Blogg, bloggen, bloggens å litt til..

Jeg får oftere spørsmål via sosiale media om dagen. Det er jo bare koselig det altså, veldig koselig at man kan prate litt sammen bak bloggen også – men to av spørsmålene gjentar seg nå ganske ofte, så nå tenkte jeg å komme med litt fakta først som sist 🤠

Det første spørsmålet jeg får ofte om dagen er – om jeg skal slutte å blogge?! Enkelte hevder å ha «hørt» det?! hmm.. Det andre går på Hvorfor jeg «gidder» å redigere bloggen min så fælt? Det første først – NEI 😀 Jeg skal overhodet ikke slutte å blogge, sjøl om det har vært en smule roligere fra meg en stund nå siden jeg flyttet bloggen – det vil ikke vare, å det henger litt sammen med svaret på det andre spørsmålet og litt annet – så jeg fortsetter med å svare på det…

Hvorfor jeg redigerer og styrer litt disse dagene?! Jo, du skjønner, når jeg flyttet bloggen min så datt alle bildene ut av innleggene! Alle bilder forsvant – fra alle innlegg. Det syns jeg jo var, og er fryktelig dumt, for det skjer daglig at eldre innlegg leses like mye, eller faktisk mer enn de aller nyeste, derfor vil jeg ha bloggen min «hel» igjen. Så enkelt kan det i alle fall sies.. He he..

 

Jernbanefrua tenner lys i lykter.

 

Så disse første ukene etter at jeg flyttet bloggen har jeg brukt, å bruker jeg dels til å redigere bloggen så bildene kommer tilbake der de hører hjemme, samt å opprettholde hverdagen min mens jeg styrer og ordner. Litt pauser har jeg likevel vært nødt til å ta, ting skjer rundt oss om dagen, livets gang om jeg kan si det sånn.

Familien, vi, mistet nylig en veldig god venninne, og det er fortsatt tungt å fordøye faktum. Med henne forsvant en typ vegg fra min barndom føler jeg, hvor jeg nå er den eneste igjen med noen av minnene, så jeg legger ikke skjul på at jeg får noen vemodige tanker om dagen. Samtidig med det så er vi i ventesorg her i brøtte. De som har kjent på det vet nok at det «tar» mye. Det dannes en typ boble, og vi må bare la det komme. Så mens alt dette pågår så bruker jeg dagene til å fikle bakom bloggen, så alt er klart når jeg er «klar» igjen, om du skjønner. For stillheten vil altså ikke vare, he he…

Jeg har kommet meg tilbake til innlegg fra oktober en gang, og jeg skal helt tilbake til februar 2018, da Jernbanefrua bloggen startet, så det vil nok ta enda en stund før jeg er helt i «rute» med meg sjøl – men jeg tar meg ikke dårlig tid med det, orker ikke mase med noe som helst akkurat nå. Men mens jeg sitter å stapper bilder fra blogges album tilbake inn i innleggene mine da, så tenker jeg også en hel del på nettop blogg og bloggen.

Kvalitet fremfor kvantitet å alt det der.

Tanker om og rundt surrer rundt i topplokket mitt disse dagene. Nå som jeg er listefri, slipper jeg jo blant annet å bry meg noe som helst om hvor jeg er i løypa i morgen. Det var ting jeg begynte å kjenne litt snikende på da jeg var på topplista. Noe jeg ikke likte da det tok både tid og energi fra meg. Misforstå meg rett, det var herlig å ligge så høyt på topplista, det beviser jo også at det går an å komme med noe litt annet og fortsatt «fortjene» en plass høyt der oppe – men jeg lagde meg sakte men sikkert og helt ubevisst noen helt tullete krav til meg sjøl også, krav som jeg jo ikke ville innfri. Snakk om dilemma da eller 😉 Å akkedere med seg sjøl er da fint lite moro..

Jeg har aldri likt å skrive bare for å skrive! Sjøl om det har vært, å naturligvis blir mye mer uhøytidelig tullball fra meg når jeg har funnet igjen de berømte «hektene» så er det som oftest et poeng eller to pakket inni der, for den og de som evner å se det. Å pøse ut innlegg bare for å ha gjort det – det har aldri vært, og er ikke meg. Å nå som jeg står på egne «bloggbein» så har det i grunn blitt enda litt viktigere for meg å «lande» litt, ikke minst for meg sjøl. Det vil nok fortsatt komme litt færre innlegg fra meg en liten stund til, men forhåpentligvis fler enn du har fått lese disse siste ukene, det blir bra igjen.

