Hvorfor mutt ikke hadde futt..

For deg som ventet spent på en bokomtale i dag, jeg legger meg paddeflat (?) for at jeg ikke har rukket å få den ferdig. Du skjønner…

Denne dagen har igjen vært litt av en dag. Rettere sakt kveld. Jeg fikk gjort en del av det jeg hadde planer for, men utover ettermiddagen fant jeg brått ut – hvorfor det ikke var noe futt i mutten våres, som jeg nevnte før i dag kanskje hadde tatt påskeferie?!

Under en kosestund så jeg, at pelsen var rød over ryggen. Æsjameg. Hadde han klort seg nådda. Så jeg tok en liten undersøkelse – og jeg fant, jeg fant. Passe stort og blødende sår, og en tjukk skurv av størknet verk rett ved siden av.

Gemalen var jo på jobb, så jeg fikk halset mutter ned hit. Så vi kunne være to om overnevnte kasus. Den ene lokket med leverpostei, mens den andre fikk renset og klippet pels. Fikk kontakt med veterinæren, så her blir det en bitteliten medisinsk påske. Helt sånn plutselig.

** Han har nok «lekt på seg» et sår i moro med ene nabohunden her om kvelden. Som det da har gått betennelse i. Han har en liten bestekompis noen hus unna. Under all pels og ull har vi da ikke sett hva som har foregått, så det har fått kost seg noen dager. Helt til han rullet på den harde snøen ute, så ene skurven ble røsket av **

Jeg pustet lettet ut, igjen. Påsken står jo rett foran døra, og jeg så bare helligdager foran meg. Veterinæren her i bygda er bare e n e s t å e n d e! Noe annet ord passer ikke, enestående er ikke nok det heller.

Heldigvis da, så får han ikke et eneste bein bakpå der. Så slipper nok å styre med både skjerm, eller sokker. Det er en glede i seg selv det. Det er ikke videre moro for noen å styre med. Så får tru at dette går fint over om kun kort tid. Sett det verre i løpet av alle årene med polarhund.

Det var kvelden her i hus. Har du hund, eller katt også for den del – så skjønner du nok fort at slikt «stell» fort kan ta sin tid 🙂

Nå er gemalen hjemme, og vi skal ut på kveldsturen vår. Håper du har hatt en fin kveld – og at natta blir god.

14 kommentarer om “Hvorfor mutt ikke hadde futt..

Kommentarer er stengt.