Da koser jeg meg..

Fruas «hobbyhule» har nå stått klar for meg i 2 uker, og på den tida har jeg sitti med hobbyen nesten hver eneste dag så langt. Kun to dager har jeg hatt andre ting å finne på, og siden hula var ferdig på en torsdag så blir det 2 ukers kreativitet.

Det er en helt ny «verden» å ha et eget rom å sitte å pusle på, og det at jeg slipper å tenke på om jeg forstyrrer gemalen er helt supert. Jeg er jo den kløna jeg er, og sjøl om gemalen hevder at jeg kunne «sprengt» halve kåken før han eventuelt hadde våkna – så trur jeg likevel at mitt bråk kunne vekket bjørner opp fra vinterdvale når jeg setter i gang.

Jeg kløner i «hula» også, jeg tenker men tenker ikke på samma tid. Når jeg bretter et ark og skal stanse ut et kort så kan du ta deg dæven på at jeg legger bretten innenfor kanten – sånn at jeg får 2 firkanta ruter og ikke et kort. Jeg banner, setter lydboka og «Wisting» på pause og legger et nytt ark klar over diesen, det samme skjer igjen. Jeg blir irritert på ei flue som surrer rundt oppi takspot lampa. Slår av lyset og veiver med de to rutene jeg har i neven – får jaga sumsummen ut. Rister på hodet å tar enda et ark opp av skuffen, bretter det og legger det riktig på plass over diesen.

Kjører den igjennom og gliser bredt da jeg fikk det til. «Kom ikke her du din eldmørjesleuførkjefille..» sier jeg høyt før jeg gliser igjen over at jeg faktisk sa det høyt. Som om noen gadd å høre på?!

* «Eldmørjesleuførkjefille» var et ordtak «Ludden» en einstøing som bodde i ei koselig hytte innpå Ringsakerfjellet brukte om «fisefine» byfrøkner.. Både frua og gemalens familie var så heldige å kjenne denne mannen. Han gikk bort før noen av oss her i brøtte var født, men gjetordene er mange, og det finnes en bok om han også. Glad er jeg for det! Slike personligheter som han var – og er det ikke for mange av..

Sånn kan jeg pusle i flere timer når armer og bein er enige med meg, nytter ikke presse. Stopp er stopp, men disse to ukene har vært masse herlig «go..» da sitter jeg der oppe – og gemalen er så glad for å finne meg der etter jobb. Både torsdag, fredag og i dag har jeg sitti der oppe når han kommer hjem, og jeg ser at det varmer han å finne meg der. At rommet blei den innertieren han håpet det skulle bli.

Det er snart «Halloween» og frua har en giveaway som pågår på bloggen, to heldige skal få hver sin «uhyggelige» hilsen fra frua – og det er disse to kortene jeg holder på med nå. Kunne du tenke deg ett av dem kanskje?

Meld din interesse via dette innlegget hvis det kunne friste med et kort i posten =)

Fristen er nå den 18, men fortvil ikke om gemalen trekker andre navn enn ditt opp av bollen. Jeg kommer nok til å ha flere sånne =) Det er så lite som skal til for å glede en annen tenker jeg – og det at jeg liker å lage kort gjør at et sånt kort varmer flere ganger. Meg som lager det, og den som får det. Hurra for små gleder. He he.

Det var nesten sant, gemalen skulle opp 03 i natt for å reise avgårde til jobb. Jeg rakk det med god margin altså, sov som en stein jeg når han dro – men når han har lagt seg, mannen i lydboka begynner å fortelle om gåtene til «Wisting» via Jørn Lier Horst – ja så tenker jeg, at akkurat der å da så kombinerer jeg to hobbyer jeg liker innmari godt. Å lage kort, og bøker! Da går klokka fort.

Skal bare blir satt på repeat oppi topplokket, å før jeg veit ordet av det så er hele nabolaget mørklagt. Bare meg, natta og «Wisting» det kan jeg digge rått. Jeg kommenterer lydboka høyt å flirer av meg sjøl. Som om noen hører at jeg synes det er noe rart med den gummibåten?! Ha ha. Hører videre, setter boka på pause mens maskina bråker så jeg ikke hører, kan ikke gå glipp av noe som helst – alle tråder i en god og uforutsigbar krimbok er viktige elementer. Jeg sluker hvert et ord, tygger på det. Lar det rulle mellom hjernecellene mens jeg sorterer informasjonen inn på rett plass, eller – den plassen jeg gir den før den rykker bakover i køen ettersom ny informasjon tar over.

Tar meg i å digge krim bok – serien om «Wisting» mer å mer. Gruer meg til denne lydboka er slutt, da har jeg hørt igjennom begge de to jeg har – og da må jeg på jakt etter fler. Jo, jeg kan veldig godt like å kombinere disse to interessene til langt på natt. Veldig godt..

Da koser jeg meg =) Hva har du kost deg med i dag?

#hobby #hjemmelagetkort #hobbyrom #lydbokforlaget #lydbok #jørnlierhorst #forlag #lytte krim #kos #høst #blogg             

11 kommentarer om “Da koser jeg meg..

Kommentarer er stengt.