Vilt rike Kinesere..

Endelig kan jeg dele denne her med deg – det har jeg gledet meg til en stund, helt siden side 10 eller noe sånt. For en morsom bok, denne glemte jeg igjen på kjøkkenbordet da vi reiste til fjells – men nesten glad for det, denne har jeg kost meg veldig med å lese ut helgen som var.

 Ukens bok #2 🙂

Originaltittel: Crazy Rich Asians.
Norsk tittel: Vilt rike Kinesere.
Forfatter: Kevin Kwan.
Forlag: Kagge Forlag.

Mer info: Innbundet og med 443 sider. En lett bok å holde, fin fontstørrelse, selv om det nok er en fontstørrelse mindre enn jeg storkoser meg mest med (smak og behag naturligvis)

Hele historien spinner rundt en stor familie bestående av «Vilt rike Kinesere»

Nick skal hjemover til Singapore og i sin beste venns bryllup. Med på reisen får han godsnakket sin kjære Rachel til å bli med for en lang og fin sommer.

Rachel tror nok med det at hun skal få en romantisk sommer, hilse på foreldrene og slekten til Nick i rolige omgivelser og slappe av fra hverdagene i New York. Hun aner ingen ting om at slekten hans er både stor, rik og muligens tar litt «plass» for Nick vegrer seg for å fortelle at Rachel skal bo i et palass, at store deler av familien ikke vet om henne, og at de med det anslagsvis ikke får bo på samme rom.

For Rachel er Nick mannen i livet, for Singapore er han en ettertraktet ungkar. Sånt blir det humor av, masse humor. Den som leser får være med på en durabelig heisatur med opp og nedturer som varer en stund – og som foregår i flere privatfly enn man trodde fantes, hvert fall er det flere fly enn biler involvert.

 Her kommer baksiden av boken så du kan lese deg opp litt før jeg fortsetter.

– People Magazine sin tilbakemelding om denne boken synes jeg var veldig treffende
«Som Jane Austens Stolthet og Fordom – med superrike»

«Vi» er helt klart i den gaten synes jeg. Vi som leser får følge enkeltpersoner i slekten via egne kapitler, det er drama, mistanke (?!) om utroskap og andre glamorøse tilstander som flettes sammen til et kasus – noe for meg å le av i alle fall.

Det topper seg muligens litt når Rachel etter hvert ymter frempå at hun ikke vil være sammen med Nick mer, at hun ikke ønsker dette livet hverken for seg selv eller eventuelle fremtidige barn?! Da baller det fort på seg flere hendelser å både le og måpe litt av.

Men bare den som leser vil få med seg slutten 😉

Jeg likte å lese boken, men ble nok noe satt ut av alle oversettelsene som fotnoter underveis. Dette er naturligvis oversettelser av ord, men jeg ble litt distrahert av å stadig måtte kikke ned for å finne helheten i setningene – likevel vente jeg meg til det, og forstår at det måtte bli slik for å få frem den helhetlige essensen av historien og samtalene. Boken er godt skrevet, innehar en følelse av å være godt tilstede i historien og hendelsene. 

Jernbanefrua –
«En herlig blanding av Svigers er aller verst OG Stolthet og Fordom»

Jeg vil anbefale denne boken til deg som liker å lese, liker å le, liker litt glamour, ofte alt sammen samtidig. Det var mer enn en gang hvor gemalen spurte meg hva jeg lo sånn av. Kunne nesten likt å blitt invitert til å bivåne denne sommeren selv jeg – det tror jeg hadde vært veldig morsomt… (men kanskje bittelitt slitsomt også. He he)

Fikk du nå lyst til å lese denne boken selv, så håper jeg du finner den i en bokhandel nær deg, eller så kan du finne den på nettsidene til forlaget.

En stor takk til Kagge forlag som sendte meg denne boken. Jeg koste meg vel og lenge med den.

#bok #lese #bokanmeldelse #bokomtale #kaggeforlag #kagge #kevinkwan #leseglede #bestselger #viltrikekinesere #bokelsker #leseglede #bokblogg #blogg           

20 kommentarer om “Vilt rike Kinesere..

  1. Orkidédatter: Det har du rett i, drømme er helt klart innafor ❤ En bok når høsten trår til er herlig. Pledd, te, tente lys og bok – helst i guffent høstvær :-))

    Liker

  2. Toini: Så koselig å lese at du synes det :-)) Håper å kunne dele minst en for manges smak :-)) Bilder må med, men de kunne nok blitt penere disse – tatt en varm sommerdag – den dagen er ikke nå. He he :-))

    Liker

Kommentarer er stengt.