Romanserienes mor…

Jeg blir litt ydmyk når jeg skriver innlegg som dette her, men en takk er helt på sin plass..

Tidligere i kveld leste jeg at en forfatterinnes penn er lagt ned for godt. Sagaene er for alltid avsluttet, den siste boken du holdt på med om dagen ble kanskje lang nok?! Vi kan bare håpe det, så vi som satte enormt stor pris på bøkene kan få lese ditt siste verk.

Det er i takknemlighet jeg nå minnes Margit Sandemo som sovnet inn i nattens mulm og mørke. Nå er du forhåpentligvis gjenforent med din make, sammen må vi som er igjen håpe at dere er ute på nye eventyr. Sammen..

Jeg har lest en del enkeltstående bøker av henne gjennom årene, mange gode timer med både spenning, romantikk og mysterier ligger bak oss begge på to ulike måter. Hun som skrev dem, jeg som leste.

Hun hadde en helt egen evne til å gripe leserne sine, og jeg ble grepet. Hun tok meg med til helt ukjente tider og steder. Hun ble og blir omtalt som «Romanserienes Mor» og det er nok en hedersbetegnelse vel forunt henne å ha.

I mai fikk jeg endelig tak i Sagaen om Isfolket.. Serien på 47 bøker som kom ut gjennom det meste av 80 tallet. Jeg har ennå ikke lest den, jeg har spart på godbitene jeg vet de er til vinter og mer gufne dager. Planen var å synke ned i sofaen med pleddet mitt å kose meg med dem, planen blir gjennomført – men nå vil de nok bli lest med en stor bit takknemlighet i tillegg.

Takk for alle timene du la ned av ditt liv, for å glede oss leseglade. Du og dine verk vil aldri bli glemt..

Sov godt Margit..

#margitsandemo #forfatter #takknemlighet #bøker #bladkompaniet #vbforlaget #bokblogg #blogg                  

11 kommentarer om “Romanserienes mor…

Kommentarer er stengt.