Kan frua friste…

…..På søndag kom mutter både med et spørsmål og en bønn til gemalen, det var noen merksnodige lyder i hennes «automobile practicalis» og gemalen slo ganske fort fast at her hadde vi med en real «festbrems» å gjøre. Altså at det var på tide å skifte bremseklosser etc på bilen hennes.

Etter jobb på mandag tasset gemalen inn døra hos verkstedet og forhørte seg om eventuelt bestilling på nye, fikk de utrolig nok rett i neven og dro «lykkelig» hjemover som eier av andres (bremse) sko… Han orket ikke sette i gang å bytte dem den dagen, det fikk bli tirsdagens oppgave – så med det tok mutter oss med til Peppes Pizza i Hønefoss istedet. Muligens sponset for vår del – av snille gode mutter 😉

Pizza er noe vi spiser ca hvert jubelår. Grovt regnet er det et par pizzastykker over et tiår siden vi spiste oss lei på pizza mens vi var så nyforelska som det bare går an å være. Passe kvalmt alt sammen altså, anslagsvis en del ekstra ost for å få det til 😉 Ha ha.

Men på mandag reiste vi avgårde altså, og som de selvutnevnte humorister som vi er ble også dette en morsom seanse da vi har det med å være oss selv uansett hvor vi er – noen ganger setter en jo en gaffateip bit bak i nakkeskinnet men i all hovedsak liker vi å ha det moro i og rundt det meste, noe som angivelig også kan bidra til å gjøre dagen for de som jobber på stedene vi suser rundt også. Vinn vinn.

Helt ut av sammenheng, helt ut av det meste kom frua med ett til å tenke på salt og pepperbøssene, de som sto på komfyren hjemme når jeg var lita =) Settet fra «Figgjo» som jeg nok aldri glemmer…

Fritt omdiktet fra: «Pepper i mat setter pepp i en lat»
På saltbøssen står det, for den som nå husker disse like godt som meg, men kanskje begynte å tenke på hva som står på saltbøssa – «savner du salt savner du alt»

Flere som husker disse kanskje?!

Herlige og smilende sitater, især for en liten humoristisk jente som jeg alltid har vært. Forundrer meg ikke om mutter har de fortsatt, et herlig sett i alle fall.

Uuuansett, forløperen til at jeg kom på dette settet med salt og pepper er at mutter og jeg har liksom en type mage, mens gemalen tror han har en annen, men som like ofte viser seg å være likheten selv. Hehe. Mutter og jeg satset «safe» med skinke og champignon på en halvdel, mens gemalen kjørte på med pepperoni og champignon på den andre. Og som jeg nevnte over her – som de humoristene vi liker å være så gikk ikke dette her like lett inn hos servitøren. Det var helt ubevisst det hele, men rett etterpå gikk jo kverna rundt i topplokket til frua.

Noen som husker sketsjen «Pølsevev» med Leif Juster, Ernst Diesen og Arve Opsahl?! De tre herrer som etter alle kunstens regler forsøker å bestille en pølse med diverse rundt omkring fra Kari Diesen?!

Hvis ikke kan du se den H E R =)) dette er vår humor i et aldri så lite nøtteskall. Jeg er oppvokst i og rundt disse sketsjene, det glade 50/60 tall som jeg liker å si – så kan du, om du vil gjøre et forsøk på å gjøre dette om til pizza?!

Servitøren gjentok heldigvis bestillingen både en og to ganger slik at det ble som det skulle.

Da maten kom på bordet, eller på pidestallen som damen kom med så skjønte vi damene at her kom vi kanskje til å gå på en «smell» alle sammen?!

Pepperonien luktet sterkt, og hadde naturligvis satt litt smak på alt annet på pizzaen i stekeprosessen også. Misforstå meg rett, det var nå helt og holdent vår egen skyld dette her – og pizzaen smakte veldig godt den, selv om fruas mage ikke tåler pepperoni i det hele tatt – smaken er det derimot lite å si på. Heldigvis gikk det tålelig bra med alle magene, og vi dro gode og mette hjemover.

Poenget med innlegget?! Aner ikke, var det et poeng i alt dette her så har jeg nå skrevet meg helt bort å glemt det!

Men kunne det friste med en pizzabit?! Dagens middagstips kanskje?! He he he.* Senere i dag deler jeg ukens bok #2 Kan du like en bok med litt glamour, masse luksus, penger og balluba så håper jeg du vil lese omtalen.

* Ukens bok på tirsdag er også noe å glede seg til. En kliss ny førstebok i en romanserie er på tur ut, og frua har fått den ære av å kunne holde en konkurranse i forbindelse med lanseringen av den. Håper du gleder deg, for det gjør jeg =))

#pizza #mat #middag #figgjo #sketsj #humor #ironi #blogg                 

8 kommentarer om “Kan frua friste…

  1. Peppes har god pizza de, men jeg sytes en god hjemmelaget kan være vel så god:-)). «Pølsevev»<3 er en slager, og det er mange morsomme sketsjer fra den tiden:-)). Bra det gikk godt med magene:-)). Ha en fin dag.

    Liker

  2. Skogens Sønn: Det har du rett i, men det blir nok en Peppes her så sjelden som vi spiser pizza 🙂 De sketsjene er gull. Digger nesten alle sammen av dem. He he ❤

    Liker

  3. Orkidédatter: He he he 🙂 Det gikk heldigvis bra med alt sammen ❤ Maten var nydelig selv om de bitene nærmest pepperonien var litt sterke 🙂 Vår feil det :-)) Moro må jeg ha det i nesten alt, blir så mye lettere og ja, morsommere alltingen ❤ Klem

    Liker

Kommentarer er stengt.