Det er så visst ikke lett…

Hei hei =)

Håper dagen din har vært og er god. Det har den her også. Dagen har vært lang og innholdsrik, nå venter en avslutning mellom to permer. Planen er å lese til gemalen er på plass igjen i heimen, faktisk lagt godt til rette for et par timers kos med boka mi =) Men det er ikke alltid like lett å komme meg dithen, som du etter hvert nedover her skal få lese…

En ting som er et veldig morsomt krydder, er alle mine klønerier. Ja jeg kaller dem det jeg. Like greit – for det er jo nettop det de er. Når jeg starter dagen med å se, at jeg holder på å ta på meg buksa bak frem, for så å fortsette med å forsøke å sette melka i skapet der teen holder hus, uten å med en gang skjønne at noe er gæli. Heldigvis gikk det opp for meg før jeg slapp taket.

Hverdagsklønerier forekommer i dette hus hver eneste dag. Det er liksom ikke en vanlig dag hos oss, uten at noe skjer. Er det ikke bukse og melk, så er det for eksempel sokker og smør. Ikke nødvendigvis de tingene heller, det meste egentlig. Men vi har nå enda til gode å smøre sokkene med smør og pålegg. Der går genser`n.. Til nå hvert fall 😉

Ting forveksles stadig med et salig glis spredt over oss, ja for det er ikke bare meg. Det er våre klønerier. Vi har det veldig moro mellom alle disse veggene, og vi tar oss ikke det spøtt høytidelige! Kløner vi, ja så ler vi. Enten med hverandre, eller av oss selv. Forskjell på det altså. Mye bedre følelse å le med noen, enn av noen! Av noen er ikke like moro.

Dagen i dag har nok vært en helt vanlig dag hos oss, når jeg ikke kløner litt for meg selv med småting, ja så suser eller surrer jeg, gjerne rundt meg selv. Navnene for det har jeg veldig kreativt kommet på helt selv. Som når jeg har bestemt meg for å lese. Alt hittil skrevet i dette innlegget har jeg nevnt i små og større doser før, men i disse sistetur dager er en av de ukene jeg leser aller mest, og best. Men å komme dithen hvor jeg sitter å koser meg med boka mi?!

Det også kan av jo og til være litt av en seanse skal jeg si.. Flere som meg også kanskje?! Når jeg får lyst til å lese, noe som forekommer ganske ofte, må jeg først og fremst finne ut hvor jeg skal sitte å lese. Nå som stua oppe er ferdig så kan jeg like gjerne sitte der å kose meg, som her nede. Når jeg da finner ut hvor det hele skal foregå – så legger jeg boka der, for så enten å snurre i gang en tekopp, kaffe eller noe annet drikkenes.

Greit å ha noe å leske seg med når tiden kommer til å fly. Ja, å da hadde det kanskje vært godt med noe å bite på også?! Hmm, en rå grønnsak kanskje, eller en kjeks?! Kanskje to, blir jo sittende så lenge nå så…. Smøre, fikse ordne.. Setter meg ned for å endelig slappe av med boka mi, hmm, hvor ble det av den koppen med drikke?! Enten har jeg glemt den helt, eller så ligger teposen fortsatt å dupper i det varme vannet. Får koppen bort til bordet, setter meg på nytt ned. Hmm. Er det ikke litt kaldt her?! Spretter opp og fyrer opp i ovnen, åh, hadde vært godt med et pledd rundt meg også, skal jo sitte her en stund nå så, må jo ikke bli kald. På nytt setter jeg meg ned, lagde ikke jeg i stand noe å spise på?! Den tallerkenen kom visst ikke lengre enn til kjøkkenbordet den. Hente, tass tass. Setter meg ned, oj, jeg satte visst i gang en klesvask i sta, den har jeg glemt. Best å ta den nå, for jeg blir jo sittende en stund når jeg først får satt meg ned….

Regner med du nå skjønner, når jeg skal lese så kan det fort ta en liten stund før jeg i det hele tatt får åpnet boka. Hørtes nå kanskje ut som det kan ta veldig lang tid, men skal sies at det går noenlunde unna, jeg skal jo lese =) Men når jeg da er ferdig med alt dette her, fått satt meg ned og tatt en kikk på boka jeg la frem så ser jeg – at akkurat den boka hadde jeg lest før, blei jo faktisk ferdig med den her om dagen, så jeg må opp finne en ny. På veien mot det å finne en ny god bok å kose meg med – kommer jeg på at det nå nærmer seg middagstid, og at jeg da like godt kan lage og spise den, å lese etterpå……. Da kan jeg jo sette meg ned en stund…

Den skinnmagre trøst får være, at jeg ikke er aleine om disse fenomen. Heldigvis er det ikke like omfattende kasus hver gang, dette var bare for å fortelle litt om hvordan det av og til kan være 😉 Kan nok være ganske vimsete av meg noen ganger. Godt jeg kan ha det litt moro av det =) Og bruke det til noe, spre om meg med gleder..

Nå har jeg, etter en lang men fin dag kommet så langt at jeg har satt alt jeg skulle trenge i en sirkel rundt meg, ingen oppvask, klesvask, middag eller andre kjeks venter. Nå skal jeg jammen sette meg ned litt, å kose meg med boka mi. Rett bok ligger foran meg. Ja, nå skal jeg kose meg en stund til..

Håper du har en fin kveld så langt.

Jernbanefrua..
som forhåpentligvis leser når du leser 😉

#lese #blogg      

 

 

4 kommentarer om “Det er så visst ikke lett…

  1. Ikke alltid like lett å finne roen å lese 🙂 Godt å krype under et teppe å ha med en god varm te, og helst fyr i ovnen, det er jo kaldt at på til her i Bergen 🙂

    Liker

  2. morsmiddag: Ikke hver gang i alle fall 😉 Det du sier, er set jeg nå har gjort. Koser meg inne i varmen. Femten kuldegrader og sur vind utenfor. Har hørt det begynner å bli dårlig med ved rundt Bergensområdet?! Håper kulda slipper fort. Lov å håpe :-))

    Liker

Kommentarer er stengt.