Tur til Kunstnerdalen #3

Lunsj i Eggedal og Hagan. Christian Skredsvig?s Kunstnerhjem.

Del 1 – Tur til Kunstnerdalen #1 Oppstart.

Del 2 Tur til Kunstnerdalen #2 Kittelsens Lauvlia.

Da vi reiste fra Lauvlia var det tid for å finne Eggedal Borgerstue for en god lunsj. Å si at den var god er undervurdert, maten var alldeles nydelig – stedet var flott. Eggedal Borgerstue ligger rett ved Kirken, og både i 3 etasje og i tiristbygget ved siden av finnes det shopping muligheter, men mer om det i det fjerde innlegget for turen 😉

Når vi var ferdig shoppet var det tid for å «klatre» oppover, forbi Kirken og oppover der og til venstre ut av bildet. Vi skulle til Christian Skredsvig?s Kunstnerhjem Hagan. Et flott hus bygget opp og ut i fra et stabbur. Skredsvig selv var aktiv i byggeprosessen, og resultatet er veldig flott.

Fint sted, ikke sant?

Her kommer et lite bildedryss ute, før jeg deler noen bilder innendørs.

Minner igjen om, at det kommer et eget story innlegg senere – med mange flere bilder. Samt et innlegg med historier fra turen. Den klønete frua ga nok en del av følget en god latter, minst en gang. Og det skal jeg skrive om der. Samme tur, flere vinkler.

Først fikk vi en liten omvisning i det ganske nye galleriet som er satt opp.

Mange flere bilder var det å se på.

Etter omvisningen der gikk vi over i huset, guiden vi fikk var ingen andre enn oldebarnet til Christian Skredsvig. Det var veldig hyggelig. Damen som sto i galleriet viste seg å være barnebarnet. Så her var det jo faktisk et lite «slektstreff» veldig hyggelig. I dette huset bodde det mennesker til ut på 60 tallet, så det er brukt en del lengre, og flott er huset. Så forstår at det var ønskelig å bo der.

Første rommet kom kom inn i var gangen, så inn i bespisningsavdelingen.

Bilde 1-3 fra spisestue plassen, 4 er fra kjøkkenet rett innenfor.

Mer fra det lille men funksjonable kjøkkenet.

Ga meg en herlig primitiv hyttefølelse, overhodet ikke negativt ment – jeg liker den primitive hyttestilen. Forguder den langt fremfor nåtidens fritidsboliger.

Bildedryss fra resten av huset.

Utsikten her også beundret vi lenge. Vakkert rett å slett.

Litt flere bilder utendørs, i det herlige været vi hadde hele dagen.

Et pent sted med mange fine detaljer – igjen holder jeg både historie og en god del av bildene for meg selv. Det er så vel verdt å se alt dette selv. Bilder kan fortelle mye, men inntrykkene må en nesten fange selv.

For mange bilder til å kunne rettferdiggjøre stedet i ett enkelt innlegg, men verdt forsøket.

Vil du nå lese mer om historien rundt Christian Skredsvig, og hans perle Hagan. Åpningstider og mye mer, så kan du lese mye mere om det via denne linken under her.

Hagan – Skredsvigs Kunstnerhjem.

#kunstnerdalen #skredsvig #hagan #eggedal          

10 kommentarer om “Tur til Kunstnerdalen #3

  1. Toini: He he he, har nok ikke lagt ved halvparten av det man kan se og oppleve der heller – det blir ikke plass i et innlegg – tviler på at noen vil lese et par timer 😉 he he he. Så det meste er faktisk ikke med, men blir et story innlegg med litt mer. Bare jeg finner ut hvordan jeg får bildene over på mac. Nymotens dingser altså, lar seg ikke gjøre med ledning, så noe skal en fikle med. He he he. Håper ettermiddagen din er fin i godstolen ❤

    Liker

  2. Så mye fint dere har opplevd og sett på denne turen..moro å «lære»litt under veis også :)) Og selv om jeg danna meg et fint inntrykk av bildene her blir det som du sier noe annet å oppleve det selv… :)) Ikke noe galt med primitiv stil nei..selv om jeg er glad jeg har det litt enklere sånn til hverdags :)) Kos deg med kvelden :))

    Liker

  3. annebe: En innholdsrik og fin dag :)) Blir ikke så alt for mange av dager som den, så moro når det skjer :)) Enig med deg der, liker det primitivt på hytta, men er veldig glad for at det er en del enklere hjemme. Selv om det er koselig med det primitive og, sikkert fordi vi da er på hytta og lar humla suse likevel :)) Ha en finfin kveld :))

    Liker

Kommentarer er stengt.