Mye vær…

Når vi mennesker møtes så blir været fort et kort eller langt samtaleemne. Men hva når været i seg sjøl er grunnen til møtet? He he.

Det begynte å blåse friskt utover tirsdagen, og videre utover onsdagen nådde vinden nye høyder – styrker eller hva man skal kalle og gjenfortelle det som. Det blåste, det blåste no «jøtt» som vi sier over deler av Hadeland.

Fra rundt klokka 22:45 begynte det å bli litt av en samling ute i veien her. Samling av gjenstander og folk på let etter sitt. Jeg tuslet ut for å ta en liten runde rundt på tomta. Kikka over til en nabo, og mens jeg registrerte den ene blomsterpotta vår i skråningen så jeg noe svart og passe stort seile over gårdsplassen dems. Bøyde meg ned for å ta opp potta og når jeg kikka opp igjen var den gjenstanden som fløy borte – men like etter så jeg naboen.

«Du, du savner ikke noe i en sånn sitte / sete / pute liknende greie av noe slag du? Så en sånn fly avgårde over gårdsplassen din nå nettop…»

Jeg sto midt i bakken / grøfta, å kikka etter den andre blomsterpotta som pleier å henge på søppelskuret.

«Jo, kanskje den er fra terrassen» svarte naboen. Litt etter kom en annen nabo.. «Dere har ikke sett en stol fly forbi i det siste..?!» latter, sånn litt nervøs og inneklemt latter. Leiter etter humor i det litt tragikomiske det jo er å reke gatelangs på leit etter en stol i vinden.

Såkalt «drygolin vær»

Enda en nabo dukket opp, og vi kikka rundt oss etter stolen og eventuelt annet løsøre. Vi så mye gitt. Alt fra små baller og leker til blomster tatt av vinden.

Vi ga etter hvert opp jakten på stolen – og tusla hvert til vårt i en lattermild tone, vi regna med at vi kom til å sees igjen riktig så snart. Jeg tusla opp for å kikke ut av vinduene og da så jeg stolen – den hadde jammen reist et stykke også den. Minnes med gru i fjor høst da to av våre stoler reiste avsted. Heldigvis fant vi dem i grøfta.

Det er med andre ord vær over Hadeland også. Det er mye vær i hele landet om dagen, det blåser «friskt» og det er spådd enda mer, logisk nok men det er av typen dårligere vær det er snakk om. Med det kommer nok et rimelig seint innlegg fra frua. Nettet har sjanglet litt i løpet av dagen, dårlige signaler både her og der.

Siden nettet ikke har vært helt med meg så satte jeg i full gang oppe, og har fortsatt utover ettermiddagen. Jeg har altså begynt innredningen av «hobbyhula» mi, kommet godt på vei i blogg / kontor delen av rommet, fått opp det nye stereoanlegget. Et lite kryss i taket for hjelp via snap så det gikk over all forventning å koble til. Naturligvis ikke uten kløner må vite. He he. Men om jeg får si det sjøl så blir det veldig bra der oppe. He he.

Jeg er veldig godt fornøyd så langt, og i mårra fortsetter jeg nok der jeg slapp.

#vær #vind #snakk #møte #naboer #hobbyrom #blogg           

18 kommentarer om “Mye vær…

  1. Monica: Ja det tenker jeg nok, dere har vel fått mer enn oss her, håper dere slipper unna i kveld ❤ Er vel Oslo og hitover som får en liten støyt i kveld – så liker vel ikke spesielt at gemalen er på jobb akkurat i kveld. Må satse på at det blir bedre enn spådd =/ Håper du har en finfin dag så langt, og at helgen blir god ❤ Klem

    Liker

Kommentarer er stengt.