Flatt batteri lader..

I oppsummeringa av forrige uke (Ukens #36) nevnte jeg på slutten at jeg satte av ettermiddagen til såkalt «sunn egoisme» det var det litt mer enn én som lurte på hva betyr, så jeg starter med å dele noen ord rundt det.

Sunn egoisme handler kort og greit om «egoisme» som gagner en selv. Det finnes mange flere ord og setninger som beskriver noenlunde det samme som jeg tenker her, ord som for eksempel egentid – men jeg liker den ord sammensetninga bedre, så derfor bruker jeg den.

Istedenfor å si at jeg trenger egentid, som jeg føler åpner døra for spørsmål – og stenger døra for andre så sier jeg at jeg holder på med sunn egoisme. Det klinger liksom litt bedre i øra mine – men det er jo det samme bare sakt litt finere. En kroniker trenger ofte en del egentid, men å si til gemalen, familie eller venner at «hør her, nå trenger jeg å være aleine» det synes jeg er en sosial dørstenger som fort kan lede til såre tanker og ditto spørsmål som «hvorfor det?» å si at jeg holder på med sunn egoisme derimot stenger ingen dører, alle dører er åpne – andre kan være med, men jeg trenger likevel å «lade» litt, om det virker fornuftig?! Hehe.

Sunn egoisme er noe veldig positivt å sette av tid til – for oss alle sammen

Å bygge et rom som skal bli akkurat slik jeg ønsker krever en aktiv knoll. Toppetasjen har vært pålogget nesten konstant i et par uker nå, og før helga begynte det å si stopp. Selv om det er gemalen som har gjort det aller aller meste, så har jeg styra fælt. Både oppe og nede – samt fortalt, pekt og tenkt så det har både knaket og anslagsvis stått røykskyer rundt hodet mitt.

Jeg har til og med drømt om benkeplate løsninger og benkhøyder til jeg ble så sliten at jeg måtte operere kneet?! Våknet med 3 nakkeputer rundt kneet i går mårres, noe jeg fant på i søvne for å støtte opp sikkert. Men altså – He he, ikke helt logisk dette her, og da skjønte jeg at det var på tide med en bitteliten mental «time out» men jeg får ikke helt til det heller nå da – gemalen har disse dagene her før jobben kaller igjen på lørdag. Men i går logget jeg altså helt «av» noen timer. He he, vi drodlet litt om fargevalgene på døra. Siden inn i rommet skulle være sånn, siden ut til stua skulle være sånn.

Når valgene var tatt fant jeg sofaen og pleddet på bildet over. Det er første gang et slikt prosjekt har «overmannet» meg, og det uten å fysisk være den som bygger. Det aleine er utmattende nok – å kjenne at så «lite» likevel «drar» så mye energi, energi jeg var ganske sikker på at jeg hadde på lager siden alt detta er så veldig ønsket.

Det er nok helheten som drar tenker jeg. Vi ser nå endelig enden på andre etasjen etter 6 år. Snart er hele huset vårt ferdig, vi er like ved målstreken, og bare vi veit hvor mye dette her har kosta av blod, svette og tårer på veien. Ikke reint lite. Uten å fortelle så kan jeg si at den veien har vært alt annet enn enkel. Kanskje jeg en dag forteller, men det blir ikke i dag. For…

(Lykten til høyre med merkelappen på – den skal opp. Den til venstre husker kanskje noen?! Det var den jeg absolutt skulle ha på turen til Eggedal i mai – og som tok over et sete aleine på turbussen hjem. He he. Les mer om det her.. – om du vil..)

I dag er batteriet såvidt på grønt, i dag har nemlig døra kommet på plass og gemalen lister seg nå rundt omkring der oppe – og her nede. Ei list mangler mer beis, ei list må kappes. Pirkarbeid. Lukten av både maling og beis, åpne vinduer mens regnet høljer ned utenfor. Guffent klima både ute og inne. Høst… Brrr…

Det er så verdt det, for det blir jo så bra. Mer om «hobbyhula» kommer i del #5 av prosjektet, men nå må jeg se om det går an å få litt varme i første etasjen. Hehe.

