Sjefen.. En herlig bok.

Bokomtale / Bokanmeldelse.
Likte du bøker som «Calendar Girl» og «Fifty Shades» ja til og med bøkene til Sylvia Day?! Da kan jeg virkelig anbefale deg denne godbiten av en bok =)

Først må jeg få nevne, at en lett runde på google fikk meg til å stusse, jeg liker å skrive om bøker jeg leser, men med ett slo tanken ned i hodet mitt. Skriver jeg en ren bokomtale? Nei, Skriver jeg da en bokanmeldelse? Nei. Jeg skriver faktisk litt av begge, en mellomting uten alle fakta som bør være med for å definere det ene fra det andre. Det var litt moro å finne ut, at jeg har min helt egen måte å skrive om bøker på. Håper bare min måte blir godt nok mottatt, av den eller de som kan mer om dette enn jeg tydeligvis gjør 😉 Uansett.


Denne boken har jeg kost meg veldig med.
Det er til og med en undervurdert setning å skrive for denne boken.

♣ Utgitt av #kaggeforlag                 
♣ Den er på 344 sider.
♣ Er å få tak i flere steder, ved enkle søk.

Gemalen liker nok å tro at han er sjefen her, mens et bilde på veggen – som han fikk av sin mor sier noe ganske annet. Siterer: «Her i huset er det gubben som bestemme – helt til kjerringa er hemmat» Denne boken fikk jeg ironisk nok av mannen for halvannen uke siden. Da han gikk mot arbeidshelg, og dette har jeg kost meg veldig med. Les nå bare her.


Vi befinner oss på Manhattan. Boken starter med at Reese er på en totalt mislykket date, med en mann som ikke synes å greie å snakke om noe annet enn sin mor. I ren desperasjon prøver hun å få venninnen til å redde henne ut av situasjonen ved å ringe, men hun får ikke tak i venninnen der hun står ved toalettene. Istedenfor overhøres forsøket av en veldig kjekk mann ved navn Chase. Hans førsteinntrykk blir at Reese er kynisk, mens hun faller pladask. Som om ikke det er nok setter Chase seg bort til dem ved bordet – sammen med sin date for kvelden – og det hele baller på seg til en falsk historie nær sakt uten noen ende. Kvelden avsluttes og Reese tenker på han i flere uker mens hun leter etter en ny jobb.

«Hvis du vil vite hvor hjertet ditt er,
så se hvor tankene dine går når de vandrer.»
– Ukjent.

(sitat fra første side i boken)

Da hun får med litt hjelp får ordnet seg et jobbintervju, og etter litt styr blir fast ansatt kommer neste hakeslipp. Det viser seg at Chase er hennes nye sjef. Vel, sjefen til hennes sjef. Eieren av selskapet! Akkurat her la jeg fra meg boken et øyeblikk, dette blir gøy. Her måtte det både en tekopp og et knekkebrød til =)

Jeg skal ikke sitere så mye om handlingen videre, annet enn at den synes å være som en lunte på dynamittgubben.  

Sakte brennes lunta ned, før det meste antenner! 

Chase gjør det ikke enkelt for Reese å holde fingrene av fatet. Han frister stadig, mens hun holder igjen. Hun ønsker ikke å blande jobb og privat, ønsker ikke at et forhold skal ødelegge karrieren, og få andre til å tro at hun har jobbet seg oppover via sjefen. Avtalen blir et slags kompromiss, hun skal spise et uromantisk måltid med han to ganger i uken, han skal godta at de må holde seg på matten til hun slutter. Men hvor lenge går det bra da?!

Mens de blir kjent, får vi være med dem begge mens de forteller om sine livshistorier. Især en hendelse på hver deres kant som opptar dem veldig. Det er såre øyeblikk som får tårene frem i øyekroken. Vi får lese om et uoppklart mord, angst og OCD. Iblandet en lett dose omvendt psykologi er det hele krydder som gir boken alt. Så mye mer enn hete dager og netter, så mye mye mer. Denne fenget meg, rørte ved meg. 

Den er utrolig morsom. Reese er en smule klumsete, mens Chase er hennes motsetning. Deres forening er et komplett hjerte. Den er like dampende het som de bøkene jeg nevnte innledningsvis – men med en litt annen tilnærming og tilknytning. Disse karakterene blir kjent med hverandre. Vi får lese Reese og Chases historier fortalt av dem selv, litt som «Kabalmysteriet» med to historier godt flettet sammen til en.

Innimellom i boken får vi altså lese kapitler fortalt av Chase, noe som gir en veldig god inkludering for oss som leser. Vi får være flue på veggen, når disse kommer nærmere hverandre enn de forstår selv. Slike bånd man bare knytter med sin sanne sjelevenn. Med mye av samme humor som jeg innehar selv.

Jeg likte denne boken og forfatterens skrivestil helt tydelig, veldig godt. Og jeg vil anbefale den til alle som har lest bøkene jeg startet innlegget med, og eller andre bøker i samme gate. Dette er en lett blanding av dem alle. Med et lettlest, hverdagslig og fengende – humoristisk språk. Vanskelig å legge fra seg, så jeg ble sittende å lese. Jeg har ledd, tørket en tåre, og nærmest overfalt mannen. Stryk det siste, det sømmer seg ikke 😉 ikke er det sant heller, det passet bare veldig godt inn under oppsummeringen av helheten. Men det kunne sikkert vært morsomt. Konklusjonen er uansett at disse knytter et tettere bånd enn sengekos alene kan gi, og vi får være med. Og det er derfor jeg likte denne boken så godt. Den har alt. Jeg synes faktisk denne hittil, er den beste av sitt slag!

«Det er bare én ting du må passe på for meg.»
«Hva som helst»


«Du har hjertet mitt. Lov meg at du vil beskytte det.»
«Bare hvis du lover aldri å gi meg mitt tilbake»

(sitat fra side 331 i boken)

Jeg har ikke noen opplagte minus for denne boken, annet enn at jeg kanskje skulle ønske at den tok for seg enda et skritt til?! Avslutningen ga mersmak, men samtidig føles det ikke ut som, at det er behov for så mye mer – så det er nok til en oppfølger?! Uansett. Denne boken burde få lov til å komme til filmen! Så ærlig er jeg nå.

Håper dette forfatteren vil komme med flere godbiter, jeg vil i hvert fall veldig gjerne lese mer.

Uansett om du vil lese den, eller ikke – husk: Ikke ha sex med sjefen 😉
Eller kanskje det er lurt?! 😉 hihihi..

 

 

#bok #lese #bokomtale #bokanmeldelse #kaggeforlag      

12 kommentarer om “Sjefen.. En herlig bok.

Kommentarer er stengt.