Jordbærdamene..

(Ikke sponset, men inneholder linker til seriene som omtales)

Sommeren 2014 kom denne førsteboken til meg, det var før jeg begynte å skrive om bøker på blogg så den ble lest, men ikke skrevet om. Nå er vi midt i en ny sommer, og de få jordbærkurvene som er rundt her rives vekk nesten før de kommer til butikkene. Da er det jo bra at det finnes Jordbærdamer!

For en liten stund siden fikk jeg et spørsmål om jeg har skrevet om denne førsteboken, eller om jeg kunne gjøre det?! Dette syntes jeg var et utrolig koselig spørsmål å få, og siden vi nå er midt i en herlig sommer, så fikk jeg muligheten til å lese boken en gang til, og nå deler jeg noen ord med deg.

Forrige fredag så jeg mange rygger i jordbæråkeren her nede, så når jeg kom hjem fant jeg boken og begynte å lese.

Året er 1956 og på det nye boligfeltet Jordbæråsen lever husmødrene tett i tett. De har en felles drøm om vaskemaskin, kjøleskap, telefon og en støvfri tilværelse, ektemennene arbeider mens fruene holder tøylene hjemme – det skal i alle fall være plettfritt utad. . .

Innad derimot har hver familie hvert sitt å stri med, alt fra dårlig økonomi til sykt barn og en god del i mellom. Fruenes «Dronning» tror hun har styringen over alt og alle, men jeg antar at det ikke skader å legge til enn så lenge på slutten her.

Noen uker etter de andre flytter nemlig Dina inn på boligfeltet. Hun flytter inn i visningsboligen, den boligen som alle andre har tråkket ut og inn før de kjøpte sine boliger (?!) I tillegg har hun ingen giftering, men to små barn.

De glade 50 årene – åh som jeg digger det tiåret.

Er DU like 50 talls fan som meg, så er dette den ultimate serieromanen for DEG! Her får du både rebel og square. Fra sorte skinnjakker og jeans til swingskjørt og….strekkbukser. (Helst sorte) Den er lun, varm og til tider ganske så morsom =)

Alt sammen er så godt beskrevet, at når en leser om låtene som spilles på radio Luxemburg (Radio Lux) så kan en, så langt det er mulig høre de i hodet mens man leser videre.

Dette var boken jeg leste denne dagen jeg skrev innlegget «mellom to myke permer»..og jeg skulle nå så inderlig ønske at jeg hadde bok nummer 2 liggende klar for jeg ville så gjerne fortsette å lese når denne første tok slutt.

Men jeg har ikke bok 2, ikke 3, 4 eller 20 heller. He he.

Bok nummer 21 ankommer butikkene i august, men skulle du nå få lyst til å starte på denne serien så har jeg fått gledelig beskjed om – at det er bare å ta kontakt med NorskeSerier – Jordbærdamene så finner dere sammen en løsning for å komme ajour på den måte som passer deg best.

Eller så kan det og hende at du er så heldig å finne bøkene som hittil er gitt ut brukt?!

 

Jeg må legge til at denne forfatterinnen er den jeg kan takke, for at jeg har blitt så glad i serieromaner. Den aller første serien jeg leste var hennes debutserie – «Bergfoss» leste ut bøkene samme dag som de kom i postkassen og trippet hele resten av måneden, men den fikk sin slutt med bok 20, og etter den har jeg lest mange, deriblant hennes «Syvende Sans» også en serie jeg likte veldig veldig godt.

Ta gjerne en titt på disse samtidsseriene også ved å klikke på seriens navn. Gode alternativer for deg som kanskje kunne like serier fra nåtid =)

#jordbærdamene #synnøveeriksen #cappelendamm #norskeserier #serieromaner #serieroman #bok #lese      

13 kommentarer om “Jordbærdamene..

Kommentarer er stengt.