Hva har jeg gjort..

Disse dagene med litt kjøligere vær, disse dagene hvor høsten begynner å finne oss igjen, denne uka hvor gemalen jobber netter – da leser frua, jeg leser en hel del utover kveldene og koser meg i bøkenes verden.

 Jeg varmet opp litt tidligere i dag, og nå er det klart for bok torsdag fra brøtte ツ

Norsk Tittel: Hva har jeg gjort
Originaltittel:
What have I done
Forfatter: Amanda Prowse.
Utgitt av: Aschehoug – 2018.
Litt mer info: Boken er på 354 sider med fin font størrelse. Lett og ledig pocketutgave.

«What have I done? er tilegnet alle kvinner som er fanger i eget hjem. Lykken vil smile når dere finner mot til å rive dere løs….»

Slik lyder innledningen, og allerede der var jeg veldig spent på hva jeg nå skulle få lese og «bli med på» Når jeg leste dette var det noe som sa meg at her ville jeg få såre følelser, spenning og tragedie.

Det fikk jeg.

Hele boken spinner rundt et samliv som ender på verst tenkelige vis (….?!) For dem som har det godt i sine samliv, og ikke har erfaringer fra motstykkene så er dette en veldig god bok for å få et innblikk i en annen «verden» den forteller veldig godt om hvordan forhold kan oppleves plettfritt og idyllisk på utsiden, men som i virkeligheten er et psykisk mareritt på innsiden.

Den som leser får «bli med» på en reise i hovedkarakterens liv. «Kathryn» har levd mange år i et mareritt, men en dag er hun villig til å rive seg løs, satse alt å finne sin egen vei videre, men når den dagen kommer virker alt sammen virkelighetsfjernt og vanskelig å tro for alle rundt.

Jeg «likte» tematikken i denne boken på den måten at jeg følte historien var viktig – for noen mennesker er jo nettop dette dessverre en høyst reell hverdag, og det traff meg som en knyttneve i magen mens jeg leste og egen takknemlighet fløyt rundt meg som en vårflom i august.

På innsiden av første permen kunne jeg lese at forfatterinnen har skrevet en rekke internasjonale bestselgere – og at denne er en av dem som har ligget lengst på bestselgerlistene. Det kan jeg jammen forstå, både ut i fra tema men også måten den er skrevet på. Jeg hadde ikke lest noe av denne forfatterinnen før, men ble ganske fort «oppslukt» i hovedpersonens liv og hverdag.

Jeg liker at boken er skrevet på en lett, ledig og med et hverdagslig språk. På en sånn måte at jeg som leste fikk et veldig godt og ryddig innblikk i fortid, nåtid og videre tanker. Ikke bare fra, om og rundt hovedpersonen – men også fra noen av de nærmeste rundt henne, som på hver sin måte strever med å forstå. Den traff meg slik at jeg ville og følte jeg måtte lese videre – fordi den ga meg en enestående inkludering. Jeg følte med «Kathryn» og følte på marerittet hele veien, det var på en måte sånn at hadde jeg kunnet besøkt henne, så hadde jeg muligens gjort det.

En stor takk til Aschehoug som sendte meg denne boken. Selv om denne historien nok er oppdiktet, så er den nok dessverre høyst levende for noen. Noe som altså gjorde og gjør at følelsen av takknemlighet over egen kjærlighet i samholdet her i brøtte leer litt mer enn litt på seg.

#amandaprowse #hvaharjeggjort #lesegleder -#aschehoug #forlag #bokblogg #bok #lese #bokomtale #bokanmeldelse #roman #skjønnlitteratur #blogg           

20 kommentarer om “Hva har jeg gjort..

  1. Ja ingen vet hva som skjuler seg bak stengte dører. Denne boken kunne vært noe for meg.
    Tusen takk for at du har slike bokanmeldelser. Ellers har du en flott blogg 🙂
    God helg ❤

    Liker

  2. poesimylife: Nei det er dessverre sant, dessverre som i at jeg unner alle å ha det godt, eller motet til å få det ❤ Koselig at du liker dem, håper du har en herlig fredag og at helgen blir god =))

    Liker

Kommentarer er stengt.