En pause til armstrikk..

Så er det fredag igjen, kjære veene så fort tida går altså. Det er allerede en uke siden vi kom hjem fra Bergen, men denne frua «lever» veldig på den turen ennå. Rart hvordan ett lite døgn kan sette seg i margen. Det var et herlig døgn med utrolig mange opplevelser, og for en by – gir meg ende over jeg altså, he he he…

 

Jernbanefrua på Fløyen..

 

Gårsdagen tok jeg meg som du kanskje har merket bloggfri. Det er ikke ofte jeg gjør det altså, men noen ganger må en bare bruke litt tid på at ting skal skje også. Skal det bli et innlegg så må det jeg skal skrive om noen ganger ha skjedd, pussig det der eller?! He he. En bok må for eksempel leses – før jeg kan skrive noe om den..

 

Fikk du med deg ukens bok fra Jernbanefrua..?!

 

I går tok frua med seg gemalen sin på «ei litta» shoppingrunde. Den veldig gamle ovnen på gemalens furterom blei noe kjølig helt plutselig, så først og fremst måtte vi ut å kjøpe en ny ovn. Stedet vi landet på ligger tett inntil noen andre butikker, så da blei det en tur både her og der da – fort gjort si.

I den ene butikken hadde de tatt inn store mengder med «chunky» garn. Tykke fine garnstrimler.
Ooh, glede…

 

Jernbanefrua kjøpte chunky garn.

 

For noen år siden blei jeg «hekta» på armstrikk, det var så moro – men så gikk det ut over armene til slutt da, så jeg måtte legge det fra meg, ikke er det så himla enkelt å finne garn til det heller – ikke i en prisklasse som jeg kan lage noe ut av i alle fall. Men i går fant jeg altså såpass mange nøster i samme fargen – at jeg røsket med meg alle sammen, det blei jo en utgiftspost det – men så skal det bli pledd av det også da 🙂

 

Jernbanefrua kjøpte masse chunky garn.

Siden innlegg og garn ikke er sponset,
så har jeg tatt av «magebeltene» på buntene 😉

 

Uansett gledet jeg meg en hel del for tidlig. Ser du at det er fint og loddent dette garnet? Det er det også. Mykt og loddent. Jeg tok av meg innejakka mi, la opp masker på armen og satte i gang, det går utrolig fort å armstrikke altså, heldigvis får en vel si – for det blir litt tungt for armene etter hvert som det blir lengde av det..

Vet ikke om du har prøvd deg på armstrikk før?
Jeg så meg i alle fall nødt til å lage to remser av litt under to meter når det var snakk om pledd, å heller strikke de sammen for å få riktig typ bredde. Har jo ikke brede nok armer.. He he… Uansett var det når jeg var ferdig med den første lengden at jeg så, hvor mye det garnet loer.

Hjelpes, sofaen, buksa mi – «sau» fra topp til tå. Dette var altså i går kveld, men jeg teiper og stryker vekk lo enda! Først i dag så jeg hvordan genseren min (ikke) ser ut.. Så altså, akkurat nå frister det ikke så innmari å strikke den andre lengden – ikke uten å tre på meg en søppelsekk i alle fall.. Usj å isj assa 😉

 

Jernbanefrua kjøpte chunky garn og armstrikker pledd.

 

Men det blir vel ei «» for jeg syns jo at jeg skal gjøre det ferdig, vet ikke helt hva jeg skal gjøre med det etterpå, sengeteppe kanskje?! Tviler på at gemalen ønsker seg mer pledd i alle fall?

Frua, jeg er jo så innmari glad i pledd, og gemalen innbiller seg at vi stadig har nok av dem.. He he he.. Jeg er ikke enig 😉 Aldri, for jeg mangler ett. Det ultimate, pleddet. Pleddet over alle pledd – som jeg ikke har funnet enda.. He he…

 

Ha en så herlig fredag som det går an, kos deg. Kanskje du fikk lyst til å armstrikke noe nå i helgen? Eller lese ukens bok?

 

jernbanefrua.com

 

 

18 kommentarer om “En pause til armstrikk..

 1. Armstrikking har jeg aldri hverken hørt om eller prøvd 😀 Høres tungt ut ja.. Så gøy du koste deg så i Bergen 🙂 Klem

  Liker

  1. Det er nok ikke så tungt for de uten smartere i armene ? Litt varmt om en vil lage pledd, men. Går ganske fort. Ja denne uka her syns jeg har gått veldig veldig fort, kunne nesten tro jeg kom hjem igjen i går. Da hadde vi det bra der borte altså ? he he. Nyt kvelden ?

   Liker

 2. Nesten så jeg tror jeg må prøve å arm strikke. Det både høres og ser morsomt ut. Kanskje dette er sånne typer pledd som får til å varme en sånn frost pinne som meg. Det ser tykt ut 😀

  Liker

  1. Det blir veldig tykt og varmt ja 🙂 Litt tyngre enn vanlige pledd, men helt klart veldig varmt ❤ Verdt forsøket, tar ca 2 timer å armstrikke et pledd, men garnet koster litt 😉

   Liker

 3. Armstrikking hørtes gøy ut 😀 Aner ikke hvordan jeg gjør det, men det må jeg i alle fall finne ut av! Har sååå lyst å prøve 😀 ❤

  Liker

  1. Fått flere spørsmål her og der rundt armstrikk nå, så spørs om ikke det blir et eget innlegg om det etter hvert ? Kan i alle fall røpe at det er «enkelt» går kjapt å strikke det du vil lage. Men det kan bli litt tungt for armene, og chunky (nok) garn koster litt. Ellers er det veldig moro. Jeg liker ting som lages fort, utålmodig sjel på en del ting ??

   Liker

 4. Aldri sett eller prøvd armstrikking! Hvordan gjøres det? Du kan jo lage et innlegg og ta bilder underveis…Tepper…ja, det har man aldri nok av…Jeg ønsket meg til jul..et godt koseteppe til meg..og ikke hundene..men akk..fikk ikke noe…De sier jeg har nok…..Bare innom for å ønske deg en riktig god helg!

  Liker

  1. Neimen, he he. Det er det samme jeg hører også. Har nok pledd, men jeg mangler nå fortsatt det ene jeg da. Bare sett bilder av det, men jeg finner det ingen steder – og den som har det husker ikke. Sukk. Innlegg om armstrikk ja, skjønt at det er ønsket. Så det kommer nok da ??

   Liker

Kommentarer er stengt.