Jordbærdamer og Skjebnestier..

// Ikke sponset innlegg om 2 gode serier så langt. Ukens bøker hos frua.

I helgen begynte jeg å lese videre på bok 2-4 av serien «Jordbærdamene» og har du ikke lest starten av denne serien så kan jeg virkelig anbefale det. Denne virker utrolig god, især for deg som liker 50 tallet og en historie rundt drabantbylivet på den tiden. Helt innertier. Den har kommet et stykke videre nå, men tviler ikke på at fortsettelsen inneholder alle de gode elementene, samt den lune humoren den har startet så godt med. Leser nesten litt saktere nå, for at de skal vare lengst mulig. He he.

Når disse er lest og lagt vekk så fortsetter jeg fra – og med en annen veldig god start. Tidligere i høst leste jeg den første boken av «Skjebnestier» og jeg slukte den rått om jeg kan si det sånn. En knallgod start på noe jeg tror vil bli en veldig god serie totalt sett. Har faktisk skrevet 4 innlegg om den tidligere.

Når en serie starter så bra så velger jeg ofte å legge til side noen bøker i fortsettelsen. Jeg er som kjent en mindre tålmodig sjel på enkelte ting – gode serier er en av de tingene. He he, når en bok avslutter bra, som den første i denne serien gjorde så venter jeg heller en stund da – enn å måtte vente nesten hele tida, mulig jeg går på ei litta smell her nå – siden bok 4 ikke kommer før mot slutten av november, men det får nå bare prøve seg det da.

Leser du serien «Skjebnestier?»

Jeg er en «cowgirl på lesehest» som noen sa til meg nylig. Fin vinkling på det i grunn. Gode bøker får jeg ikke nok av, enkeltstående eller i serier. Jeg som andre leseglade er stadig på utkikk etter en god bok med mening. Samtidig er jeg jo også en aldri så liten eller stor primus motor for serieromaner også, kontra serier på televisionsapparatet.

Det blir nesten som for alle dere som liker å se på serier via tittekassa. En blir like engasjert, like hekta – og samler jeg opp så slipper jeg å vente en måned eller så på neste «episode» som for dere som kjøper hele boksen mellom hver sesong. He he.

Forskjellen er at i en bokserie kan man drømme seg vekk litt, en ser liksom ikke de bildene man kan se på skjermen. Man kan heller se det for seg i hodet, det åpner opp for mer. Mens man leser skildringen så skapes miljøet mellom ørene, å der får fantasien slippe fri. Jeg kan fint like å se på serier også jeg – men det er lite som slår å lese dem for min del. Det er noe helt for seg sjøl, bør prøves om du ikke har lest en førstebok å blitt hekta tidligere.

Nå skal jeg lese ferdig «Jordbærdamene» før jeg finner pleddet, en tekopp og et knekkebrød i morgen og tar opp igjen tråden på «Solenga» gleder meg no jøtt allerede.

*Hadelands uttrykk for veldig mye..

 Q: Hva leser du eventuelt nå? Kunne du like å vite hva de neste bøker blir hos meg, eller liker du å ikke vite som før?

For å gjøre en test på om du kan like å vite litt på forhånd, så kan jeg nevne at den neste serien jeg skal lese meg opp på etter «Skjebnestier» er «Jordmor i Nidaros» liker du den, eller kan like den ut i fra tittelen – så er det bare å følge med videre her hos meg i snøslapset som venter fremover. He he.

 

jernbanefrua.com

#ikkesponset #serieromaner #romanserier #norskeserier #cappelendamm #synnøveeriksen #piapedersen #jordbærdamene #skjebnestier #bok #lese #leselykke #bokblogg #blogg                

16 kommentarer om “Jordbærdamer og Skjebnestier..

