Når gemalen sover…

Som du kanskje har fått med deg så er gemalen i gang med nattuke på jobb, noe som betyr at han sover utover formiddagen. Ja, eller. Han kunne kanskje sovet bedre?! For det har seg jo slik at så lenge jeg tusler rundt i dette huset på dagtid, så er det vel nær sakt umulig for en «stakkar» å få sove…

Jeg prøver virkelig å være stille, det er helt sant.. Men når jeg prøver å være stille, da skjer akkurat det motsatte. Av en eller annen dum grunn.

Når jeg prøver å være stille og rolig frue, så prøver jeg kanskje for hardt? Ikke vet jeg, men uansett hva jeg da skal foreta meg så går det litt mindre bra! Om jeg faktisk bråker mer enn vanlig, eller om det bare virker slik fordi det er ekstra stille i huset vet jeg ikke, det må nesten gemalen svare for selv.

Han sier han sover – så må jo nesten tro på han også, selv om jeg er litt i tvil. Jeg mener, jeg hadde våknet hvis en kopp gikk i gulvet som før i dag.

Hanken på koppen tok jeg nattuka for 8 uker siden, heldigvis gikk ikke resten i dag. Dette er jo da også selvfølgelig en av gemalens favoritt kopper, av typen 1/1 så går den i fillebiter får jeg ikke tak i en likesinnet. Jeg tror ikke jeg skal røre den koppen under nattuka noe mer, for jeg er ikke god på hverken å klippe eller lime. Satte den pent fra meg dit den var på vei – i skapet.

Sjelden bare en kopp som deiser i gulvet når jeg «holder på», det er ofte en eller to smørekniver – en påleggspakke eller to. Leverpostei boks. Det meste er av materialer som lager en del lyd. Kanskje jeg ville være flink frue å rydde litt, da skal alt ned. Tyngdekraften er sterk denne uka. Jeg er jo så klønete av meg, og ikke sjelden blir jeg ganske irritert på meg selv også – især denne uken her, hvor jeg tross alt prøver å være s t i l l e!

Når jeg da omsider ble ferdig med å romstere på kjøkkenet, så gikk jeg på badet, badet ligger rett over gata for soverommet – og er da et «delikat» rom for den som prøver å sove. Oppdraget var såre enkelt. Jeg skulle fylle på godte dunken til Ludvik. Den står på badet så han slipper å gå krøllete rundt bena våre hele dagen, han får noen biter til natta som jeg da har med meg fra siste tur på badet. Boksen var tom fra i går, og jeg skulle bare være litt føre var for meg selv – fylle den før kvelden kom. Men det ville seg jo ikke det heller…

Hele posen revnet, og noen småbiter av tørket lever forsvant ned i sluket til fiskene. Eller, jeg håper det kunne gått til fiskene hvert fall. Og når jeg hadde fått skranglet alt sammen oppi metall boksen så skubbet jeg borti gemalens deodorant og el-tannbørste så begge deler datt i vasken også. Vi har ikke el biler, men vi har el-tannbørster. Ikke visste jeg at de kunne bråke så mye?! En hører jo nesten ikke el-biler, de er skummelt stille, tannbørstene derimot – ikke vær redd om du møter en el-tannbørste langs veien noen gang, men det er vel heller lite trolig…

Uansett tror jeg nå at jeg rett og slett jeg må sette meg rolig ned i sofaen, stolen tar jeg som i går nevnt ikke sjansen på – så setter meg i sofaen og folder hendene mine litt, men de skal vel sikkert krølle seg for meg de også. Noen dager er rett og slett noe helt for seg selv, jeg greier det mest utrolige. Jeg har til og med greid å ramle ned fra plenen en gang, vel – det er jeg forresten ikke alene om, så det teller ikke. Jeg har også stått helt rolig å passet på en flaggstang en gang. Men da også måtte jeg fikle litt så vimpelen ikke hang like pent etterpå..

Vanligvis er alt dette her noe vi ser på som krydder i hverdagen, men akkurat denne uka her blir det fort litt ekstra, bare fordi han skal sove, og jeg da har lyst til at han skal få sove…

Håper du har en akkurat passe bråkete dag så langt =)

Jernbanefrua..
– som hvisker mens hun skriver..

10 kommentarer om “Når gemalen sover…

 1. Ja er det ikke typisk…hihih..Jeg føler også jeg alltid bråker når noen sover etter nattevakt her i huset..Før jobbet sønnen også nattevakter, og han har rom nede…Så jeg følte jeg veldig hemmet i å gjøre noe..OG hundene bjeffet jo enda mer føler jeg..hihih..Sønnen brukte ørepropper og hørte ingenting..men jeg følte jeg måtte være stille…Mannen sier også han sover..men jeg unngår husvask og andre ting de dagene…Men kjenner igjen den følelsen av at ALT går galt..og at alt bråker…hihih..Ha en god stille dag!

  Liker

 2. Neste gang er det kun lov med nybakte boller i nett, og slike ting 😀 Og strikking …Da sover han garantert. 😀 Hi-hi

  Liker

 3. frodith: He he he =) Ja kanskje det gitt, men om han ikke hører at porselainet går i gulvet så skal jeg vedde på at strikkepinner, det irriterer 😀 he he he..

  Liker

 4. Toini: Ikke sant, akkurat sånn er det her også, syns ikke jeg kan oppføre meg «normalt» liksom, han sier jeg kan holde på i huset som jeg gjør, men prøver å være stille – og da går det rett og slett gli :0 så jeg sovna en liten ti minutter på sofaen jeg, da var det stille den stunda hvert fall 😉

  Liker

Kommentarer er stengt.