En blogg i endring…

En blogg i endring tar tid, krever tid og en del tanker. Tenk om man for eksempel kunne ta alle de innlegg, de man med tiden kan tenke hører hjemme i en annen kategori – markere dem og flytte de over i en annen, eller en ny kategori man lager. Tenk om man kunne effektivisert ryddingen her inne.

Noen er veldig flinke til å tenke langsiktig når de starter en blogg, mens andre – slike som meg har «plutselig» laget 13 kategorier +. Det virket som en veldig god ide akkurat da – men nå er det ingen god ide lengre føler jeg. Nå vil jeg ikke ha så mange, jeg vil rydde og komprimere – men denne plattformen gjør det kanskje ikke så veldig morsomt å faktisk gjøre det. Det meste annet er det koseligste her inne. En kan vel ikke få alt, men det vil anslagsvis ta meg minst tre kanner med kaffe, noen dager og enda et rundstykke før jeg har gått igjennom alle de innleggene jeg nå vil flytte å lagre dem på nytt i en annen kategori – så, har jeg giddet å bruke mye tid på det hittil tror du? Nei!

Jeg synes veldig mye annet er hakket morsommere, jeg er faktisk ganske sikker på at det er morsommere å se maling tørke enn å gå igjennom hvert eneste av de innleggene for å kunne flytte på det, finnes det en raskere metode – er jeg bare treg i oppfattelsen? Nå krysser jeg fingrene for at noen svarer ja, det ville vært meg en utsøkt glede å få vite om og hvordan… He he..

I disse dager tenker jeg en del over bloggen min, ikke negative tanker altså – vær sikker om det. Men jeg vil litt mer med den, litt mer av mye, litt mindre av noe. En totalsum som er mer helhet, litt mer konsekvent, litt mer meg! Jeg har hvert øyeblikk vært 10 år på denne plattformen, 10 år med veldig mye moro, veldig mye interesser, veldig mye «løse» innlegg i form av dagboksitater. De første 8 årene fungerte i grunn slik, korte konkrete dagboknotater i et «traust» design – jeg gjorde ingenting med det for det var greit, interessen lå ikke i noe som helst annet enn det navnet blogg betyr. Det er først nå de siste to årene at jeg sakte men sikkert har begynt å tenke litt andre tanker, og de tankene vil nå opp og frem. Det er på tide å ta tak, realisere litt, la tankene bli til noe…

Alle gode ting er 3 heter det seg, og dette er min tredje blogg på disse 10 årene. Den første ble slettet etter rundt 8 år og erstattet med den neste, den ligger her inne fremdeles – og i februar startet jeg altså denne, denne som ikke skulle bli lik noen av de foregående – det har den heller ikke blitt, men hodet er likevel ikke heeeelt fornøyd.. En del er grunnet kategoriene som ikke helt «henger sammen» lengre, og som igjen da leder til et sukk, et ork og en utsettelse med stadige gjentakelser, en annen del er, vel – resten..

Skal bloggens innhold bli slik jeg vil, så må jeg faktisk ta et tak å gjøre den jobben. Ta tak i de tankene, ideene som popper opp nå og da, få de ned på papiret å gjøre noe med det. Nytter ikke å utsette mer, og det blir en smule selvmotsigende så lenge det jo er jeg som ikke er heeelt fornøyd, med mitt eget verk. He he, ingen andre kommer til å gjøre noe med det dette her, det er like sikkert som at vaskemaskina nå står å skriker sine såre toner der ute på vaskerommet, ingen andre enn meg kommer til å åpne den døra å henge opp tøyet… Det vet jeg, for gemalen er på jobb 😉 hihi..

Slik er det jo med alt, skal ting bli som man vil så må man gidde å starte, ofte stopper vårt eget sukk oss. Ja ja, så får det sukket bare komme – men denne høsten har jeg ikke tenkt til å la det stoppe meg, det er lov å ta en pause, en ventebolle og en kaffekopp, men skal jeg fullføre det jeg selv har lyst til, på og med blogg. Hurra for det sier jeg.. 

I forbindelse med det ligger det nå ute en meningsmåling på Facebook siden til bloggen min! Ta gjerne turen innom (Jernbanefrua) å legg igjen DIN stemme, det hadde jeg satt stor pris på =)

Endringer kan ta, og tar ofte litt tid – men det skal bli bra =)) Det er det viktigste 😉


– Er din blogg nøyaktig slik du vil ha den –
– eller er det noe du synes skurrer hos deg også?
– Inspirerte jeg deg kanskje?

#blogg #endring #tanker #idemyldring #meningsmåling              

 

18 kommentarer om “En blogg i endring…

 1. MJmettejosteinsdatter: Navnet ja, den ser jeg 🙂 Men det skjønner nok vi som leser, at det er mer enn et dikt om dagen ❤ Jeg var litt ivrig så det ble alt for mange kategorier og null oversikt for meg selv en gang, så nå er ryddingen godt i gang. Noen få gjør det i alle fall enklere for meg selv :-))

  Liker

 2. Dette med å kunne flytte flere innlegg i kategori har eg også savna. Hva om vi er flere som sender Mail inn og etterlyser det?
  Ellers kan eg anbefale bloggbedre.no, hun har hjulpet meg litt 😉 er flere gratiskurs der også 😉

  Liker

 3. Doc&Dask: Hadde vært fint om en slik funksjon kom ja :-)) Så en kunne huke av flere å flytte uten å måtte kikke innom hvert eneste innlegg å lagre på nytt 🙂 Den bloggen leser jeg 😉 Men takk for tips, en veldig fin blogg med mange fine tips :-))

  Liker

Kommentarer er stengt.