#restitusjon #egentid #egenpleie #planlegging #snekring #hobbyrom #prosjekt #blogg                

Kategorier:

16 kommentarer

 1. Gleder meg til å se hobbyhula di ferdig, jeg. 😀
  Kanskje jeg kan få noen ideer til det jeg kaller hobbyhule. Mangler en hobby her inne, som jeg må få fiksa plass til, men kanskje du har noen kjekke løsninger jeg kan «stjele» 😉

  Liker

 2. Så kjempespennedne, og det skal virkelig bli spennende når dere blir ferdige 🙂 Jeg forstår at du er sliten, og særlig når du sliter med kroniske smerter. Da er det godt å lade batteriet ❤ 🙂
  Ønsker deg en kjempefin tirsdagsettermiddag ❤ 🙂
  Purr, purr, fra Toril og kattene

  Liker

 3. Ja man kan si det på hvilken måte man vil…egentid eller sunn egoisme…ja det spiller jo ingen rolle…jeg forstår godt hva du mener….det å gjøre noe man virkelig vil selv..uten at det er forventet eller en «må» ting…Håper du har klart å lade batteriene, og har hatt en fin kveld!

  Liker

 4. solliv: :-)) Jeg også, det regulerer seg veldig fint sammen med en skiftarbeider, men ferie og prosjekt å alt sammen i en smell – ja det blei smell det. He he he :-)) Hobbyhula nærmer seg sakte ferdig ❤

  Liker

 5. Kristins hverdagsblogg: Jeg også 😉 gleder meg til å få og se det ferdig. Har ca tusen planer om både arbeidsbenker og oppbevaring – rommet blir bygget rimelig custom etter hva jeg trenger. Ha ha, så ikke umulig at du får en ide eller fire etter hvert. Kommer til å dele jeg, så håper du finner en kjekk løsning fra meg :-))

  Liker

 6. Toril sin hverdag med musikken og kattene: Det tar på, men er helt klart verdt det også så lenge man blir ferdige ❤ Håper du har hatt en så fin dag som mulig og at det ikke har regnet like mye der du er ❤

  Liker

 7. Toini: Det er noe med det der ja, lade batterier på sin måte. Enten det er å glane tomt ut i rommet eller finne på noe kos :-)) Håper du har hatt en veldig god tirsdag :-))

  Liker

 8. For et rett fra hjerte rota innlegg<3 og hvordan du uttrykker deg, ja det kan bare du velge<3 og hvordan du har det vet bare du<3 men jeg vil bare at du skal vite at jeg tenker på deg<3 du er tapper og modig, gir av deg selv til siste dråpe er skviset ut og alikevell har du energi til å smile, til meg<3 Velger du å dele din historie her så gleder jeg meg til å lese den, men jeg tror at det blir med blanda følelser, tårer og en del latter også. Du skriver så utrolig bra. Jeg kan føle din smerte der kroppen sier nei. Jeg kan føle din frustrasjon der topplokket ikke makter og jeg kan føle sårbarheten din når batteriet blir flatt<3 Men fy søren for en vilje av stål og pågangsmot<3 Det kommer ikke til å stå i din livets bok at du ga opp<3 Og ja, selv om det er positivt og lystbetont det som skjer så blir en jaggu meg tom for energi alikevel..Hils gemalen:)) og jeg ønsker deg en god kveld og drøm søtt, klem<3 Jeg er stolt av deg<3

  Liker

 9. Orkidedatter: Nå ble jeg både rørt og stum ❤ Jeg er nok en «bare» som alle andre kan du skjønne 😉 føler meg egentlig best til å skrive akkurat nå?! He he. Spøk til side, det er ikke til å stikke under en stol at dette prosjektet har tatt på, å at vi nå ser enden på hele prosjekt andre etasje er nesten uvirkelig. Gledesrus. He he. Så ja, jeg «tar av» litt i delingen av dette her av og til, for det betyr noe ❤ Men det gjør du også, du betyr en hel masse for du forstår og du vil lese ❤ Enorm bamseklem til deg ❤ Ingen av oss gir seg, vi er løftere :-)) Klem.

  Liker

 10. Jeg liker det ordet sunn egoisme, og trives selv godt med egentid. Men det er jo litt vanskelig med barn i huset. Men vi er to voksne så det går fint 🙂
  Om man er foreldre så tenger man også egentid 🙂
  Ha en god natt ❤

  Liker

 11. poesimylife: Klinger godt i mine ører med sunn egoisme ❤ Det er noe alle trenger innimellom, enten det er sånn eller slik :-)) Å ha noen minutter eller timer til å kun bry seg om seg selv gjør mye for oss ❤ Håper natten var god og at sola skinner varmt på deg i dag ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s