En gylden middelvei ser jeg
der fremme – i alle fall for meg.

Jeg har merket meg en del ting utad også. For det første at folk nå om dagen velger å slette Snapchat kontoene sine på grunn av de nye retningslinjene – de som blant annet sier at snap nå eier alt som deles, og fritt kan selge våre bilder videre å tjene på dem. Jeg venter med sletting! Jeg regner jo med at det kommer til å skje noe mer der?! Bryter retningslinjene vår lov så vil det vel skje et eller annet tenker jeg, er det alvorlige brudd så får det vel neppe være sånn.. Jernbanefrua er i alle fall på snap, jeg liker snap, å døra står åpen om du vil ta en titt innafor. Linker til fruas sosiale medier ligger i menyen øverst. Velkommen skal du i alle fall være 🤠

Jeg har også merket meg at en del i bloggverdenen lar seg småstresse av sidevisninger nå disse første månedene etter at mange blogger ble flyttet, eller de valgte å flytte sjøl. Jeg kan skjønne det, kjente jo på det sjøl – men jeg håper jo og at det blir feid under like mange tepper. Jeg tenker jo at slike tanker muligens ikke er de sunneste å henge seg opp i over tid. Det stressa i alle fall meg uten at jeg tok det til meg sånn med det første – så når jeg skjønte at det faktisk gjorde det helt ubevisst så måtte jeg gjøre det beste! Flytte, for meg er det jo viktigere at de som liker å lese hos meg får lese ord som engasjerer, enn at flere tusen som egentlig ikke bryr seg en døyt kommer til. Helt ærlig! Jeg vil ikke styres av sidevisninger, jeg vil bare like dem, kose meg med dem å skrive 🤠

Vinglet litt her nå, men til alle som har spurt om jeg trives dit jeg flyttet?! Ja, jeg er veldig glad for at jeg flyttet, nå føler jeg meg fri igjen, om jeg kan si det sånn. Det er jo slik det bør være for en blogger som meg… Jeg tenker at dette er starten på noe veldig bra, og som jeg kan trives med i lang lang tid, håper jo det gjelder deg også 😉

Så, velkommen mars måned, velkommen fredag og ikke minst velkommen VÅR. Det siste der skal nytes til det fulle altså. I dag igjen skinner sola, å jeg skal nyte – både med og uten bok…

Hva skal du i helgen? Ikke «bare burde burde» vel? 

 

jernbanefrua.com

27 kommentarer om “Blogg, bloggen, bloggens å litt til..

 1. Jeg er så utrolig glad på dine vegne, så herlig å være fri og være der du er. Tankene spinner om jeg skal gjøre det samme, men siden det skjer ting rundt Orkidedatter🦋 så venter jeg… og skulle det bli noe, ja, så griper jeg tak og aldri slipper heller. Jeg er glad jeg valgte å flytte til wp når jeg gjorde det, og ikke nå… blogg kan de bare slette og det nærmer seg med stormskritt..
  Jeg har jo også lista meg ut på insta, det var litt skummelt, men du er god til å hjelpe, støtte og være en venn i nøden når kaoset rammer meg❤️Tusen takk❤️
  Jeg sender over en god og varm klem, jeg kan ikke gå veien for deg i tung tid, men jeg kan være her med deg og du vet hvor du finner meg🦋
  Bare husk å ta vare på deg selv og dere sammen, det er viktig når følelsene skaper dette rommet som føles så tomt- som en vegg som du beskriver det.
  Klem❤️
  Og jo: ser veldig frem til bokanmeldelsen av himmelbrann❤️

  Liker

  1. Snille gode deg ♥️ Det som skjer forsvinner nok ikke selv om du skulle ville ta noen skritt. Gode ting følger etter kan du skjønne 🤠 Sånn som vi følger hverandre 🌸

   Jeg er veldig fornøyd med at jeg flyttet, og pusler bakom bloggen mens livets gang går sine ulendte stier. Lader opp til enda mer bøker å moro.

