Da frua skulle lage pannekaker…

Et kåseri fra jernbane(hus)frua..

Gemalen hadde hatt lyst på pannekaker til middag noen dager, og nå hadde de bestemt seg for at frua skulle ha røren klar når mannen kom hjem fra arbeidet en dag i mars.

Hun fant frem en nostalgisk oppskrift, en som var vel brukt i flere tiår, men under den sto en litt større oppskrift – en som frua ikke hadde forsøkt før, hun bestemte seg for å bruke den – den som angivelig skulle gi veldig mange smakfulle pannekaker.

Pannekaker er jo godt kaldt også tenkte hun – så veldig greit å ha noen på lur før påsken.

Hun målte opp, plasket alt sammen opp i bollen og fant frem det elektriske røre sammen verktøyet. Fort forsto hun at her var det noe galt. Noe veldig galt. Men hun hadde da fulgt oppskriften til punkt og prikke.

Hun telefonerte sin mor, som hadde besittet denne oppskrift lengre enn frua har spasert rundt på denne jord, og fikk dobbelt og trippelsjekket at joda, alt hadde blitt gjort rett. Sukk.

For å ikke sløse med ingrediensene, forsøkte frua å gjøre det hele om til en kake istedenfor. Hun hadde oppi litt kakao, sukker og bakepulver. Nå skulle det vel bli bra. Hun tenkte at dette kunne være noe å ha brunost på. Eller i beste fall en smakfull kake.

Blandet det hele sammen, og stappet brettet sirlig inn i ovnen. Dette blir bra tenkte frua.

Det varte og det rakk. Stikkepinnen gikk tvers igjennom uten problemer, frua lot den stå litt til – da det tross alt var en noe ombygd pannekakerøre som sto der inne å koste seg. Men det begynte å lukte veldig godt.

Det ble en flopp. En kjempe flopp. Den smakte ikke spesielt mye annet enn veldig tjukk pannekake. Og ved nærmere og kaldere ettersyn var den rå.

Mens den sto og koste seg på benken under et håndkle fant frua frem ingrediensene til ny røre. Den andre røren, den det blir pannekaker av.

Se der ja sa mannen da han kom hjem, han trodde nok at han i dag fikk både i pose og sekk.

Lite visste vel han om den lille situasjon, og skuffet ble han og til kvelds, da kaken ikke ville smake 😉

«Vel bekomme»

#husmor #pannekake #kake #humor #ironi #kåseri

20 kommentarer om “Da frua skulle lage pannekaker…

  1. Etdiktomdagen: He he, ja det ble jo pannekaker på mannen til slutt. Men det var litt dumt med den andre, men jeg makte på den, og det var da like greit 😉 he he..

    Liker

  2. wenchepia: Ja, det er nok det beste det, nå vet jeg jo hvert fall hvorfor den andre oppskrifta aldri ble brukt… Men den er sikkert forsøkt 😉 he he he…

    Liker

  3. frodith: Åh, tusen takk for det =) Den var god å få ❤ liker å snekre mat jeg, sier det sånn, for jeg er hakket bedre på baking =) he he, men moro å holde på, mannen spiser han, ikke gitt opp mer enn to ganger før =) Så det går som regel bra =))

    Liker

Kommentarer er stengt.