Der skap skal stå…

Skap, bokhyller, tanker og meninger – det er vel det samme når det er noe som skal diskuteres, sorteres eller plasseres. Det meste kan bunne i utsagnet «der skapet skal stå..» I går fikk frua 3 nye bokhyller, og jeg visste naturligvis godt hvor de skulle stå. He he.

Gikk du glipp av gårsdagens flatpakkeprosjekt så kan du lese mer om det H E R, om du vil..

Jeg liker som du kanskje vet å spre positiv energi rundt meg. Jeg liker en positiv holdning, en humoristisk glød og jeg digger når akkurat du kan trives med og rundt det. Her i brøtte er vi stort sett glade og fornøyde. Skulle frua snuble så hele middagen går i gulvet, eller gemalen mister 2 av 3 egg på vei fra kjøleskap til kjøkkenbenk så kan vi smile av det 360 av 365 dager i året – det er altså ikke mange dagene vi ikke ser humoren i det aller aller meste.

Jeg er så takknemlig for det

Så lenge vi har det akkurat slik vi ønsker å ha det, både for oss selv og sammen så er det fort gjort å glemme at hverdagen for mange andre er stikk motsatt.

Noen blir holdt psykisk fanget i eget hjem, noen blir kontrollert til usunne tilstander. En del kvinner og menn sliter såpass med sjalusi og vonde mistenkelige tanker at partneren til slutt ikke evner, eller lar seg bestemme over eget liv. Jeg håper den eller de det måtte angå ser, reflekterer litt og eventuelt ber – og får den hjelpen de kunne trenge. Vel ment alt sammen – for det er bare ikke slik jeg tenker at «vi» har godt av å ha det. Ikke den som stenges, og ikke den som stenger. Det ikke sånn jeg tenker at det burde være i et godt forhold med bunnsolid fundament. Det kolliderer med mine grunnverdier rett og slett, at noen skal ha det slik, uansett forhold..

Tolk bildet som du vil, men i mitt og vårt hode er vi alle sjefer for eget liv, ingen har rett til å bestemme over en annen. Ingen har rett til å holde andre tilbake i sine ønsker og drømmer. Ingen ting uten unntak og gode samtaler for felles beste, men jeg regner likevel med at du kan forstå hvor jeg vil hen..

Hadde gemalen villet hoppe i strikk eller ut av et fly i fallskjerm så hadde han rett og slett måttet få lov til det selv om magen min kanskje ville gått i krøll! Hadde jeg likt det? Nei, hadde jeg vært redd for han? Ja. Hadde jeg fortalt han og snakket ut om mine følelser for disse tingene? Ja! Men kun for å lette på hjertet og ikke for å lede eller avlede! Vi ingen helgener av den grunn, vi er snakkere som setter pris på de gode samtalene. Hurra for en god skravlings.. En givende «greie»

Jeg føler overhodet ikke at jeg har retten på min side til å hindre gemalen min i å oppfylle hans drømmer av egoistiske grunner! Mine… Sånn er jeg, sånn er vi. Vi snakker, hjelper og støtter hverandre mot både individuelle og felles mål. Grunnverdiene står fjellstøtt og vi ønsker kun hverandre det beste, uansett hva det måtte være, selv om noe skulle være litt på kollisjonskurs eller skremmende for den andre. Sånn synes jo vi at det burde og bør være, for alle.

Men det er dessverre ikke slik, og de siste dagene har jeg lest en bok som forteller en historie ganske ulik vår og våres tanker om et godt samliv.

Ukens andre bok deles med deg senere i dag.

#skap #samliv #kjærlighet #familie #forhold #grunnverdier #verdi #blogg                

10 kommentarer om “Der skap skal stå…

  1. Ja det er viktig å gi hverandre rom og muligheter til å gjøre hva de selv vil ja…Trist å tenke på at noen har en sånn traumatisk og kontrollerende hverdag ja..ish….Godt jeg har det bra….Ha en god kveld og kos dere sammen!

    Liker

  2. Toini: Ikke sant, det ga noen takknemlige tanker når jeg kunne tenke over hvor fint vi har det i brøtte, men sårt å tenke at dette ikke er hverdagen til alle – glad det er din hverdag ❤ Håper du har en fin kveld så langt. Gemalen skal atter en gang på nattevakt, så frua skal lese videre :-))

    Liker

Kommentarer er stengt.