   Du så snap-en ja, he he. Himmelbrann skal påbegynnes å kanskje leses ut allerede i dag 😉 Sola skinner og jeg nyter den ute 🤠 Håper du har en herlig dag så langt. Klem klem.

   Likt av 1 person

  2. Veldig bra at du har kommet til dette med at topplista ikke er så viktig.
   Selv så har jeg jo aldri kommet dit, og jeg skriver for kjedelig til å få mange lesere, men nå gjør det meg ingenting.
   Jeg begynte å blogge fordi jeg liker å skrive, og det i litt dagbokform, eller akkurat det som faller meg inn. Og ettersom jeg gjør det for meg og ingen andre, så er det så greit.
   Og jeg trives godt her på WP og kjenner det er godt å ha sletta bloggen på blogg.no Da har jeg kontrollen selv.
   Litt rart at du ikke fikk med bildene, jeg gjorde det og det er jeg glad for. Slitsomt å legge inn alt på nytt 🙄😉
   Følger deg videre jeg, og pass på deg selv oppi alt som skjer.
   Klem 🙂❤ God fredag!

   Likt av 1 person

   1. Nei den er jo ikke viktig med mindre man lever av det, å det er det jo ikke så mange som gjør lengre 🌸 Hadde ingen anelse hva det betød i topplokket før jeg fikk prøve, å det gikk jo veldig veldig greit, men følelsen av å ikke ønske å ramle ned kom snikende. Så jeg flyttet. Veldig greit det, trives veldig godt der jeg er nå. Ingen lister, bare kos. Som du sier, et sted for å dele ord man liker å skrive. Skulle ønske jeg var så heldig som deg da, hos meg la bildene seg under media, men forsvant fra alle innlegg. Så må innom hvert eneste å legge de til på nytt, både kjedelig å morsomt 🤩 Håper fredagen smiler så langt ♥️ Klem

    Liker

   2. Skjønner veldig godt følelsen, for jeg begynte å klatre litt oppover selv før jeg flytta, og da ble det mer tanker om det og mer spenning. Nå har jeg dalt ned igjen, og det er helt greit 🙂 Fredagen smiler og jeg strikker og ser på TV 😉🙂❤Klem

    Liker

   3. Det var akkurat det jeg tok meg i også, å tenke på det, ikke tanker jeg ville sitte med på permanent basis, så det var en av flere grunner til at jeg valgte å flytte. Skal bloggen bli som en vil så må man først og fremst trives ♥️ Godt vi begge gjør det nå. Hurra for det. Klem 🌸

    Liker

 2. Selv bruker jeg mer og mer min privateide hverdagsblogg, og jeg har også gått over på nouw.com. Der er vi flere fra blogg.no. Synes wp-oppsettet på blogg.no er elendig, men på min privateide hverdagsblogg og katteblogg har jeg wp-oppsett, og det er mye bedre, og jeg har mange flere redigeringsmuligheter.

  Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg ❤ 🙂

  Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  Liker

  1. Wp for min del også, trives veldig godt med det. Blir nok enda bedre når bildene er tilbake i innleggene og ikke bare i media mappen. Enda godt de la seg der i alle fall, ellers hadde jeg slitt enda mer med å finne igjen hva som skal hvor. He he. Håper fredagen er snill så langt, og at helgen blir god 🌸

   Liker

 3. Man vil jo prøve å ha bloggen sin FIN 🙂 Jeg orket ikke begynne å RETTE på gamle innlegg som ble kaos etter flytting til nye blogg.no. Kanskje en gang senere. Men jeg er nøye med NYE innlegg 🙂

  Liker

  1. Klart man vil 😊 Bruker tiden å tar litt etter hvert. Det som kommer er jo av og til litt morsommere enn enkelte innlegg som var 😇 Bare det er moro så er alt bra 🤠 Håper fredagen har stelt bra med deg, har lest hos deg vettu, men sliter med å få kommentert. Jeg får hvite sider, aner ikke hva som er feil. Vært sånn alt for lenge 🥺 Men jeg leser 🌸

   Liker

 4. Hei!

  Jeg har ikke sett tilbake på det som var FØR vi blei flyttet – og lar det være sm det er bak der 😀 hehehe håper det er intakt…………………..
  Jeg er heldigvis ikke en av de som stresser med bloggtopp og lister. Jeg har ikke denne analytic heller. Orker ikke stresse med slike ting. Jeg har vært innom toppen noen ganger og det er bare gøy det 🙂
  Ellers blogger jeg som før, og koser meg med det. Den dagen det blir en kamp om en liste – da trekker jeg meg sakte men sikkert tilbake 🙂
  Blogg er gøy som det er – og jeg håper det fortsetter slik. Og om jeg havner på topplista innimellom er det som sagt bare gøy!

