Fruas utskeielse, noen gardinlengder og snekring..

For å friske opp litt i minnet så begynte gemalens jakt etter nye klær på fredag, noe som foreløpig endte i en mikroskopisk handlerunde på lørdag.

Mer om det H E R og H E R..

I dag ble det som overskriften sier helt plutselig min tur til å ta en tur ut, det var ikke først og fremst klær jeg var ute etter, nei det er faktisk «urovekkende» mange andre ting som står høyere på lista mi. Klær er liksom noe jeg savner når jeg skulle hatt dem det – sånn sirkus «et kvarter» før anledningene er der som oftest?! Kan nesten se for meg gemalen nikke bekreftende her nå. He he.

Nei altså, seint en kveld denne helga dumpet det inn en reklame mail i innboksen. Det er salg på lystette GARDINER! Hurra, gardiner er bra, veldig fine å kjekke å ha i vinduene. Gjør seg med ei gardin eller to altså (ironi) og jeg har fått et lite «elsk» forhold til lystette gardiner de seinere år, det har jo kommet så mange fine av dem også med tida.

Vi har morgensola på fremsiden av huset, og ettermiddags og kveldssola på terrassesiden så det gjør seg med noen «hjelpende» lengder her og der gjennom sommerhalvåret – især på soverommet. Husker den tida jeg jobbet til alle døgnets tider, og gemalen gjør det jo enda. Kjekke gardiner.

Men er det bare jeg som reagerer på at den ene etter den andre av butikker / kjeder synes det er utrolig «festlig» å kun selge gardiner i pakninger på én lengde? Selvsagt helt greit at det går an å få tak i én lengde gardiner, men å slutte med 2 pakninger kan da ikke være det mest emballasjesparende her i verden eller?! Jeg har i alle fall kun 1 vindu i huset som trenger 1 lengde, resten av husets vinduer tar seg best ut med 2….

Uuansett, jeg falt for mørke blå av de på tilbud. Det sto at de er marine, men jeg vil nå helle mer mot å si de er kongeblå jeg da, om det skulle bety noe som helst for noen. He he. Ja jeg er nok litt på detaljnivå på farger altså, «leker» mye med farger i hobbyen og med nyansene rispet inn i hver eneste tusjkork så husker jeg dem etter hvert. He he.

4 lengder av denne her med ditto emballasje ble med hjem i dag. Nå er de vasket å gleder seg til å finne vinduer allerede i morgen, ja i alle fall 2 av lengdene. De andre 2 skal på hobbyrommet.

Lystette maljegardiner med fint mønster. Det står at de er i polyesterkvalitet – hva nå enn det betyr?! De er ikke riktig så glinsende i virkeligheten, men glatte og ikke så tunge som de ser ut for heller.

Det skulle være dagens shopping, gardiner skulle jeg ha, gardiner blei det. Gjorde meg ferdig i kassa, takket pent nei takk til plastpose siden jeg i grunn syntes jeg hadde fått emballasje nok for en dag. Tuslet ut i bilen og skulle reise hjem, men bilen gikk ikke hjem den, ha ha. Den reiste innom en annen «kjekt å ha» butikk, ruslet rundt å noterte benkeplater, hyller og diverse annet til hobbyrommet på post-it lappen der oppe i topplokket.

Jeg var akkurat ferdig med å gjøre meg opp et kjapt overblikk, regne fortløpende i knollen og var på tur ut da jeg så denne her..

En ny «lumberjack» skjorte skulle jeg jo hatt. Den jeg har er for lengst klar for å bli arbeidsskjorte – så den ble med meg hjem. Henger meg på en annen herlig bloggers utsagn om at det er lov til å shoppe litt til skolestart?! He he he.

Vel hjemme hørtes det at huset ikke var tomt. Gemalen var oppe før fuglene i dag, han har jo ferie så det er best å utnytte hvert sekund. Han reiste tidlig, å sto i porten å ventet til åpning for å få tak i mer panel. Han var med andre ord tidlig klar for å fortsette der gårsdagen sluttet.

For som hos mange andre er det enorm forskjell på hverdager og helger hva hell og ditto uhell angår. Hverdagene går vel det meste noenlunde «glatt» men så fort helgen kommer – lørdag etter stengetider som oftest går et eller annet ytterst nødvendig redskap i stykker. Det skjedde her, i går…. Kompressoren sto å gjallet hele tida, noe som betyr at den kunne sammenliknes med frua i godt humør – den holdt ikke tett. He he.

Halve gårsdagen gikk han rundt her å grublet, gjorde et forsøk, tvinnet tommeltotter når det ikke funka.

Han tenkte så det knaket, helt til lyset skinte som en glorie rundt hodet hans – ja omtrent som pæra i lampa over, gliis – han jogget ned til den nye naboen, han som setter opp huset sitt med sine egne to hender. Der hadde han flaks, der kunne han få låne en doning som virker – da blei det «blod på tann» her for å bli fortere ferdig.. Det er så verdt det, det blir så bra. Om et par dager er det vel klart for beis, og jeg tror jeg har landet på en 2-3 nyanser. Blir spennende…

#ikkesponset #gardiner #gardin #skjorte #lumberjack #redneck #hillbilly #snekring #hobbyrom #ironi #humor #blogg                    

14 kommentarer om “Fruas utskeielse, noen gardinlengder og snekring..

 1. Så flotte gardiner, og det at de er pakket en og en kan jo også være fordi noen vil har tre lengder på et vindu..altså at man kan legg på flere….og sjonglere med farger osv…Men greit å vite og følge med…kjedelig å komme hjem med en..om man skal ha to…Kos dere med oppusning og vær forsiktig nå da….

  Liker

 2. Toini: Kjempefint at gardiner fåes i singel pakning, men skjønner ikke helt hvorfor de skal kutte ut 2 pakningene fondet?! Begge deler hadde vært så knall – samt mindre emballasje for den som handler =)) Jeg har stripset mine hender, og han har vel slått krøll på sine 😉 he he he. Går bra så langt =))

  Liker

 3. Ja, det med gardiner er noe snabla styr det også… For det første en haug av lengder, man må jo ha to til hvert vindu, enig 😀 Men også dette med LENGDE…JEG har ikke symaskin.. og de selger liksom enten 150 cm ELLER 230 cm…Ikke noe i mellom…Som jeg skulle hatt… Så da blir det ikke særlig gardiner her..:Fikk en til å sy for meg forrige gang, og de blir liksom vasket og hengt RETT opp igjen..

  Liker

 4. frodith: Det blir fort et styr ja :-/ men jeg har 160 på alle her unntatt 1 lengde. He he, trodde standard var 160 og 220?! Hmm. Skjønner uansett hva du mener, det er litt styr. Heldigvis koselig å ha noe i vinduet, jeg kjøpte en del billige sett når vi fikk nøklene her, så bytter ut til noe finere sånn litt etter hvert når det er gode tilbud :-))

  Liker

Kommentarer er stengt.