Avslappende..kasus..

Hva betyr egentlig en rolig dag? Gemalen sa når vi kom opp igjen fra byen på onsdag, at morgendagen – altså i går skulle bli en rolig dag. Da skulle han ikke gjøre en dr**t. Det startet bra, tror jeg – før det et eller annet sted klikka over en bryter hos gemalen. Frua var innstilt på det han jo sa, rolig dag. Men det ble jo ikke helt sånn. He he he.

Gemalen har nok ikke ligget så veldig godt noen epoker her på fjellet, en nedklemt skumgummi madrass fra, hømm. Sikkert 19.. å noe, men nytten sin å vel så det hadde den nok gjort, oppetter veggen innenfor sengen hans har det omtrent like lenge stått en madrass oppreist. En til nød og lyst sikkert, å helt ut av det blå fant gemalen ut at den skulle nå få gjøre nytten I en seng.

Han dro madrassen ut av rommet, gjennom gangen og ut på det store bordet.

Så var det å få revet av et noe slitt trekk, med både glidelås og ekstra lufteventiler (for å si det sånn) vi fant fort ut at det var ikke verdt bryet å få det på igjen etterpå, det skulle bare av….

Målte opp bredden på madrassen som ligger i senga fra før, er man nevenyttig så går det meste bare en har bittelitt redskap for hånden. En tommestokk og tusj funker mer enn godt nok.

Når vi fikk av trekket så vi at noen allerede hadde hatt nytte av den i en seng før, sengene er litt kortere enn standard så bunnen på madrassen var revet av fra før. Ergo var det bare å få bredden til å passe.

Så bar vi madrassen tilbake gjennom gangen, inn på soverommet og jeg la den i senga. Da så vi at når den andre madrassen med laken på kom oppå, så ville han skalle i lampa. Ja så måtte jo den flyttes oppover også.

Når dette var ordnet og så noenlunde greit ut så begynte han så smått å ergre seg over at det aldri har kommet en lampe i nærheten av det store speilet og vasken i gangen rett utenfor soverommene. Han duret inn i boden, fant en lampe – ledninger og alle gode greier og gikk i gang med å få opp ei lampe.

Hytte for oss er et sted uten strøm og uten vann, men med batterier selvsakt. Noe må en jo ha. Så det ble en liten økt før lampa lyste så fint over vasken.

Gemalen satte seg ned for en kaffekopp, riktig fornøyd med det som nå var gjort. Mens han satt der å «slappet av» kom han til å tenke på at en grein på ei gran rett utenfor hytta har vært litt dum på vinterstid, den bryter mot taket – og nå skulle den altså vekk. Gemalen heiv seg opp og durte rundt hjørnet for å finne stigen, men der lå det en klynge sau og hvilte, kunne jo ikke jage opp dem vettu så det ble å finne en annen sag som han rakk opp med. På dette tidspunktet gikk frua inn en tur, men det gikk ikke lenge før gemalen trasket frem og tilbake forbi vinduene med en del gran i nevene.

Avslappende sa han, skulle bli herlig sa han. He he he. Vel vel, avslappende kan være så mangt, det er avslappende å pusle med noe også – men etter så mange år burde jeg visst at vi har et ulikt syn på rolig og avslappende. Mens han slappet av, så fikk i alle fall ikke jeg lest noe særlig. He he he.

#seng #madrass #fjelltur #blogg

18 kommentarer om “Avslappende..kasus..

  1. Skogens Sønn: Riktig, dere har et snev av det samme da skjønner jeg :-)) Men det pussige var nå at han sa at han ikke skulle gjøre en «dri**» så endte han opp med å gjøre mest den dagen. He he :-)) Nyt din i like varme strøk ;-))

    Liker

  2. Ja det er ikke lett å ikke gjøre en dri…godt å småpusle med saker å ting man har tenkt på…

    Liker

  3. Toini: He he ja, sånn er jeg også – men mest her hjemme ;-)) På hytta er det kos med vedlikehold, men ironisk nok sa han at han ikke skulle gjøre en dr**t den dagen, men endte opp med å gjøre mest den dagen. He he :-))

    Liker

Kommentarer er stengt.