Et hobbyrom blir til #5

Tenke seg til, etter 6 år er endelig andre etasjen i huset vårt f e r d i g, som igjen vil si at huset vårt er ferdig. Jeg sier andre etasjen – men det er egentlig en halv etasje om rett skal være rett, å det skal det jo?! He he.

I andre etasjen vår har vi de siste 2 årene holdt på jevnt og trutt – igjen tar jeg meg i å si feil. Jeg sier vi, men jeg mener egentlig gemalen. Med sine to never har han innredet nær halve huset vårt sjøl, ved siden av fulltids skiftarbeid, i helger, ferier og alle gode greier. Litt hjelp av svoger helt i starten, så fortsatte han mer eller mindre mutters aleine. Det har blitt en del timer der oppe med byggradioen som spiller når den sjæl vil.

I går kveld ble siste list, siste spiker i «hobbyhula» mi klasket inn i panelet. Når jeg kom opp å fikk se rommet gemalen har snekret til meg – ja da rant begeret over. Jeg tuta rett ut. Det blei så fint, og alt dette har gemalen gjort for og til meg Evig takknemlig for et eget sted, egen «hule» med armslag til å holde på med hobbyene mine eller lese.

Nå har jeg skrevet noen innlegg om «hobbyhula» tidligere også. Les deg gjerne opp om du vil, selv om de har andre overskrifter og tags så legger jeg dem til kronologisk. Det var nemlig to innlegg før #1 denne høsten – som også fortalte litt om «furterommet / hula» mi. De har jeg nå linket som 0 og 0,1. He he. For en historie fra A til Ø. Å mangler, for det er foreløpig et tomt rom, tomt rom med masse ekko =)

Del 0.
Del 0,1.
Del #1.
Del #2.
Del #3.
Del #4.

Dette blir altså del #5 av denne runden. En ferdig «hobbyhule» – bli med inn en liten tur da vel 😉

Disse to bildene er som bildet forteller de to aller første jeg tok der inne i går kveld, lyset juger men gleden var og er enorm =)

I natt har vi sovet som noen steiner, småpratet som noen knisende ungdommer før vi sovnet, og våknet opp som to store smil i mårres. Måtte nesten forte meg opp for å ta flere bilder av det tomme rommet – før gemalen satte i gang med gardinstanga og spotlampa. Trenger sikkert ikke nevne at jeg gleder meg til å innrede, få det fint og praktisk – alle de tingene jeg synes jeg er ganske god på, hvert fall i henhold til vår smak 😉 he he.

Vil du se mer av «hobbyhula» mi kanskje?

Sånn ser det altså ut – er det ikke fint? Hva synes du om «bjelkene» i taket?

Jeg synes sånt gjør seg. Det lille ekstra som blander inn litt bonderomantikk i hytte / western / glam stilen jeg har og trives så godt med. Døra ble gemalens prosjekt da frua hadde en dårlig dag akkurat den dagen om du husker, jeg blei aldri helt enig med meg selv så til slutt sa jeg at akkurat døra kunne få bli «snekkerens» signatur. Den ble da fin den også :-))

I går var elektrikeren her for nest siste gang, gjorde seg nesten helt ferdig. Mangler et støpsel på rommet da han hadde med seg en for lite, samt at det mangler et deksel ute i stua. Elektrikeren er en trivelig type med akkurat samme humor som oss – han har forøvrig døpt «hobbyhula» mi til noe ganske annet. He he he «skjøteledningen» det er ikke mindre enn 8 dobbeltstikkere og 1 med 4 inne i «hula» mi. Jeg skal nemlig aldri noensinne ha behov for skjøteledning der inne. Så rommet har en egen kurs, og der inne skal jeg kose meg no «jøtt»

Selve innredningen til arbeidsdelene av rommet mangler, der er vi foreløpig helt på 0. Så i dag startet vi med å henge opp lampa og gardinstanga. Så fortsatte vi med å vaske vinduene, de hadde ikke blitt vaska siden vi flyttet inn naturlig nok – men overraskende lite møkkete. Hurra for det. Tørket over hele rommet og steamet meg ut, så nå er det rent og pent – og ikke minst klart

I dag skal jeg fortsette med å innrede den lille sofakroken der inne. Jeg har en gammel sliten sofa etter min oldemor som får bli med inn enn så lenge, den får et stort og fint pledd over seg så blir det nok bra. Sofabordet vi har i stua nede skal opp – og et større bord fra mitt barndomshjem skal ned. Etter det igjen kommer gardiner =) Når alt det er på plass så blir det nok en utålmodig pause før fortsettelsen.

Tankene om arbeidsbenker, bord og oppbevaring er klare men vi har ikke hatt mulighet til å ordne noe av det enda. Rom blir bokstavelig takt ikke bygd på en dag. Dette er også siste dagen av gemalens ferie, jobben kaller igjen i mårra – han jogger rett inn i sistetur uka, så nattuka – så det kan fort gå noen dager eller kanskje til og med uker før det skjer så mye mer der inne, men jeg kan ta feil. Så utålmodig jeg er så håper jeg vel helst det. He he, snufs. Får bare avvente å se hva det kan bli.

Rommet er uansett ferdig – og nå gleder jeg meg om mulig bare enda mer til dagen jeg kan sette meg ned å bruke. Fortsettelsen av «hobbyhula» kommer på blogg etter hvert, men det er en helt herlig følelse her i brøtte nå altså andre etasjen er endelig ferdig.. Snufs. Gledestårer etter tøffe år…

#ikkesponset #bygg #snekring #rom #hobbyrom #innredning #interiør #blogg              

26 kommentarer om “Et hobbyrom blir til #5

  1. Den hobbyhula di er bare lekker altså!
    Med de flotte bjelkene i taket- og det ser så koselig ut der. En skikkelig lun hule du kan kose deg med diine prosjekter 🙂
    Ønsker deg en god lørdag!

    Liker

Kommentarer er stengt.