I kjølevannet…

Med fare for et langt innlegg vedrørende flagg, eller mangel på heter det. Dagen derpå er lillelørdag på plass, sammen med sola. Herlig. Denne dagen skal som dagene før – nytes.

Men i kjølevannet av gårsdagen ble jeg litt skuffet, siden jeg ikke har barn selv har jeg nok ikke vært helt oppdatert, og det er helt tydelig at dette har gått meg flere rekkehus forbi.

Jeg hørte i går, at flere skoler rundt om i landet de senere år har avviklet vaktmestertjenestene sine, og eller gått over til kommunal felles vaktmestertjeneste. Sammen med det sluttet de aktuelle skolene å flagge på flaggdagene – da det var en post på fakturaen som ville bli svært dyr.

Så med tiden har nå flere skoler valgt å ta ned flaggstengene – da ingen innad angivelig ville ta på seg oppgaven – fordi ansvaret med å heise og fire flagget ville da gå innunder gratis ekstraarbeid! Det skjer jo ikke. Så skolen velger å bruke penger på skole, fremfor å flagge. Står det blant annet i denne artikkelen fra 2014.

Jeg så dessverre i går at dette nok gjelder her også?! Flaggstangen på skolen er i alle fall borte, og hverken den 1 eller i går var det noe som helst midlertidig løsning å se. Så den er nok borte. Det er bare leit syns jeg. Hvis dette virkelig er sannheten syns jeg det er en skam!

Alle som velger denne løsningen skulle gått en lang tur i skammekroken med seg! Velger å bruke penger på skole fremfor å flagge?! Mange av flaggdagene representerer jo historien vår, så hvilken del av skole brukes pengene da til?! Jeg har også nå hørt fra flere, at gårsdagen ikke en gang ble nevnt på skolene! Vår frigjørings og veterandag var ikke verdt å nevne! Uten den er det neimen ikke sikkert skolene hadde vært som de er heller! Men nix respekt å hente.

Så, er det slik rundt deg også?! Og er det da slik det skal bli? Er det virkelig kroner og øre som skal styre alt, at en må ha ekstra betalt for tilleggsjobben det angivelig har blitt – å hedre landet vårt fra skolegårdene! Var det virkelig ingen som kunne fått denne oppgaven fra år til år?!

Er ikke det å flagge en ære, og en plikt som stikker litt lengre inn i hjerterota til oss Nordmenn? Burde jo vært det, men nå er det visst bare å meie ned hvis og når det blir et ork liksom. Alle skjønner jo det. Ikke jeg.

Vi blir jo så glade i fjesene våre, når mange av oss stolte på sydentur forteller hvor vi kommer fra, når de spør. Og at en sydhavskelner da stotrer frem de Norske banneord den har lært, og vi ler. Eller at den etter beste evne snakker restaurant Norsk iblandet litt Svensk til oss, og vi retter og flirer.

Vi har en Nasjonal feiring mange land fortsatt misunner oss, og det flagges nær sakt i hele verden. Men innad har det det altså blitt en for dyr og uoverkommelig jobb.

Synes ikke videre om en slik utvikling jeg da. Å henge ut balkongflagg hjemme er helt frivillig, men skolene burde flagge på flaggdagene! Det er en bit historie som går tapt hvis en gir blaffen i å markere dem på noe som helst vis.

Er det ikke litt flaut også da?! Når poden kommer hjem fra skolen og spør hvorfor balkongflagget er ute, mens de ikke flagget på skolen?

Hva syns du om det her montru? 🙂

Vi viser baken til det. Den sensurerte. He he. Hvis dette virkelig er sannheten, så slutter den seg vel til en del andre uheldige kulturskatter som går i knas syns jeg. Bare leit.

Men nå er vi her, en dagen derpå. Ser ut til at denne dagen blant annet kan inneholde vårens første plenklipp her i brøtte. Våren har virkelig skutt fart de siste dagene, og blir det litt regn som spådd mot slutten av uka så sier det vel «pang» for resten, og vipps så er vi i sommermodus. He he. Blir å pusle litt ute, og en tur ut for å lufte sveisen litt. Har litt av hvert på menyen i dag også.

Lag deg en så fin dag som mulig så lenge. Gjentar meg selv med «I’ll be back» litt senere.

#flagg #skole #ære #plikt #hedre #norge #vårtland

22 kommentarer om “I kjølevannet…

Kommentarer er stengt.