Når penger blir pynt..

Bokstavelig talt, usponset tips til den som har alt 😉

Penger kan brukes til, mye?! Men mye kan man ikke få for penger! Selv om en ikke kan kjøpe, eller få alt for penger, så kan penger være mer enn penger.

Jeg har som før nevnt, og som mange andre familie i USA. Jeg er heldig å ha en stor familie spredt rundt «over dammen» og båndene har med årene blitt sterke. Familien min der borte står høyt i kurs hos meg, jeg er veldig glad i dem – og for den gode og hjertelige kontakten ♥

Ironisk nok skulle vi byttet plass litt, det er et par der borte som er litt over middels glad i Norge, og som er veldig glad i Norske ting, antikviteter og gjenstander som knytter dem hit. Mens jeg?! Vel jeg er veldig glad i Amerika, sørstatsmusikk, country / western og det «glade» 50 tallet (alt er relativt) Så jeg på min side er jo da glad i ting som knytter meg dit og til dem. Vi fant uansett ut at det beste er å bli der vi er, og heller besøke. He he 🙂

Men over til penger igjen. Da 60 års dagen for hun ene nærmet seg klødde jeg meg veldig i knollen. Hva skulle jeg finne på til henne?! Noe som var veldig Norskt, noe hun kunne like – og som kunne knytte henne hit og til oss?!

Det var da jeg suste rundt på fjaseboka at jeg brått fikk se en side. Der innenfor befant det seg en kar med en fin hobby. Der og da fikk jeg ideen, en peng… En 5 øring med elg på ble med litt hamring og diverse behandling tryllet om til… en ring 🙂 En ring i hennes størrelse ble sendt over i hurra innpakning, og hun ble så glad som hun aldri før hadde vært.

Jeg fikk et bilde som jeg har fått lov til å vise deg her.

Veldig koselig å finne på en gave som treffer akkurat der meningen befinner seg 😉

Men, jeg ville jo igjen knytte meg dit også, gemalen med – så for vår del ble det hver vår Silver Morgan Dollar.

Tøff ikke sant?! Vi syns i alle fall det 😉

Ikke noe vi bruker til hverdags noen av oss. Jeg tåler ikke nikkel, og en del andre blandinger – så jeg bruker min bare til pent. En dag eller to går veldig greit, veldig mye sølv i en Morgan Dollar, så selv om en er allergisk så er ikke alt håp bortevekk.

Hva man ikke kan få av, og for penger?!

Ikke bare ringer heller, anheng, mansjettknapper, slipsnål, øredobber, armringer. Er det mulig å lage, så kan det helt sikkert bli 🙂

Så denne mandagen serverer jeg herved et tips. Har du et ønske selv, eller lurer fælt på hva en eller annen skal få til en stor dag?! Penger kan være mer enn penger 😉

Flere der ute som lager smykker og diverse av mynter som hobby. Har du en fin peng selv som du kunne tenkt deg noe annet av, så tar mange i mot mynter også – og sender deg den tilbake, i den form dere blir enige om 🙂 prisene er heller ikke urimelige syns jeg. Ja ok, en kan ikke regne ut i fra myntens verdi – ikke disse vi har hvert fall. He he he.

Pussig er det nå uansett å tenke på, at gamle mynter kan bli til smykker, helt utenkelig noen år bakover. Helt hinsides. De som sendte ut akkurat disse myntene så nok aldri for seg at de skulle bli smykker en dag. Men har man noen gamle mynter med minner, så kan man få noe ut av dem – noe som ikke er ensbetydende med at de blir liggende gjemt i skuffer og skap 🙂 Og da kan det muligens være en fin gave til den med minnene?!

#peng #mynt #smykke #ring #gave #gavetips #hobby

14 kommentarer om “Når penger blir pynt..

  1. Wenchepia: Ja de ble veldig fine =) Like fine halvannet år etter =) Hva folk finner på av hobbyer – helt utrolig =) Så mye fint som lages der ute =))

    Liker

Kommentarer er stengt.