Hva har jeg gjort..

Disse dagene med litt kjøligere vær, disse dagene hvor høsten begynner å finne oss igjen, denne uka hvor gemalen jobber netter – da leser frua, jeg leser en hel del utover kveldene og koser meg i bøkenes verden.

 Jeg varmet opp litt tidligere i dag, og nå er det klart for bok torsdag fra brøtte ツ

Norsk Tittel: Hva har jeg gjort
Originaltittel:
What have I done
Forfatter: Amanda Prowse.
Utgitt av: Aschehoug – 2018.
Litt mer info: Boken er på 354 sider med fin font størrelse. Lett og ledig pocketutgave.

«What have I done? er tilegnet alle kvinner som er fanger i eget hjem. Lykken vil smile når dere finner mot til å rive dere løs….»

Slik lyder innledningen, og allerede der var jeg veldig spent på hva jeg nå skulle få lese og «bli med på» Når jeg leste dette var det noe som sa meg at her ville jeg få såre følelser, spenning og tragedie.

Det fikk jeg.

Hele boken spinner rundt et samliv som ender på verst tenkelige vis (….?!) For dem som har det godt i sine samliv, og ikke har erfaringer fra motstykkene så er dette en veldig god bok for å få et innblikk i en annen «verden» den forteller veldig godt om hvordan forhold kan oppleves plettfritt og idyllisk på utsiden, men som i virkeligheten er et psykisk mareritt på innsiden.

Den som leser får «bli med» på en reise i hovedkarakterens liv. «Kathryn» har levd mange år i et mareritt, men en dag er hun villig til å rive seg løs, satse alt å finne sin egen vei videre, men når den dagen kommer virker alt sammen virkelighetsfjernt og vanskelig å tro for alle rundt.

Jeg «likte» tematikken i denne boken på den måten at jeg følte historien var viktig – for noen mennesker er jo nettop dette dessverre en høyst reell hverdag, og det traff meg som en knyttneve i magen mens jeg leste og egen takknemlighet fløyt rundt meg som en vårflom i august.

På innsiden av første permen kunne jeg lese at forfatterinnen har skrevet en rekke internasjonale bestselgere – og at denne er en av dem som har ligget lengst på bestselgerlistene. Det kan jeg jammen forstå, både ut i fra tema men også måten den er skrevet på. Jeg hadde ikke lest noe av denne forfatterinnen før, men ble ganske fort «oppslukt» i hovedpersonens liv og hverdag.

Jeg liker at boken er skrevet på en lett, ledig og med et hverdagslig språk. På en sånn måte at jeg som leste fikk et veldig godt og ryddig innblikk i fortid, nåtid og videre tanker. Ikke bare fra, om og rundt hovedpersonen – men også fra noen av de nærmeste rundt henne, som på hver sin måte strever med å forstå. Den traff meg slik at jeg ville og følte jeg måtte lese videre – fordi den ga meg en enestående inkludering. Jeg følte med «Kathryn» og følte på marerittet hele veien, det var på en måte sånn at hadde jeg kunnet besøkt henne, så hadde jeg muligens gjort det.

En stor takk til Aschehoug som sendte meg denne boken. Selv om denne historien nok er oppdiktet, så er den nok dessverre høyst levende for noen. Noe som altså gjorde og gjør at følelsen av takknemlighet over egen kjærlighet i samholdet her i brøtte leer litt mer enn litt på seg.

#amandaprowse #hvaharjeggjort #lesegleder -#aschehoug #forlag #bokblogg #bok #lese #bokomtale #bokanmeldelse #roman #skjønnlitteratur #blogg           

20 kommentarer om “Hva har jeg gjort..

