En reise i Mummidalen..

En liten time fra Oslo finner du Jevnaker, en akkurat passe stor og veldig koselig bygd under himmelhvelvingen. På Jevnaker ligger Hadeland Glassverk, tett inntil den flotte Randsfjorden ruver de flotte byggene majestetisk for oss. Og i Galleri 2 på Hadeland Glassverk skjer det noe helt magisk og unikt denne sommeren…

Frem til august tilbys en ekstra opplevelse for hele familien.
«En reise i Mummidalen» hvem har vel ikke lyst til det?

Jeg, som veldig mange andre er oppvokst med Mummidalen, for min del mest via tv – men for mange andre ligger minnene mest via bøker og tegninger. Siden den første boken kom ut allerede tilbake i 1945 kan jeg tenke meg at veldig mange har et forhold til Mummitrollet og alle vennene i dalen. Da jeg var så heldig å få muligheten til å bli med på reisen tok jeg med meg mutter, og sammen ilte vi avsted på søndag. Mummidalen, ligger liksom godt plantet inni hjerterota det.

En veldig koselig dag for mor og datter. For oss begge to ble det en reise tilbake til barndommen, på ulikt vis, men sammen – helt herlig å få oppleve. Kanskje noe for deg og dine også?!

Rett fra Southbank Centre i London får den som ønsker det være med
på en magisk rusletur – inn i selveste Mummidalen, bokstavelig talt.

Mutter og jeg fikk gå igjennom bøker, både bokstavelig og billedlig talt. Være med på en reise gjennom bøkene, historiene og inspirasjonene til alt sammen. Vi fikk være med på telttur, se Tove Janssons kunststudier med originale detaljer. Videre fikk vi gå gjennom gruveganger til en hule, og langs veiene fikk vi kjenne på følelsen av strender, blomsterliv og skjærgård. Vi fikk se sommerfugler, andre fugler og utrolig mange flotte tegninger og detaljer. Vi fikk bli med på en flåte, se noen videosnutter og besøke vinterlandskap, før vi fikk varmen i oss igjen inne i selveste Mummihuset. Der kunne vi sitte rundt Mummifamiliens eget kjøkkenbord. Alt dette og mere til kan du også få oppleve, det var og er helt magisk. Mutter og jeg var begge så fornøyde vi kunne bli. I vår gruppe på reisen var det både godt voksne, voksne og barn.

​Troverdigheten tok oss fullstendig med storm! Alt er satt opp og laget til så realistisk som det bare går an, ytterst profesjonelt – til fingerspissene. Bare å få komme å se er en opplevelse helt for seg selv, at man liker Mummitrollet, vennene og dalen er nærmest en bonus i den fantastiske helheten!

Dette er ikke en opplevelse kun for barn,
denne utstillingen har noe for alle.
Fra gammel til ung, herr og fru.
Et minne for livet å oppleve, sammen..

– Jernbanefrua 😉

Mens voksne kan få inntrykkene og historiene servert ut i fra der «vi» er, så blir barna engasjert og inkludert på helt andre måter. Barna blir tatt med i utstillingen, de får muligheten til å hjelpe guiden med oppgaver – føle at de selv er en del av historien selv. Utstillingen er virkelig fint sammensatt, og med en veldig inkluderende og engasjerende guide.

Husker du hva disse karakterene heter?! De er med i utstillingen, alle sammen 😉

Bittelitt småpraktisk info:
– Utstillingen passer fra ca 4 år, men med forbehold om at den som nevnt er veldig naturtro – så nært
det får blitt. Den har flere deler i mørket, huleganger delvis i mørket, lyseffekter, småskumle lyder, lukter og vanndamp. Barn får ikke gå inn alene uten en voksen, og det kan nok kanskje være veldig godt å ha en hånd å holde i noen steder underveis. I gruppen vi gikk i var det tidvis to små som ble veldig usikre, men heldigvis kan trygge hender og noen kjærlige ord fra far og mor løse det meste.

– Reisen varer i 50 korte minutter. Jeg sier korte siden jeg hadde i allefall veldig lyst til å gå inn igjen etter endt reise, tror jeg fint kunne gått runden både to og tre ganger uten å ha sett nok.

– For anledningen er det også en helt egen Mummicafe. Der kan man nyte vafler, is og pannekaker i den ekte Mummiånd, det er en helhet i Mummienes ånd på Glassverket denne sommeren..

Jeg vil varmt anbefale alle som har et forhold til Tove Janssons Mummidal å bli med på denne reisen. Har man tilfeldigvis ikke noe forhold til Mummitrollet fra før – så kan jeg garantere at man får det. – Jernbanefrua 😉


Les mer om utstillingen – se videoen og bestill billetter til din og deres -> reise i Mummidalen.
Ordinær billettpris via Ticketmaster er 174,- for voksen og 144,- per barn under 18 år. Billetter kan også kjøpes i galleriet, men da med forbehold om at man kanskje må vente litt, eller at det er fullt for den dagen / helgen..

Vil også legge til at Hadeland Glassverk har mye mer å tilby for hele familien, det er vel verdt turen til en av Hadelands store stoltheter i sommer, enten du vil bli med på reisen, eller vente ute imens 😉

Kanskje du til og med får se Mummitrollet?

 Tusen hjertlig takk for reisen til Hadeland Glassverk.
Helt fantastisk, vil aldri glemme denne reisen…

#opplevelse #hadelandglassverk #mummidalen #ferietips #sponset #ferie #mummitrollet #moro #tovejansson #sommer                  

16 kommentarer om “En reise i Mummidalen..

 1. Det høres gøy ut da 🙂 Kanskje jeg må sjekke ut det. Er ikke sånn veldig fan av Muumi men 😀 Eller har ikke så mye forhold til den verdenen. Men hvis man er skikkelig fan bør man jo en tur til Finland vel 🙂

  Liker

 2. frodith: Det var og er en helt fantastisk laget utstilling, man går bokstavelig talt inn i selve Mummidalen. To forskjellige måter å samle inntrykk på, et litt annet fokus for voksne enn for barn, man får så mye mer enn Mummi ❤ Jeg har ikke vært i Finland, men kanskje noe å finne ut en gang, fra en viss omkrets er det likevel rimeligere å oppleve denne utstillingen fra London på Hadeland, så kanskje en tur til Finland senere?! Hehe :-))

  Liker

 3. Fotokjerring: Ja det skjønner jeg, skulle nesten tatt turen enda en gang. Dette er utrolig godt laget, mer realistisk får en det ikke. Londons mest besøkte attraksjon i 2017, vel verdt at det blir Norges i 2018. Helt fantastisk for alle aldre :-))

  Liker

 4. Så morro..jeg også elsket mumitrollet og alle i den gjengen…Har aldri vært der…og høres jo morsomt ut da….Så bra dere koste dere! Ha en god kveld!

  Liker

 5. kaosverden89: Det skjønner jeg at du vil altså, virkelig litt av en opplevelse, og en på 12 tror jeg ville hatt en veldig fin tur =)) Det er så fint delt opp, så både voksne og barn får mulighet til å samle ulike inntrykk og ulike historier =))

  Liker

 6. poesimylife: Noe for alle å finne på i alle fall :-)) Noen år siden sist jeg kom meg dit, men husker det som helt innertier – og jeg vil tro det er det enda :-)) Kose dere masse med helgen uansett hva dere finner på ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s