 1. Har ikke lest noen av dem.. hmm..
  Leser ikkeno akkurat nå…annet enn blogg av og til haha:))) får satse på konsentrasjonen til å lese kommer tilbake snart! Jordmoren hørtes ut som en midt i blinken bokserie for meg :)))

  Liker

 2. wenchepia: Vel verdt det om du vil få siste tida til å gå fortere 😉 «Jordmor i Nidaros» er en veldig fin serie så langt. Lagt meg opp et par av den også så jeg kanskje slipper å vente så lenge på neste 🙂 Herlig å kunne fortsette på neste ca med en gang :-))

  Liker

 3. Herlig innlegg, jeg leser litt aviser, bøker og strikker og hekler og er på jobb og går 3 turer hver dag….rekker ikke alt man skulle lest 🙂

  Liker

 4. God morgen vennen<3
  Jeg elsker Skjebnestier, men det visste du jo…. he he.. og ja, vi er litt forskjellig der, jeg mestrer ikke mer enn ei bok av gangen, ja, du vet jo også hvorfor, men jeg er så utrolig glad for og stolt av at jeg mestrer dette akkurat nå<3
  Bra skildret det med tittekassa og boka, og er enig med deg der<3
  Mye bra på bokfronten igjen får jeg et inntrykk av, og det er bra:))
  Selvom jeg ikke leser alt, så vil det ikke si at jeg ikke er nysgjerrig på bøkene. Så jeg følger med på dine bokopplevelser og legger de på minne<3
  Ha en kjempe god onsdag<3 gjør noe koselig<3 klem

  Liker

 5. Orkidedatter: Tittei :-)) Ja det vet jeg, å glad er jeg for det. At vi har akkurat den felles og «sammen» bortsett fra at du nå sikkert er ajour med bøkene ❤ En kan muligens ikke lese alt, å like alt en har lest – men det er veldig mye bra der ute. Og bøkene forsvinner ikke – man finner de i mange år etterpå ❤ Håper du har en fin morgen så langt og at dagen er god ❤ Klem i slapseføre det blei ute..

  Liker

 6. Flotte anbefalinger, og jeg liker jo serier på tv…og liker det i bok…men har sjeldent kjøpt og lest lange serier….låner som regel bøker av døtrene til Bjørn….så får det de leser….hihihi.. ha en god dag i regnet….for snøen er vel borte?

  Liker

 7. pensjonistgunna: :-)) Mye godt lesestoff der ute, hvis en liker å lese 🙂 Hvis den er mulig å finne et sted så anbefaler jeg deg serien «Bygdebarn» fra Hedmark 😉 Den starter på Løten og snirkler rundtomkring 🙂 eller «Skjebnestier» her fra Hadeland, eller «Barn under månen» også Hadeland – om en vil lese noe lokalt :-))

  Liker

 8. Toini: Koselig å «følge med» på begge typer serier ja :-)) alt til sin tid liksom. Hva leser de og du nå da tru?! Blir nysgjerrig å jeg da. He he. Nei snøen ligger enda den, borte i veien for det plasker jo ned sånn av og til der ute.

  Liker

 9. pensjonistgunna: Se der ja 🙂 En veldig fin og godt skrevet serie det 🙂 ellers pågår en annen serie fra Hedmark, nærmer seg slutten og heter «Skyggespill» tar for seg krigen over Hedmark med særdeles riktig historikk 🙂 Kan anbefale den også, alltid litt ekstra moro å lese serier som en kan gå ut døra å se for seg utspillet av :-))

  Liker

 10. Ikke hørt om di bøkene her ..men sikkert bra når du «drar ut» lesinga så di skal var lenge..hehe.. Leser ikke noe nå om dagen..men leste et par bøker i sommer 🙂 Ha en fin kveld videre ❤

  Liker

 11. annebe: Siden jeg ikke har fortsettelsen så kjente jeg på at det var litt synd ja, så dro det ut så lenge det gikk an. Var verdt forsøket da ❤ Håper du har hatt en veldig fin dag ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s