Et hobbyrom blir til #1

På tampen av høsten i fjor ble vi helt ferdige med gjesterommet – og stuedelen i andre etasje, og gemalen begynte så smått med fruas hobbyrom.

I vinter skjedde det ikke så mye, men på vårparten tok gemalen frem verktøyet sitt igjen, tuslet opp og fortsatte der han slapp – og nå, nå begynner endelig fruas «furterom» å likne på noe – noe som rett å slett kan bli bra, veldig bra. He he.

Det er ikke «bare» bare å ha snekret å snekre andre etasjen her oppe, siden vi bor i Svenskt hus er det jo ditto Svenske mål – så for å møte Norske krav har gemalen vært nødt til å bygge vegg utenpå veggene for å si det enkelt, fóre ned tak, møte enighet her å der – med både rom og krav.

I går var elektrikeren her…igjen, og nå ser det da ut til at det skal bli muligheter for strøm på rommet mitt også, masse strøm via egen kurs.

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. På mitt rom skal det bli veldig lenge til jeg må finne skjøteledning, for å si det sånn. Alle elektriske doninger er talt opp, samt noen som står på fruas ønskeliste for fremtiden – så det skal som sakt ikke mangle kontakter. Alt må jo selvsagt ikke stå plugget i hele tiden, men greit å ha kontakter når og der jeg trenger det.

Litt planer: Der inne vil det bli noen fine benkeplater, både som arbeidsbord og med opplegg for oppbevaring under. I skråtaket vil det bli magnetskinner til alle diesene mine. Der inne vil det bli en koselig bloggekrok. Der inne vil det bli en bokhylle og en lesekrok med sofa og salongbord. Der inne vil det stå en egen kaffetrakter og vannkoker, nemlig – det skal være plass til minst 2 kreative gjester også.

Det skal beises og få sin brytning i listverket, det skal rett å slett bli Jernbanefrua! Min egen lille «hule» i hjemmet. Jeg gleder meg e n o r m t til å kunne flytte inn, innrede og ta i bruk rommet. Lage mye fint å kose meg no jøtt (veldig)

Nå høres kanskje rommet enormt stort ut, men det er det i grunn ikke, husker jeg ikke feil så er det rundt 15m2, men det er ca 14, MER enn det lille hjørnet jeg har i dag, og som jeg da har kranglet med i 6 år. He he, så ja – jeg gleder meg. Bedre ble det heller ikke nå, når gemalen på morgenen har fått ordnet seg nesten 2 uker ferie om et par uker – for å komme noenlunde i mål så en kanskje er ferdig med alt sammen før vinteren trår til. Før den tid vil det nok ikke skje så alt for mye der oppe, gemalen går nå inn i arbeidshelg, så sistetur uke og nattuke, så kommer de to ukene med fri, og de blir gode å bruke der oppe. Hurra.

Del #2 kommer når «snekkeren» har snekret seg ferdig og beis er på tak og vegger.

#hobby #hobbyrom #snekring #bygg #interiør #kreativ #inspirasjon #blogg             

22 kommentarer om “Et hobbyrom blir til #1

 1. Dette var gøy å se. Det ble sikkert fint når det blir ferdig 🙂
  Nå minnet du meg på noe her!
  Jeg er faktisk samboer med en som er utdannet tømrer med fagbrev til og med. Men det ser jeg ikke så mye av lengre her hjemme. Jo jeg ser han, men ikke med hammeren hehe
  Nå slår han heller ikke inn så mange spiker på jobben, da han sitter mest på sitt kontor og «finer» seg hehe
  Ikke vet jeg hvor han har gjemt unna hammeren og spiker, men det er behov for en snekker her ja. Jeg har faktisk truet han med å kontakte sinnasnekkeren, men så vondt vil jeg ikke min elskede samboer hehe
  Ha en fin dag dere begge ❤

  Liker

 2. Åååååh, så heldig du er<3 stort, jeg syns det er kjempe stort jeg, det er jo stort som hjerterommet ditt skjønner jeg<3 detta blir gromt, her kommer du til å kose deg så innmari<3 det blir nok ikke bare praktiskt heller, men fiiiint:)) du har jo tenkt på alt å da:)… kontakter får en aldri for mye av… gleder meg masse til å se hobbyrommet ferdig<3 håper dagen din er fylt med glede og ønsker deg god helg, nyt den<3 klem

  Liker

 3. poesimylife: Ja jeg tror det blir veldig fint =)) Så moro at du har en med papirene der hjemme, du får legge frem hammer og spiker, kanskje han tar hintet ditt 😉 hihi. Håper dagen og helgen blir god uansett ❤

  Liker

 4. Orkidedatter: Ja dette er rett og slett stas ❤ Tror og håper vi har tenkt på alt som kan tenkes på i henhold til å få mest mulig ut av rommet – og ikke minst oppbevaring, det er en del "greier" som trenger sin plass. Kanskje du vil komme å lage noe en gang?! Tihi =)) Håper du har en herlig dag så langt, og at elgen blir både god og fylt av tusen snapper ❤ Klem klem

  Liker

 5. kaosverden89: Håpet og målet er å kunne flytte inn der før jul, det skal muligens gå det nå =) Krysser alle labber for det, gleder meg veldig =)) Håper du har en finfin dag så langt, og at helgen blir god =)

  Liker

 6. Monica :): Det tror jammen jeg også :-)) Godt i gang med både farger og innredning der oppe, både i hodet og i praksis. He he ❤ Er ikke like god på snekkerplanlegging, så vi tar det vi er gode på 😉 Moro å dokumentere prosessen, koselig å kunne se tilbake :-))

  Liker

 7. Det blir deilig det…jeg har jo eget hunderom..men der er det også mye annet…hihih..Men godt å ha et eget rom til hobbyene…Kan tenke meg du gleder deg ja..og har sikkert innredet i hode flere ganger…hihih

  Liker

 8. Toini: Det er vel i grunn sånn jeg har det nå, sitter på «roterommet» har ca 1m2 å røre meg på, så dette skal bli herlig – samt å få orden på rommet nede :-)) Å ja, rommet er «ferdig» i topplokket, bare jobben igjen. He he he.

  Liker

 9. frodith: Det blir det, aldri hatt det før jeg heller. Aldri vært plass ❤ Så det er ingen hemmelighet at jeg har gledet meg en stund til å komme til panel. He he 🙂 Regner med du har plass til mye annen kos der du holder til, håper det i alle fall :-))

  Liker

 10. Oiiii så kult!!! Og ..heldiggris:)))))) ikke misunnelig altså,jeg unner deg det;) bare skulle ønske jeg OGSÅ hadde sånn , blir herlig med god plass til alle prosjektene dine ja:))

  Liker

 11. Wenchepia: Ja det blir veldig stas det her, men ikke like stas som det du går igjennom ❤ Ikke mye som kan måle seg med det, gleder meg med deg, men gleder meg veldig over å få en egen plass å kreere :-)) Det blir veldig veldig bra 🙂

  Liker

 12. Så stas dette blir for ei særdeles kreativ Frue! Flott med handyman i huset. Helt enig i det med mange stikkontakter, for skjøteledninger er noe herk! 🙂

  Liker

 13. karidansen: Dette blir rett å slett en liten «himmelhvelving» Hehe. Blir godt etter alle år uten et egnet sted å holde på :-)) Er ikke noe fan av skjøteledninger, kan være litt småskummelt også så det legges til rette for at det aldri vil trengs der inne 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s