Verdens bokdag 2018..

 Er i dag 🙂

I all fokus på vårrengjøring har jeg hatt dette i bakhodet i hele dag, men glemt å formidle det, jeg som har bøker som en av mine nisjer her inne. Skulle ta seg ut om jeg glemte, men jeg rekker det med bravur.

Verdens bok og opphavsrett dag feires av over hundre land den 23. April hvert eneste år, i 23 år har dette vært en festdag for bøker! Husker jeg ikke feil startet det hele i 1995. Og akkurat denne datoen ble valgt da det blant annet er dødsdatoen til William Shakespeare.

Dagen er en FN dag, satt til for å hylle forfattere, deres bøker – spre om seg av leserglede og leselyst, noe jeg gjør hver eneste uke her på bloggen. I tillegg er det dagen for å fremme prosjekter som bedrer leseevnen til barn og voksne. En viktig sak, noe vi her kanskje tar noe for gitt?!

Å lese er givende. En bok kan ta deg med til akkurat dit du vil. Ordene mellom permene setter tanker og drømmer i sving, man kan rømme til en bok også, hvis hverdagen synes tung. Bøker er så mye mer enn bøker! Bøker er blant annet håp, vitenskap, elementær lærdom, drømmer, fantasier. ALT!

 Gratulerer med dagen alle gode forfattere, ingen nevnt – ingen glemt. Og lykke til med alle prosjekter som har blitt satt i gang rundt om akkurat i dag!

Jeg gleder meg til å lese mange flere bøker, og skrive om dem, en etter en hver uke videre på bloggen.

Leser du? Hvis ikke kan det varmt anbefales, enten du holder den fysisk i hendene, på nettbrettet, mobil eller hører en god lydbok. Bøkenes verden er enorm 

#bokdag #bok #lese #leseglede #forfatter #forlag #cappelendamm #bladkompaniet #norskeserier

12 kommentarer om “Verdens bokdag 2018..

Kommentarer er stengt.