på nytt, mens mitt nabolag fortsetter som før. Denne gjengen skulle bare gjort det før, lenge før…

 Håper jeg ikke skremte noen med dette her, for dette er jo en tekst jeg personlig mener skal bevise hvordan det ikke burde være, unntaket som nå er ryddet opp i og snart glemt. «Hay Day» er et GODT spill, å det skal det fortsette å være i mitt nabolag =))

Mulig noen mener at det er jeg som er «unntaket» i dette, men det får så være, for meg er et spill et fritidssyssel man skal kunne kose seg med når man vil, ikke noe man må og nærmest til bestemte tider. Likevel er vi så forskjellige, men respekten også for medspillere i slike online / live spill mener jeg skal være der… Å snakke ufint om andre eller andres er uansett og åkkesom ikke greit! Det er jeg en primus motor for – for alle..

(Beklager veldig at innleggets utseende brått endret seg mens jeg skrev – det ble noen mellomrom i teksten som jeg ikke skjønner hvordan kom dit – og ikke får endret på…)

#spill #hayday #supercell #game #nettbrett #nettspill #simulatorspill #blogg #microinfluencer                   
 

18 kommentarer om “Nabolag søker beboere..

 1. Å skal?n si da:() det er jo noen som lever seg litt vell for mye inn i spillet…. og skiller ikke på virkelighet og spillverden, dette gjelder jo mange spill…. det er så viktig det du sier om dissa som er mindre, opplever de det samme? Min erfaring er ja, et eksempel fra jobb: det blir en del å rydde opp i og bearbeide når en elev plutselig bryter sammen i timen pga av dette med chattrom. Selvom du er voksen og kan takle det, er det jammen meg ikke greit overhodet. Uansett alder. Jeg skjønner at du spiller for kos, det virker på meg som et skikkelig trivelig spill, men jeg skjønner jo at ikke alle er der…håper alikevell du kan fortsette å kose deg og bygge videre<3 respekt uansett for andre mener jeg<3 men nå har jo du et stort hjerte av gull<3 ha en trivelig lørdag med eller uten spill;) god klem<3

  Liker

 2. Orkidedatter: Det er virkelig noe med det der – mitt nabolag i mitt «Hay Day» spill skal uansett IKKE være sånn. Der skal alle som en trives, vi voksne tåler en trøkk – men den trøkken skal være ikke eksisterende inne hos meg. Kommer til å fortsette å kose meg med spillet, og ønsker den yngre garde å spille dette spillet i et nabolag så kan foreldrene være trygge på at det ikke vil foregå noe muffens i mitt nabolag i alle fall :-)) Håper du har en herlig dag så langt ❤ Klem klem

  Liker

 3. Skogens Sønn: He he, roen har allerede senket seg igjen – men det skapte noen tanker dette her, ovenfor de eventuelt yngre som lettere lar seg lede ❤ Håper du har en finfin dag så langt, og at kvelden blir enda bedre :-)) Her skinner sola nå. Hurra 🙂

  Liker

 4. Herlighet..ja..det er lett å bli revet med…spill kan bli så mye mer en bare et spill for noen….Ille det skal være sånn…og folk sier så mye uhemmet bak tasaturet…..Helt ille…Ja jeg har spilt noen sånne spill..men ikke med sånne «klikker» Man holdt på med sin egen gård og måtte bare hjelpe andre litt osv…Men jeg ble så revet med at jeg stod opp midt på natten for å høste…for at det ikke skulle råtne, og jeg skulle miste avlingen…OG jeg måtte hele tiden komme videre og videre…DA var det plutselig ikke så hyggelig lengre…ble mer bare stress….så jeg måte kutte de ut…Men var gøy å bygge opp en gård og «stulle» litt..men som sagt..var ikke med andre…da blir det jo enda mer stress! Nei…det høres ikke ut som du er urimelig her nei..forstår så godt hva du mener…og ingen skal «snakke sånn til andre» uansett….Kos deg med spillet!

  Liker

 5. Toini: En kan nok bli «bitt» husker et snev av det selv. Men føler vel at jeg er veldig ferdig med den perioden hvor jeg også syns det var moro at vi greide alle mål, så etter over 5 år så tar jeg det nå kun som kos, og nabolaget mitt skal forbli koselig og uten hverken mas eller stress :-)) En vinn vinn situasjon at disse lagde sitt eget, men det ga noen tanker dette her også. Håper du har hatt en finfin dag =))

  Liker

 6. He, he, det er akkurat derfor jeg ikke vil være med i noe nabolag. Om spillet blir til en jobb man må utføre samme hva, har det jo ikke lenger noe med rekreasjon å gjøre. Jeg foretrekker derfor å spille for meg selv. Da kan jeg ta akkurat så mange pauser jeg vil. Om ikke annet, så får man jo vondt både her og der om man blir sittende og spille for mye flere dager i strekk, så det kan umulig være sunt. Tidsfrister minner meg altfor mye om jobb og stresser meg skikkelig. Kan jo ikke ha det sånn at jeg må si nei til en kaffeinvitasjon bare fordi jeg må gjøre ferdig en oppgave i Derby!

  Liker

 7. Fertilitetsturisten: Helt enig med deg, og sånn vil altså ikke jeg ha det i mitt nabolag, blir det for «kjedelig» så får folk flytte ut. Så enkelt er det :-)) Igjen har du så rett, oppgavene skal være kos :-)) Tror nok nabolaget mitt mister flere naboer i morgen, naboer som ikke har sakt noe på dette her. He he he.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s