Papirslottet..

For alle dem som gleder seg over serieromaner er en ny på vei. May Lis Ruus har løftet opp pennen igjen etter «Nattmannens Datter» og 14.mai kommer den første boken i hennes nye serie «Papirslottet» ut i butikkenes lys. Går du inn på nettstedet kan du også få være med på lanseringen av denne, nå den 03.05 i Oslo.

Jeg har ikke lest «Nattmannens Datter» så for meg er dette det aller første bekjentskap til denne forfatterinnen. Da jeg leste baksiden av boken virket den veldig spennende, ga meg en liten følelse av spennende gåter og mystikk.

Jeg ble så nysgjerrig, at jeg begynte å lese med gang.

Alvøen ligger ved Vatlestraumen helt vest i Bergen kommune.
Som vi kan lese på baksiden av boken er familien på flyttefot til Alvøen. Faren har nettop solgt huset og handlesgården i byen for å satse på krutt og papirmøllen på Alvøen.

Vi hopper rett inn i handlingen på skipet som frakter dem ut. Faren har reist i forveien, moren, de to søstrene og lillebroren kommer nå etter. Celia og storesøsteren Fiona står på dekk og prater, kikker seg rundt. Fiona får se to personer på toppen av en klippe og med ett faller kvinnen utfor. Celia kler av seg i en fart, kaster seg ut i det kalde vannet i bare underklærne og legger på svøm mot bunnen av klippen.

Denne starter allerede i og med spenning, slik at jeg ser meg nødt til å dele opp litt av de ulike tematikkene.


– «Lorte-Lovinda» som har oppholdt seg i lysthuset mesteparten av dagen hentyder, at hun ikke har sett noen andre enn faren og prater gjentagende om et Alvøbarn de må hente. Alle med unntak av Celia rister på hodet av snakket mens de går fra stedet. Hvilket Alvøbarn er det hun snakker om?! Lovinda gir seg ikke, til sist blir Celia og lillebroren Elling med henne dit hun vil uten å gi beskjed – og ganske riktig. De finner barnet, men hvor kommer det fra?! På veien tilbake støter de på papirmøllens mester Cornelius, han hadde helt klart fulgt etter dem, men var det virkelig Cornelius og ikke en annen de møtte?!


– Storesøsteren Fiona er tyve år, hun liker å beseire og vinne. Mangt et knust hjerte ligger henne til grunn, og selv om hun allerede er trolovet med August, og skal returnere til byen senest neste sommer har hun vært på utflukt alene med en annen. Celia er atten, og hennes fremtid har også begynt å bli et tema, men som baksiden av boken forteller – skal hun følge plikten eller hjertet?

Hele boken bugner av starten på gåter. Virkelig en bok å hygge seg med en gråværsdag.

Hvem var kvinnen som falt? Hvem tilhører barnet? Hva med uret lensmannen kom med? Som angivelig tilhørte kvinnen, og som innehar liknende inskripsjon som faren tegnet mange år tidligere -og som familien brukte til eiermerke?!

Uten at jeg skal røpe for mye av handlingen tror jeg denne serien ligger an til å være en aldri så liten krim, med tilbehør. En hvor man ikke kan stole fullt og helt på noen, ikke så tidlig i serien.

Jeg likte å lese denne førsteboken. Du som har lest noen av mine omtaler før vet nok, at jeg liker bøkene når jeg blir «kastet» rett inn i handlingen. At boken «tar» meg, på den måten så jeg bare fortsette å lese for å finne ut hvordan det går, at jeg virkelig føler at jeg er «der» det skjer. Denne inneholdt alt dette, men selv om jeg likte boken, og starten på en historie jeg tror blir veldig god – så traff den meg likevel ikke like godt som enkelte andre. Jeg vet ikke riktig hvordan jeg skal uttrykke det, men måten jeg fikk være med som flue på veggen føltes på en måte ikke like innlevende ut for meg, den kjentes litt for informativt til tider, hvis dette er ord som kan beskrive tankene.

Uansett tviler jeg ikke et sekund på at fortsettelsen både blir spennende og innholdsrik. Denne første boken avslutter høydramatisk. Ja de gjør jo alltid det – men hva som skjer, og hvordan varierer. Jeg anbefaler deg som liker serieromaner absolutt å lese den, kjenne på den og alt sammen selv, vi er ikke like i smak her heller. Kan nok hende at jeg også velger å snuse litt på bok 2, bare for å få vite mer. Så spennende er den.

Liker du gåter og krim – tror jeg ikke denne vil skuffe deg.

#bok #lese #bokomtale #bokanmeldelse #leseglede #serieroman #cappelendamm #forlag #Norskeserier #Maylisruus           

6 kommentarer om “Papirslottet..

Kommentarer er stengt.