Saken ble biff, og litt til..

«Lille speil på veggen der – hvem var det som meldte så dårlig vær?»

God dag søndag 🙂

Ja så er den her igjen da, søndagen. Gemalen er på jobb, så denne søndagen har Ludvik og jeg for oss selv i sola, ja den kom i dag også heldigvis. Men før jeg sier noe mer om søndagen vår serverer jeg litt fra lørdagskvelden, før jeg da pent og pyntelig sklir over til søndag morgen her i brøtte (bakken)

Jeg avsluttet gårsdagens siste innlegg med å fortelle at vi skulle nyte en god biff til middag når gemalen kom hjem. Gikk du glipp av gårsdagens innlegg kan du lese de alle ved å klikke deg inn via denne linken =)

Å kose oss med biff, det gjorde vi også – men veien til å si at saken var biff gikk ikke knirkefritt for seg, det gjør jo egentlig ganske sjelden det, og især ikke når vi er slitne begge to. Han etter en lang arbeidsdag og jeg av pollen og mitt mindre «smarte» påfunn, som forøvrig er beskrevet i linken over her.

Gemalen startet kokkeleringen ved å snurre i gang broccoli og saus, broccolien var «biff» men sausen?! Nå sier jeg sikkert noe fyfy hvis den rette kokken leser dette her, men til en god biff har vi blitt veldig glad i en viss type bearnaise saus. En hvor man smelter 100gr smør, rører ut pulveret for så å tilsette 2,5dl melk. Nam. Har faktisk aldri forsøkt å lage bearnaise fra bunnen av, for jeg liker denne så godt – og det er ikke ofte vi har bearnaise saus til middag her.

Uansett, gemalen startet fint med å kladde det riktige antall gram smør opp i kasserollen, når det hadde smeltet fant vi ut at vi hadde ikke mere bearnaise igjen. Sukk, vi tenkte da at fløtesaus er jo godt det også – og siden han da hadde smeltet smør nok til to poser som vi hadde i skapet, tenkte jeg som så at det som ble igjen kunne jo jeg fint varme opp igjen til i morgen (i dag) siden han har sistetur på jobb. . Det begynner liksom så bra alt sammen.

Ok, han fant frem to poser og tømte den ene på hodet opp i smøret. Hømm. Det så ikke ut som fløtesaus gjorde det vel?! En kjapp runde med snuseren (nesa) bekreftet mistanken om at herr gemal hadde tømt oppi pulver til brun saus. Brun saus som ikke trenger noe smør. Brun saus lager jeg nesten alltid fra bunnen av, i jerngryte – så de posene til brun saus har vært i skapet en god stund. Men de sto nå fremst så lenge vi var tomme for bernaisen.

Alt havnet i vasken og vi rykket helt tilbake til start, ingen av oss var særlig modne for å eksperimentere med brun saus – selv om det nok er veldig godt til biff det også. Ok. 50gr smør, 3dl melk = fløtesaus. Voila, ferdig, fini 🙂

Med middagen trygt og godt i magene tok vi kvelden som det så fint heter (les: hvert vårt brett og spill) mens praten gikk i ett sett tett etterfulgt av noen «» på de rettmessige plasser, fordi vi egentlig hadde hodene våre helt andre steder. En god stund etter var det den vanlige rutinen med kveldstur og nattinatt. Ikke så veldig spennende – så jeg hopper over rutinekvadet.

Denne morgenen startet med noe vi visste. Ludvik var tom for fór. Dette har vi naturligvis visst om i mange dager, men det var jo nesten halv dunk så det skulle da hvert fall holde til mandag?! Vi har med andre ord vært særdeles flinke til å utsette turen ut for å hente mer. Det straffer seg som regel det der. Så i dag var det ingen bønn, men selv uten bønn ble vi allikevel hørt. Hurra.

Ti minutter før gemalen skulle reise nedover på jobb tikket klarsignalet inn på melding – han hev seg rundt og fikk hentet mat. Er så herlig å kunne ha det sånn, ikke være avhengig av åpningstider. Så nå er vi sikret nesten to måneder igjen. Mer møkk venter 😉 du som leste påfunnet mitt i går skjønner nok hva jeg mener med det.

Uansett er det veldig fort gjort å glemme seg vekk, når det ikke er noe som hentes inn hver uke 😉

Noen med hund som kjenner seg igjen i kasus?

I dag var det faktisk spådd grått og stusselig vær over Hadeland, men det var heldigvis ikke det vi våknet opp til – sola skinte fra klar blå himmel, og det var varmt. Den gule kula virkelig stekte i ansiktet mitt denne formiddagen. Fra i ettermiddag skal det visst snu om til en gråere værnyanse – så jeg nyter det jeg kan til så eventuelt skjer. Er jo ikke sikkert. Ikke blåser det i dag heller – så i dag har jeg, og skal videre kose meg masse med bok, mens utvalgte deler av kroppen blir brunere. Virkelig fått en fin farge i ansiktet siden påske. Og ja, jeg smører meg – det håper jeg du også gjør 😉

Resten av dagen, og eventuelle påfunn kan du få lese mer om i kveld – det må nesten få skje før jeg skriver, utrolig men sant. Hehe. Men for å tenke litt fremover kan jeg nevne at når tirsdagen igjen kommer, ser jeg meg litt tilbake i bokverdenen mens vi venter på noe nytt.

Flere som stadig forteller meg at de er veldig glade i romanserier – det er jo jeg også, så på tirsdag skal du få lese om en litt eldre førstebok i en serie. Jeg har noen av dem på lur også kan du skjønne 😉 Koselig å lese for eventuelt nye lesere tenker jeg. Boken du skal få lese om er er av en serie som er ferdig skrevet, og den ble akkurat passe lang – for de som ikke liker seriene alt for lange.

Håper du kan og vil like det. Mine nisjer på bloggen er som du kanskje allerede vet bøker, hverdagslivet med humor og hobbyer. En herlig forening med noen sidespor nå og da! Jeg koser meg i alle fall med alt sammen 🙂 Bloggen, skriveriene og alt i mellom. Takk for at du gjør det også!

* Vil også minne om at spørsmålsrunden for april pågår nå. Har du et eller flere spørsmål til meg så kommenter alt sammen under dette innlegget..

Kos deg masse med søndagen din videre så lenge. Lag den så god som mulig. Yeehaw 🤠

#hundemat #bearnaise #saus #søndag #bok

18 kommentarer om “Saken ble biff, og litt til..

  1. Jeg må innrømme at jeg også liker best pose bernesaus..Men dere kunne jo laget peppersaus da! hihihi..Ha en god kveld!

    Liker

  2. frodith: Så koselig å lese :-)) Koser meg med dere jeg også. Ja nei det gikk i vasken, pleier ikke å kaste slike prosjekter, finner som regel en slags løsning – med eller uten hell. He he, men her fant jeg ingen og vi var sultne 🙂 Ble bra da, og en god latter er aldri feil :-))

    Liker

  3. Toini: Vi har ikke bearnaise så ofte så jeg har tatt meg bryet med å prøve heller, og peppersaus er jeg litt kresen på. Tåler ikke så mye sterkt, syre eller både syre og fett. Så det ble som det ble – og det ble jo godt 🙂 Men nå kommer jeg nok til å tenke på den sausen likevel 😉 he he. Kjekt å vite til en annen gang, at jeg kunne jo ha prøvd en mild variant. Hehe. Takk det samme. Kose deg.

    Liker

Kommentarer er stengt.