Ildsjeler..

Hei og hopp. Etter en fridag kommer fredag, er det ikke fint?! Vi har ikke merket så mye av det vi altså, nattuka til gemalen har tuslet og gått selv om det har vært både den ene og den andre dagen. Alle kan jo ikke ha fri, sånn er det bare – selv om jeg synes det er veldig moro å ha han hjemme. Hehe.

«Himmelspretten» viste seg fra mange vinkler i går. Fra herlig sommervarme med en lett bris, til tropestemning – før vindkulene tok over, og helt ut av det blå så satte «noen» brått og brutalt på krana.

Jeg satt ute, hadde akkurat tatt et bilde på min private snap da «Tor» svingte et lite slag med hammeren, jeg satt å la tekst på snap-en, et bilde av en noenlunde blå himmel – men jeg rakk ikke legge til noe særlig tekst, i løpet av halvannet sekund var alle sluser åpnet. Alt pøste på med en gang, det bøtta ned.

Frua rakk å si «oj da» til Ludvik, røska med seg det som var å kom seg innafor døra. Selvsakt hadde båndet til Ludvik hekta seg godt innpå trappekanten ut til hagen, så jeg måtte jogge bort med skyhøye kneløft å løsne tauet – så han også skulle få komme seg inn en tur. Styrtregn er gøy du. He he.

Nesten herlig med litt regn nå, en vask og skyll av naturen er bare bra, og at det skjer kveld og natt plager meg ikke i det hele tatt. En annen tanke er flommen som er på tur, høye vannstanden både her og der. Gule nivåer mot rødt. Nå leser jeg at det er på rødt nivå. Mye vann i Hønefossen også. Enda er det mer snø igjen i fjellene. Vårvarmens bakside viser seg.

Her ble en av to svanefamilier «reddet» i forigårs. Det ene vakre svaneparet har bygget seg rede farlig nær vannkanten – i år som årene før. Men nå stiger vannet fort – så jeg leste i avisen at noen ildsjeler oppdaget katastrofen i tide, og har med løyve fra mor og far svane fått «lov» til å flytte redet opp på en flytebrygge?! (Med forbehold om at opplegget heter noe annet som likner) 6 egg er reddet.

Sånt rører hjertet mitt – og jeg hadde nok reagert på en eller annen måte selv også – hvis jeg hadde sett det. Så bilde i går ettermiddag av en fornøyd mor på eggene, og en far som forsøkte å rydde opp etter «flytting» He he. Et herlig bilde, skulle gjengitt det her – men har ikke tenkt på å spørre. Så det får bli et imaginært bilde fra din side ❤

Håper mor og far svane kan slappe av litt nå.

Her er dagen i full gang, legetimen som ble flyttet på onsdag foregikk tidligere i dag. Så nå er frua «oppdatert» utrolig sliten, men helsemessig oppdatert.

Slappe av litt nå før resten av dagen trår til, har en del ting på tapeten her hjemme i dag. Pussig hvor initiativrik jeg blir av å sitte på et venteværelse?! Men jeg sitter der å ser på sekundviseren der oppe på veggen mens den passerer tidspunktet jeg skulle blitt ropt inn så svømmer tankene rundt i knollen. Tenker på alt jeg kunne og skulle gjort der hjemme, som jeg mest sannsynlig ikke hadde fått gjort noe som helst av, hvis jeg var hjemme. Så jeg får se da, om noe av det blir gjort i løpet av dagen. Miraklenes tid er ennå ikke over, men såvidt jeg vet kan griser ennå ikke fly.

Lag deg en så fin dag som mulig så lenge. Skriver mer senere, når tankene har fått baderinger å leke med 😉

#ildsjel #randsfjorden #flom #flomvarsel

14 kommentarer om “Ildsjeler..

  1. Da fikk du sikkert planlagt litt da, mens du satt der :-D?? Selv om tingene du skulle ha gjort ikke var på legekontoret. Uansett godt å bli oppdatert helsemessig 🙂 Jeg skal ta fot-negle-tull på mandag, og planlegger ØYNE snart.. 😀

    Liker

  2. frodith: Joda, mang en plan dukket opp – men har ikke fått gjort noe med dem da jeg sovnet fra alt sammen 😉 Fotpleie er ikke så dumt, herlig å få stelt litt med undersåttene, å se dem er jo også greit – så er nok innafor å ta en titt på gluggene også :-)) Er så fint med alt en følger opp, slipper en del ekstra med det 🙂

    Liker

  3. Toini: Ja jeg blir helt varm i hjertet når jeg får høre om sånt, og blir knallrød i toppen når jeg ser artikler om det motsatte. Vi får kose oss med bloggen vi da ja, men det er jo ikke det verste å holde på med. Håper kvelden vår blir god ❤

    Liker

Kommentarer er stengt.