Nattlig vandring..

Natten henger over oss. Som vanlig de første nettene gemalen jobber, leser jeg meg helt «vekk»

Når ingen forsiktig kremter om hvor mye klokka er – ja da blar jeg helt uforstyrret over til neste side. Jeg har bestandig vært mest glad i netter. Utover kveldene kommer kreativiteten min som best frem.

Det er da jeg lager de fineste kortene synes jeg, det er da jeg leser best. Det er da jeg lett finner tusjer eller fargeblyanter og koser meg med alle fargene. Natta er for katta hørte jeg når jeg var lita. Så kanskje jeg er den svarte katta de overtroiske ikke vil se jogge over veien?! He he. Neppe.

Tror nok heller det henger sammen med at det er mye roligere om nettene. Færre lyder, mindre uro i gatebildet. Stille. Jeg liker stille. Jeg likte godt å jobbe netter også.. Men alt dette er meg, ikke kroppen. Kroppen min og jeg er til stadighet helt uenige. Etter alle disse år har vi enda ikke kommet til en enighet om den gyldne middelvei. Den synes å ikke finnes. Sjela mi ønsker seg mer søvn enn kroppen vil gi.

(Bilde fra noen uker tilbake)

Med det har Ludvik og jeg nå gått en lang tur. Herlig å gå når det er så stille, så der gikk vi avgårde i rask gange. Bortover sånn og oppover slik. Og vipps spratt det frem et rådyr fra en hage. Vi skvatt alle tre. Ludvik og jeg stoppet opp og kikka. Så pen den var der den «jumpet» oppover foran oss med den fine hvite dusken i baken – og forsvant inn i skogen. Vi tuslet sakte etter, ventet noen sekunder. De er jo ofte i en liten flokk. Men vi så ikke flere i natt.

Vel hjemme har vi nå en liten stopp på trappa før vi går inn og finner senga. Herlig når stillheten omslutter meg, jeg gir så mye av meg selv hele dagen, at når nattuka til gemalen er i gang – ja da er det bare meg og mitt. Egentid.

Veldig undervurdert dette med egentid 🙂 Ellers i måneden er det nok en del tidligere i seng ja. Dette er unntaksuke som det fint kan kalles. Når jeg får «spille fritt» tenker jeg ikke på klokka, om jeg ikke må. Da er det noe helt annet selvfølgelig.

Litt senere i dag er det spådd sol. Endelig skal sola komme tilbake, og bli her noen dager. Det skal bli gode varmegrader over hele landet har det blitt skiltet med i avisa. Håper det slår til 🙂 Ironisk nok leste jeg også at det skulle bli en tøff pollen vår. Vel, først må våren nå oss litt oppi også. Brøytekantene ruver fortsatt over meteren! Der hvor snøen er måkt opp i hauger er det enda mer.

Men men. Pleier sjelden å skrive så sent, eller tidlig om du vil – men kanskje jeg ikke er aleine om å sitte oppe enda?! Varer nok ikke så lenge til. Kjenner det skal bli godt å finne senga snart. Da skal Ludvik og jeg drømme om våren 😉 Hvor han slipper å vente på at «mor» skal slenge på seg skjerf og boblejakke, knyte på seg sko før det blir tur. Det tror jeg kan bli en morsom drøm. Pleier bestandig å være en knute på skolissene når en skal kjappe seg 😉

Ha en herlig natt videre.

8 kommentarer om “Nattlig vandring..

Kommentarer er stengt.