  Ønsker deg en fin lørdag og god helg.

  Trist når man mister noen nære ❤ klem

  Liker

  1. Flyttet vekk fra alt sammen og fikk eget domene. En av flere grunnene er som du sier, men da forsvant dessverre bilder fra alle innlegg, og alle linker er jo og feil. Men jeg tar det som det kommer, litt etter litt 😊 Blogg skal være og er gøy. Det er det viktigste. Håper du har en herlig lørdag så langt, sett mange fine bilder hos deg. Men jeg får ikke kommentert, især ikke hos blogg. Får hvit skjerm i retur. Bare leit det der. Håper det blir fiksa snart. Jeg liker å kommentere 🥺 Helgeklem til deg ♥️

   Liker

 5. Hei-hei 😊 Surfet litt rundt og oppdaget bloggen din. Likte veldig godt det du skriver her, og kommentarene også. Jeg startet å blogge for noen måneder siden, og var såvidt innom topplista noen ganger. Valgte imidlertid å flytte bloggen min til wp, da jeg følte det ble mye styr om flytting og hvem som er «best i klassen» på blogg.no. Skriving skal være artig og givende, og det er spennende at vi har forskjellig fokus i bloggingen. Jeg har knotet mye, har fremdeles mye å lære, av dere som har vært i «gamet» lenge. 😊 Jeg fikk heldigvis overflyttet den gamle bloggen i sin helhet.

  Ha en strålende dag! 😉

  Liker

  1. Så koselig å lese, håper du fikk lyst til å bli en stund 😉 Besøker bloggen din straks 🙂 Kjente på akkurat det samme som deg, og jeg hadde i alle fall ikke godt av å fortsette det «kjøret» det kanskje kunne bli om jeg ikke valgte å flytte. Blogg skal være gøy ja, og heldig var du som fikk flyttet den «hel» misunnelig på det kjenner jeg. He he. Håper kvelden er god, og at helgen blir enda bedre 🙂

   Likt av 1 person

   1. Takk for respons. Klart jeg blir en stund… Jeg er en «stayer» 😊 Helga har vært super, takk. Håper du også har hatt fine dager! 😊

    Liker

   2. Har vært innom deg igjen også 😉 Takk for at du leser skriveriene mine 😊Så konkurransen. Leser litt av og til, men etter ei bok, liker jeg å «fordøye» den litt, helst noen uker/måneder. Leste serier tidligere, men ble så «hekta», så vil ikke meg selv så vondt, haha 😃

    Liker

   3. Koselig å lese de 😊 Blogg er gøy. Serier sparer jeg gjerne opp litt jeg. Legger av en 4-5 før jeg leser et par, så vente litt. Alltid et par bøker etter utgivelsene så jeg slipper å måtte vente. Har én serie nå som jeg er ajour med, å det merker jeg. He he he 🤠

    Liker

   4. Enig! Blogg er gøy! Har oppdaget at jeg har en blogger inni meg, hehe 🤗 Og det var en god idé å spare opp noen bøker i en serie, for deretter å kaste seg ut i lesninga 👍

    Liker

   5. Det er det, fin blogg å lese 🤩 Ja jeg er nesten nødt til å samle opp litt jeg, er så «fælt» å måtte vente når det er spennende. He he 😇 Går aldri tom for prima lesestoff. Ha en herlig fredag 🤩

    Liker

   6. Utsatt behovstilfredsstillelse er ikke noe for deg, da? 😁😂 Ha en bekymringsfri fredag! 😊

    Liker

   7. He he. Alt til sin tid det og sikkert 🤩 Men jeg liker godt å kunne starte rett på neste bok om det er skikkelig spennende, når det «bare» er passe spennende så legger jeg av noen bøker igjen 😊 Av alle serier jeg skriver om så leser jeg nok ikke alle, det har jeg rett å slett ikke tid til. Fredagen var fin, håper din var det også – og at helgen starter knallbra 🌻

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s