Da frua skulle lage pannekaker…

Et kåseri fra jernbane(hus)frua..

Gemalen hadde hatt lyst på pannekaker til middag noen dager, og nå hadde de bestemt seg for at frua skulle ha røren klar når mannen kom hjem fra arbeidet en dag i mars.

Hun fant frem en nostalgisk oppskrift, en som var vel brukt i flere tiår, men under den sto en litt større oppskrift – en som frua ikke hadde forsøkt før, hun bestemte seg for å bruke den – den som angivelig skulle gi veldig mange smakfulle pannekaker.

Pannekaker er jo godt kaldt også tenkte hun – så veldig greit å ha noen på lur før påsken.

Hun målte opp, plasket alt sammen opp i bollen og fant frem det elektriske røre sammen verktøyet. Fort forsto hun at her var det noe galt. Noe veldig galt. Men hun hadde da fulgt oppskriften til punkt og prikke.

Hun telefonerte sin mor, som hadde besittet denne oppskrift lengre enn frua har spasert rundt på denne jord, og fikk dobbelt og trippelsjekket at joda, alt hadde blitt gjort rett. Sukk.

For å ikke sløse med ingrediensene, forsøkte frua å gjøre det hele om til en kake istedenfor. Hun hadde oppi litt kakao, sukker og bakepulver. Nå skulle det vel bli bra. Hun tenkte at dette kunne være noe å ha brunost på. Eller i beste fall en smakfull kake.

Blandet det hele sammen, og stappet brettet sirlig inn i ovnen. Dette blir bra tenkte frua.

Det varte og det rakk. Stikkepinnen gikk tvers igjennom uten problemer, frua lot den stå litt til – da det tross alt var en noe ombygd pannekakerøre som sto der inne å koste seg. Men det begynte å lukte veldig godt.

Det ble en flopp. En kjempe flopp. Den smakte ikke spesielt mye annet enn veldig tjukk pannekake. Og ved nærmere og kaldere ettersyn var den rå.

Mens den sto og koste seg på benken under et håndkle fant frua frem ingrediensene til ny røre. Den andre røren, den det blir pannekaker av.

Se der ja sa mannen da han kom hjem, han trodde nok at han i dag fikk både i pose og sekk.

Lite visste vel han om den lille situasjon, og skuffet ble han og til kvelds, da kaken ikke ville smake 😉

«Vel bekomme»

#husmor #pannekake #kake #humor #ironi #kåseri

20 kommentarer om “Da frua skulle lage pannekaker…

 1. Det var jo synd da…men godt det ble pannekaker! Det fikk jeg også lyst på…nammm….men er liksom ikke middag…er godis…med sukker på…

  Liker

 2. Doc&Dask: De siste blei veldig bra, nam nam =)
  Men den første oppskriften jeg brukte ble deig =( og det jeg da trodde skulle bli kake, blei «svampebob» langpanne style 😉 he he..

  Liker

 3. Doc&Dask: Kunne nok blitt det, men jeg fant ikke ut at den var rå inni før både den og ovnen var en god del kaldere =/ uansett smakte den omtrent som «svampebob» sikker smaker.. Ikke no særlig. Men pannekaker ble det da, så det får være dagens husmorstjerne =))

  Liker

 4. He-he, ja du er allikevel veldig flink i mine øyne 🙂 Her er det null «fra-bunnen-av»-mekking.. 😉 Ferdigvarianten på alt…kanskje ikke pannekaker.. Men derfor blir det heller sjelden 😀

  Liker

 5. frodith: Åh, tusen takk for det =) Den var god å få ❤ liker å snekre mat jeg, sier det sånn, for jeg er hakket bedre på baking =) he he, men moro å holde på, mannen spiser han, ikke gitt opp mer enn to ganger før =) Så det går som regel bra =))

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s