En dag i juni..

Må se meg litt tilbake her for å kunne komme til poenget. He he.

En dag seint i juni skulle gemalen ta seg en tur på egenhånd for å kjøpe seg gummistøvler. Gresset på hytta mi begynte å få litt lengde, og med den sommeren som var i år så visste frua at det garantert ville ligge en eller flere huggormer å sole seg – så han fikk rett å slett ikke «lov» til å reise å klippe før gummistøvler var på lankene.

På hytta mi har det lenge før fatter kom til verden vært ormebol under svaberget. En gjeng av en slekt som aldri har vært til plunder for oss, da de jo stikker av ved vibrasjoner i bakken. Vi var anslagsvis der hver eneste helg og ferier i hele barne og ungdomstida – å på alle de årene kan jeg kun minnes å ha sett 2 eller 3 stk, likevel har jeg nå alltid vært litt småredd dem og hatt den største respekt for dem. Uuuuuansett…

Gemalen dura avgårde på jakt etter gummistøvler mens frua satt hjemme å surra med sitt, det varte å det rakk før gemalen brått ringte.

«Du den bilen jeg har kikka litt på….»
– «ja?!» pause……
«Den vart visst min den…»
«Jasså?! Sier du det?!..»

Et par uker før hadde gemalen sett på en bil fra en forhandler. Da han solgte Hyundaien sin grunnet alder og km stand for et par år siden så tok han over Avensisen jeg hadde. For en real arbeidskar så skjønner du nok tegninga. En kan ikke dra digre lass – laste hva som helst, og eller komme seg frem dit en vil her i verden med en Avensis stasjonsvogn. Frua visste han hadde grådig lyst på den pickup-en, og var i og for seg ganske godt forberedt på at det kom til å dukke opp en ny bil på gården. Men en lørdag etter åpningstid?!

Det viste seg det at akkurat den dagen gemalen skulle ut på egenhånd så var det bruktbil marked i byen, mange forhandlere var representert – og når gemalen var på tur forbi plassen på leit etter støvler så fikk han se skiltene til markedet og Avensisen snudde visst på «femøringen» i rundkjøringa å tilbake for å kikke litt mer på bil…

Det viste seg også, at mannen i butikken mer enn gjerne ville ta inn Avensisen til en veldig akseptabel pris, gemalen er ikke den som bare godtar første og beste bud – så det blei en god bilprat ut av det – og det blei altså ny bil på gemalen min.

Han kom hjem lettere forfjamset, er liksom ikke hver lørdag en skal ut å kjøpe gummistøvler men ordner avtale om bil istedenfor..

«Men, å henn er støvla hen da?!» spurte jeg flirende…
«Å nei, dom hadde itte støvler ama.. Ingen som hadde oppå der, å etterpå reiste je hemmat»

Men bil blei det altså, 3 dager etterpå kom han hjem fra jobb med en ny brukt arbeidsdoning – frua blei «bare» lettere misunnelig….

Noen få uker seinere skulle «Jippi» – Jeep-en min inn til EU kontroll, da hadde jeg hatt et par uker til å øke den misunnelsen bittelitt, så på rein å skjær tullball tenkte jeg å ta en tullete og humoristisk ladet prat med selgeren. EU kontrollen gikk overhodet ikke helt etter planen – den gikk rett og slett fløyten, så det var i tillegg ei halvfurten frue som stakk nesa innom kontoret til selgeren.

Før «Hei» før «morn» før noe som helst så han på meg å jeg mumlet «Je er så misunnelig at det ække tel å tru…»

«Jassågitt» sa selgerenmed et glis, å ja – han veit hvem vi er – det er nå alltid en lett tone rundt oss, uansett hvor vi er og hva vi skal. Og sånn uten å utbrodere sånn alt for mye så hadde frua på ca 0,nix en maken pick-up, nyere, svart, og med krom både her og der. Uten å ha tapt økonomisk, men vunnet hestekrefter og litt grommere doning. Ikke Dodge – men lell da. He he. Akkurat nå spiller det faktisk ingen rolle at vi begge har biler som sikkert liker Vafler. 

(Det utsagnet er henta fra en humoristisk historie fra barndommen. En liten gutt stappet angivelig en VHS spiller full av vafler fordi faren en dag hadde sakt – at den lille «mannen» som bodde inni spilleren og spilte av filmene muligens begynte å bli sulten?! Noe som egentlig bare betydde at spilleren «spiste» VHS kassettenes bånd…Hehe. Sånn var det jo både med VHS kassetter og musikk kassetter…)

Uansett, hva med støvlene?!
I alt sammen ble de glemt, det blei ingen støvler og tida har jo gått. Men så var de ikke glemt likevel, i går hadde gemalen bursdagen sin – og den som ikke hadde glemt gummistøvlene var gemalens svigermor. Så i  går ettermiddag pakket gemalen ut et kliss nytt par med støvler klare til dyst fra mutter.. Legger ved bilde av den «stolte» eier 😉

Det kan så legges til at det ble en del fliring og tull rundt de støvlene. Jeg visste at han skulle få dem, og var med det i grunn veldig glad for at gemalen hadde glemt hele greia – men nå var han jo brått herre av både nyere bil OG støvler. Detta måtte jo feires.

Gemalen spøkte med at han kunne tenkt seg en pølsefest på dagen sin – og det skulle det da jammen bli.

Det kan av og til være «skummelt» å si noe bokstavelig rundt meg, for bokstavelig humor er noe jeg av og til liker å sysle med. Så det blei både pølser og kaker på gemalen. Han ønsket seg boller og solo også – men det fikk han ikke.. He he.

Han fikk isteden lov til å slippe oppvaska, den kunne vente til i dag 😉 he he. Det var det jeg skreiv i kortet fra meg..

Kortet jeg lagde til gemalen til bursdagen..

Det var en fornøyd gemal som tuslet i seng i går kveld. Han blei slettes ikke skuffa over å få gummistøvler til bursdagen sin – og om han nå blei det likevel langt inn i hjerterota, så ble han i så fall desto mer glad igjen over å ha fått en ny PC av frua si. En av den typen som er på virk, og virker lenge før det har gått 35 minutter – og som ikke skriker «lavt batteri» selv med kontakta i. Moro å legge kabal igjen nå snart tenker jeg ;-P Ha ha.

#ikkesponset #bil #bursdag #gummistøvler #humor #ironi #blogg            

14 kommentarer om “En dag i juni..

  1. Toini: Rart med det der, pleier som regel å være «feil» type kaffe eller noe sånt her, heldigvis sjeldent med bil. Ha ha. Får nok se min også – har bare ikke fått tatt et fint bilde av den enda :-)) Håper du har hatt en herlig dag :-))

    Liker

  2. Orkidedatter: Så koselig å lese at du liker det, han humra nok godt for seg sjøl ja – hørte det nok 😉 Håper du og dine har hatt en like fin dag 🙂 Jeg får nok av fine innlegg å lese meg opp igjen på etter denne helga ❤ Klem klem

    Liker

  3. Fotokjerring: He he, ja vi er noen «skruer» som vi nok veit passer godt inn «over dammen» mitt tredje «hjem» håper du har hatt en minnerik dag ❤

    Liker

Kommentarer er stengt.