 1. Et veldig godt tips<3 men dessverre, alt for mange opplever dette, føle seg fanget i et «edderkopp nett»som du forsøker å rive av deg, mens du bare blir mer og mer klebrig og nettet snører seg tettere og tetter sammen og du får ikke puste til slutt…. å komme ut av dette nettet, eller som man gjerne leser om «psykopatens grep» er et sant helvette. Jeg har ikke opplevd det, bare stått ved siden av… Jeg vet ikke helt om boka er sånn, men når du sa «fanget» ble det til det jeg tenkte på, og fikk assosiasjoner til virkeligheten….
  Det er jo greit å lese litt forskjellig, om det er sant eller ei. Ei god bok er da så deilig å leve seg inn i å bare være tilstede og nyte «fri» og leseglede<3 Kjempefint syns jeg med variasjon, tusen takk for det vennen<3 ønsker deg en super fin kveld<3 klem

  Liker

 2. God anmeldelse som ga et fint innblikk i hva denne romanen dreide seg om. Du uttrykker deg godt. Du kunne sikkert ha vært skribent av et eller annet slag. Du har en «allsidig» blogg, og det liker jeg.
  Det kan være ganske mye vondt som foregår «bak fasaden» i de tusen hjem. Jeg brøt ut av ekteskapet mitt for mange år siden, men jeg har heldigvis aldri erfart noe som kan sammenlignes med det denne boka tydeligvis handler om. Noen velger å gå fordi de gode følelsene, av ulike årsaker, har forsvunnet på veien, mens andre bryter ut fordi de opplever psykisk og fysisk terror i ekteskapet. Tror du og Gubben har det veldig bra, og det er koselig å lese små glimt fra hverdagen hos Jernbanefrua og Handymannen hennes!

  Liker

 3. Orkidedatter: Skjønner hva du mener ja, stått ved siden av noens liv jeg også. Men boka er nok litt mildere og bedre å lese, men tanker kan man få, noen ganger føles det godt ❤ Håper dagen og kvelden har vært og er god :-)) Klem

  Liker

 4. Skogens Sønn: Sårt å tenke på, ingen fortjener å leve i et mareritt man kun ønsker å våkne opp fra. Vipps så er livet over. Veldig glad for å lese det, og tenker nok Vimsa di tenker det samme ❤

  Liker

 5. karidansen: Tusen takk for de fine ord ❤ Jeg har skrevet litt her og der oppigjennom, tatt psykologi i skolesammenheng og erfart en drøss gjennom et relativt kort liv. Med det har jeg blitt ganske allsidig, kan se det meste fra de fleste sider. Alt har sine grunner tenker jeg, dette også – og jeg unner ingen å ha det vondt, hverken den med utfordringene eller den som tier og tåler. Håper du har en finfin dag så langt snille :-))

  Liker

 6. Fint tips det, og en veldig viktig tematikk som jeg tror ofte blir «glemt» i den travle hverdagen.
  Jeg kunne godt tenke meg å lese denne boken. Jeg brøt selv ut av ekteskapet, og har fått mange tilbakemeldinger på hvordan jeg har endret meg i etterkant, og at jeg nå er mer som jeg var før jeg ble gift. Må bare si at jeg og eksen er veldig gode venner nå, og vi fungerer mye bedre som venner enn som ektefeller. Så alt endte veldig godt, heldigvis. Kanskje det egentlig var en lykkelig skilsmisse?
  Om jeg kommer over boken, og får den i hus, skal jeg lese den.
  Ellers så har jeg lest ganske mange bøker nå i sommer. Både på norsk og engelsk, og koser meg veldig med det 🙂
  Kjekt å lese dine boktips ❤
  Gleder meg til neste 🙂

  Liker

 7. Eva: Takk for det ❤ Jeg tenker som deg at det er et viktig tema i denne boken, og at det ikke er feil å sette litt fokus på det og at det kan gjelde mange fler enn man hører om. Det skjulte er verst 😦 En lykkelig skilsmisse som ender i vennskap må være det beste når ting blir som de blir – en lykkeligere tilværelse for begge ❤ Koselig å lese at du gleder deg til neste, det gjør jeg også :-)) Så håper jeg din dag har vært god 🙂

  Liker

 8. poesimylife: Nei det er dessverre sant, dessverre som i at jeg unner alle å ha det godt, eller motet til å få det ❤ Koselig at du liker dem, håper du har en herlig fredag og at helgen blir god =))

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s