Så gjør vi så når vi ferie skal ha..

God dag der ute…..

Håper det er en god dag? Eller er den et kasus uten like?

For noen tror jeg dæven døtte meg at den er det.

 

Jeg sitter god og varm inne foran ovnen, gemalen ser på OL, det er kaffe i koppene, litt å biteti på tallerkenen (småmat) opphold og en artig utsikt ut. For hva ser jeg? Noen naboer som mest sannsynlig skal avgårde på vinterferie.

Jeg sier rett ut «kjææære veeene» på den måten som at jeg skulle løpt ut og avlastet med et eller annet. Ja nå er det dags, jeg ser bildene, men må gjette tankene. Nå er tiden for å få stablet pikkpakk, unger og en høylydt mor inn i bil og ut på tur. Jeg ser far er sliten, fysisk? mentalt? Kanskje et sammensurium av begge deler, antakeligvis 😉 Jeg ser de, ja – men sitter med ryggen til her jeg skriver, så de når jeg gikk å satte meg på denne søte stolen. Så neida, jeg er ikke en av de som glaner – men tankene bare kom til meg, over muligens, kanskje – eller faktiske kasus derifra..

Ungene løper frem og tilbake, latteren hører jeg helt inn hit. Det er herlig å høre unger le ordentlig godt. En kan ikke unngå å smile sjøl heller. Men midt i latteren må ikke far glemme den posen med det og det, som står der og der, mor snakker om ski og skiboksen som nærmer seg bristepunktet – og det FØR skiene, trugene, staver og fandens akematte har funnet veien på taket.

Jeg tviler ikke et sekund på at de skal på fjellet. Alt utstyr som nærmest ligger strødd rundt bilen vitner om at de skal fortsette å oppholde seg i en snøhaug, utenfor hjemmet.

Det er jo ikke bare bare å skulle forflytte seg noen dager, det veit vi jo veldig godt sjøl. Det er jo helt meningsløst hvor mange ting man egentlig føler seg helt avhengig av for bare noen dager – vi nærmest flytter. Det er nå litt snodig da.

Kjenner meg jo sjøl så godt, at når jeg skal avgårde på utflukt, så har jeg en lei uvane av å fylle bagèn med helt tullete ting, ting som hører innunder kategorien «kjekt å ha, kan jo få bruk for det» og bagèn surver før jeg i det hele tatt har begynt på det jeg ha med meg, klær og hygiene greier.

For min del ender det like ofte med at jeg plukker ut ca halvparten av alle disse greiene som jeg egentlig ikke trenger de dagene, så det går jo bra – men å pakke til en tur kunne jo gått ufattelig mye fortere OM jeg kunne tenkt litt mer realistisk før start! Det hele har kanskje med forventninger å gjøre?! Man ser for seg de og de scenene på turen, da og da kan jeg gjøre det og det, eller ha på meg det og det. Kanskje skjer ditten, så jeg er helt avhengig av å ha datten? Det er som regel da det slår inn, at en kanskje ikke får brukt den greia der.

Kanskje er du bedt med på hyttetur, på ei hytte uten strøm, og med så dårlig solcellepanel og eller batterier at en rett og slett ta seg kraftig sammen med tanke på strømforbruk. Ja nei det… Da er nettbrett, lading av 13 dubbledingser skyhøye kneløft utafor. Lov å prøve, men lys over kjøkkenbenken – og de eldste`s avhengighet av dagsrevyen går jo tross alt foran, det veit vi jo fra før, så sånn er det bare. Ha ha.

Nei det er slettes ikke bare bare, vi er kanskje for «bortskjemte» her hjemme, så det å skulle legge om og leve primitivt, som de urkvinner og menn vi er. Tross alt Vikinger for pokker. «Vi» greier da vel noen skarve dager uten både det ene og det andre… Jo da, hvert fall første kvelden?! Når kåken er varm, inngangen, utedassen og vinduene er måkt frem fra intet i snøkavet – når roen senker seg, dynene henger til lufting da det enda er bittelitt rått i hytta, det er da den mellomste forsiktig begynner å spørre.

