Hurra mai din glede og sorg..

 Noen ganger «bare» kommer det ord til meg 😉
Og for en gangs skyld kan jeg jo dele noen av de.

Ord som kom da det første oppslaget om nix og null TV sending i morgen fløy til topps i avisene.

 

 

 

 

Jeg kjenner en sorg over landet,
i stuene eldre har sitt hjem.
De syttende mai må feire,
uten fjernsynets gode venn.

Jeg kjenner en sorg over landet,
politikeren ser ikke den.
Den turer standhaftig over heien,
dens budskap skal først og fremst frem.  

Jeg ser en sorg over landet,
folk lider i stillhet – men fred.
De gråter for seg selv så stille,
grådigheten finner uansett sted.

Jeg ser en sorg over landet,
hvor lenge skal det holde på?!
Hjertevarmen betyr visst så lite,
men folket de lider NÅ!

Jernbanefrua – BM – 16.05.18


Dette var kanskje ikke det beste diktet jeg har forfattet på noen få minutter, men «lell da» jeg mente det, mener det når de eldre rammes av noe «de – vi har bestemt» menneskene, de som ikke evner å se lengre enn summer på papir. De evner tross alt ikke når de velger å lukke øynene.

 Jeg synes det var bare leit at det ble fullt kaos angående TV sendingen i morgen – men jeg er veldig glad for å lese at enkelte uorganiserte gjennomfører i Oslo! Det er viktig for veldig mange eldre, og for alle dem som ikke kommer seg ut denne dagen, det er viktig å ta vare på alle sammen – selv i en slik situasjon, som tilfeldigvis rammet vår Nasjonaldag!

Vi er ikke flinke nok til å reagere før noen av våre aller nærmeste rammes lengre, og nå kunne det rammet veldig mange. Bare en TV sending tenker kanskje du, men for mange er ingenting «bare»..

#eldreomsorg #hjertesak #tv #blogg #dikt #skriver                    

14 kommentarer om “Hurra mai din glede og sorg..

  1. annebe: Tusen takk for det 🙂 Koselig å lese. Nei hva det blir med den sendingen er vel uvisst. Det ropes om streikebryteri hvis de uorganiserte trår til likevel, så jeg vet ikke lenger. Men det er fryktelig leit for alle dem som har denne sendingen å glede seg til på dagen vår. Hjertet mitt banker litt ekstra for dem. For meg er det heller ikke så veldig viktig :-)) Ha en fortsatt herlig kveld, og en finfin start på dagen vår ❤

    Liker

  2. frodith: Ikke sant, hjertet mitt banker litt ekstra for dem, for min del er det ikke så viktig – men jeg skriker gjerne for dem som er oppdratt til å «tie og tåle» for dem og mange andre er «bare» aldri bare ❤

    Liker

Kommentarer er stengt.