Anna Tann..

Er du som jeg en av dem som er oppvokst med, eller husker bøkene om «Den Vesle Vampyren» – slukte bøkene og kunne tenkt deg å servert de for dine barn, tantebarn eller så?

«Den Vesle Vampyren» bøkene er ikke enkle å få tak i lengre, og forlaget tenker ikke at tiden er inne for nyutgivelse – men fortvil ikke hvis du leter etter morsomme bøker for dine små, etterkommeren er ute, og jeg er så heldig at jeg har fått lese den første boken i serien om Anna og vennene hennes…

…Anna Tann, og det barbariske ballet..

Skrevet av: Laura Ellen Anderson.
Sjanger: Barnebok, frittstående bokserie for barn på 3 bøker foreløpig.
Originaltittel: Amelia Fang and the barbaric ball.
Utgitt på Norsk av: Cappelen Damm.
Litt mer info: En passe stor bok for små eller mellomstore hender, stor skrift og masse fine og morsomme tegninger fordelt på 205 sider. Den omtales som mest passende i alderen 6-10 år og jeg vil si meg helt enig i det, muligens driste meg til å kjenne litt på pluss og minus den aldersgruppen – alt ettersom hvordan man kjenner barnet.


Som du kanskje allerede har gjettet er Anna Tann en vampyr, og bare ved navnet innstilte jeg meg for en barnlig og herlig stund, og det fikk jeg, masse – men ikke bare det. Her er både følelser OG lærdom å hente. Alt dette skal jeg komme tilbake til, men først – baksiden.

«Anna Tann» med familie og venner bor i Nokturnia, serien av bøker starter med det «Barbariske Ballet» som foreldrene arrangerer hver år, og som er noe Anna synes er grusomt kjedelig. Så får hun høre at Kongen og hans sønn Gustav skal komme på ballet – og det hele virker veldig fint helt til Kongen og Gustav kommer på middagsbesøk en natt, og det viser seg at Gustav er så bortskjemt at det halve kunne vært nok.

Tenk han peker på gjenstander han vil ha i Annas hjem, foreldrene sier ingenting – og Kongen lar han ta dem. Til og med Annas aller beste venn, gresskaret «Skvåsj» blir tatt, det er for drøyt altså. Sammen med vennene legges en grusom redningsaksjon som setter hele ballet på hodet, av det slaget rabalder som nok ble snakket om i lang tid etterpå. He he.

Bokens karakterer er mange, allsidige og med ulike egenskaper som viser seg å være veldig fint i helheten. En finner blant annet Vampyrer, beist som slettes ikke er beist når man blir kjent med dem, feer og andre beinhauger.

En bok med enkelt og morsomt språk, mange fine tegninger som jeg tror både vil engasjere og inspirere unge lesere, når boken samtidig innehar et budskap og en moral kjente jeg at denne boken er utrolig bra for aldersgruppen den er mytet på. Hurra for det

Jeg er en ganske allsidig leser, og jeg likte boken godt. Jeg kan se for meg at for den rette aldersgruppen kan denne serien bli en klar favoritt, ja for bok nummer 2 har allerede kommet, og bok nummer 3 kommer nok ut om ikke alt for lenge..

Boken er engasjerende, og mens de små leser og flirer kan de via boken lese eksempler på budskap pent innpakket på nivået boken er tilegnet. Her kan man for eksempel lese at man kan få til det man vil bare man tenker litt over hvordan man kan komme dit, mens en «svelger noen kameler» på veien. Man kan lese et godt eksempel på at det lønner seg å være snill mot de rundt seg, og at forskjeller rundt og ved oss alle kan passe godt sammen bare man gir det et forsøk. Trampeklapp for slike bøker som kan støtte oppunder foreldres oppdragelse, samtidig som de får en morsom stund.

Dette er en god bok for de unge som jeg tenker kan passe godt som høytlesning, kanskje på selveste «Halloween» den er slettes ikke skummel, selv om den tidvis kan inneholde «glitterslim»

Tusen takk til Cappelen Damm som lot meg lese og dele denne med dere..

#cappelendamm #lauraellenanderson #annatann #bok #barnebok #barn #vampyr #leseglede #lese #humor #bokanmeldelse #bokomtale                   

10 kommentarer om “Anna Tann..

 1. Orkidedatter: Akkurat, denne boken kan invitere til veldig mye samtidig som den er underholdende =) Ja går du for det så vil jeg lese ❤ Uten tvil =)

  Liker

 2. De har aldri jeg lest..men har jo aldri vært noe lesehest heller da…hihih..men sønnen leste noen vampyrbøker da han var ung…Flott tips!

  Liker

 3. Toini: Vampyrer kan uansett være noen veldig snille og koselige vesener 😉 Denne boken er et av flere «bevis» om det 🙂 Håper du har en finfin tirsdag så langt :-))

  Liker

 4. Selv er jeg ikke så glad i vannpyrer og slikt. Men de fenger barna!
  Dette blir nok ikke noe jeg kommer til å lese på sengekanten til mine barn.
  Nå for tiden leser vi Knutsen og Ludvigsen hehe
  Du er flink med slike bokanmeldelser. Skulle nesten tro at du var sponset hehe
  Klem ❤

  Liker

 5. poesimylife: Åååh, Knutsen og Ludviksen er herlige =) Sett filmen noen ganger, veldig morsom =)) Det hender, men da står det i innleggene, om ikke øverst så nederst ettersom hva slags type det er. Forskjell på det også =))

  Liker

Kommentarer er stengt.