«Hva er passordet til «wi-fi`n?» – nei jeg glemte å ta med sim-kortet så du får greie deg uten. I løpet av et brøkdels sekund endrer hele den småromantiske stemningen seg til det rene galehus. Både den eldre og den yngre hadde øra på stilker idet den ene av dem spør om det de alle har lurt på helt siden de ankom!

Realitetene går opp som et olja lyn. Nix wi-fi? Nix nett – ei uke uten INTERNETT? Hva f*** «Dere får spille et spill da vet du«.. – Spill? Det finnes jo ikke nett i denna bula, hvafforno spill? – «Monopol? Ludo? Se i skapet der borte, der ligger det noen spill». Poden er nærmest på griner`n i uttrykket sitt, men smyger seg bortover for å se hva Monopol er forno.

Mens jeg sitter her, uten barn i husholdningen, varm og god mens jeg fantaserer fremover om noens faktiske sannheter så må jeg flire pittelitt. Jeg er sånn midt på treet i alder her inne, men jeg husker den aller første mobiltelefon, jeg hadde min første telefon før det var farger og dilldall. Da vi brukte telefonen til å ta i mot eller få en samtale, en og annen melding som i løpet av et halvt år tikket inn bortover den lille skjermen. husker når de første fikk fargeskjerm, jeg husker svart/hvitt tv på hytta, da man bare fikk se barne-tv for å spare strøm. Jeg husker for pokker 😉

Nå tenker jeg på foreldre fra min egen generasjon, vi har kommet dit våre foreldre var, da vi var små. Slekt skal følge slekters gang og alt det der. Og jeg kan ikke la være å tenke enda lenger tilbake. Jeg sitter litt fast i 50 tallet, digger det ti-året og da jeg var mindre var det gjevt å få høre bestefar fortelle. Om den gangen, da de bare hadde…..og…… så det er noe annet i dag. Vel, der er VI NÅ! Våre etterkommere husker ikke den første mobiltelefonen, den er det nå vi som forteller om.. Er det ikke litt moro å tenke over?

Mens jeg sitter her begynner naboen så smått å bli ferdig pakka, tror ikke det er plass til å stikke en avis inn i bagasjerommet uten at noe, eller mye tyter ut. Især den siste bæreposen som mor sjøl kom heseblesende med, ååå så godt at du ikke glemte den, der var jo….(det viktigste av alt for hele uka)

(Snapchat bilde)

 

Ja ja, om dette traff litt, mye eller fullstendig innertier så ønsker jeg deg, dere og hele hurven en riktig GOD vinterferie. Slapp av, senk skuldrene. Og for all del, kjør vakkert. Dere kommer jo frem selv om dere skulle bli forbikjørt av ca tjue andre med ekstremt dårlig tid. Jeg greier ikke tru at de faktisk har dårlig tid. Skal de ikke på ferie da? Noen av dem hvert fall.. Jeg tror vi heller kan takke ordet stress. Glemte du noe, så shit au – det blir bra. Kanskje det blir den beste ferien i «manns» minne – nettop fordi den inneholder litt mindre greier å fikle med 😉 Enten det, eller så skulle familien til en «fritidsbolig» som innehar absolutt alt, så den eneste forskjellen denne uka blir utsikten, gjøremålene og et litt annet mønster på sengetøyet. KOS DEG uansett! Og til dere eventuelle foreldre, som frykter feriens eventuelle kasus og komplett kaos?! Det er bare ei uke?! 😉

Jernbanefrua..

– som flirer litt av de kreative tankene sine.

#vinterferie #humor #ironi #fantasi #blogg   

 

 

8 kommentarer om “Så gjør vi så når vi ferie skal ha..

  1. Fornøyelig lesing. Akkurat som jeg husker det 🙂 Ikke akkurat det m mobil og nett, men alle de tingene som skulle med. Sikkert flere poser og bager som aldri ble åpnet før vi kom hjem igjen, når det skulle legges på plass igjen :)) Kos deg!

    Liker

  2. baresteinar: Så koselig at du syns det 🙂 Syns det er veldig moro å drodle litt om sånt, blande litt fortid og eventuell kasus nåtid 🙂 Takk det samme – nyt nattens mulm og mørke 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.